Кандидатствай Вход
Бяла Карта стартира дейността си в Румъния с бранда AXI

Бяла Карта стартира дейността си в Румъния с бранда AXI

Само няколко месеца след обявяване на експанзията си на външните пазари, българската компания привлече първите си картодържатели зад граница.

Аксес Файнанс ООД, компанията, която предлага на българския пазар международната кредитна карта Бяла Карта, стартира дейността си на пазара в Румъния, като привлича първите си картодържатели. На съседния пазар дружеството оперира с международното си подразделение AXI Finance IFN S.A. и бранда AXI. Румъния е първият външен пазар, на който успешната родна компания навлиза, само няколко месеца след обявяване на своята експанзия на международната сцена.

AXI e гъвкав и удобен продукт, осигуряващ достъп на потребителите до финансови средства и иновативни финансови услуги. Успешният модел на Бяла Карта е изцяло запазен при AXI – с улеснена процедура за кандидатстване, дистанционно, по телефон или онлайн, без попълване на формуляри и допълнителни формалности, картата се издава и доставя до посочено от клиента място, напълно безплатно. AXI е международна кредитна карта, която е без такси за издаване и обслужване и без такси за всички трансакции – плащане при търговци и теглене на суми в брой от банкомати в Румъния.  

„Откакто развиваме своя бизнес, винаги сме се ръководили от мисията ни да предоставяме гъвкави и иновативни услуги чрез кредитни карти, независимо от финансовия и социален статус на клиента, в съчетание с отлично качество на обслужване. Вярваме, че с това успяваме да допринасяме за т.нар. financial inclusion (финансово включване) – a именно хора, които по една или друга причина нямат достъп до традиционни платежни инструменти, да могат да ползват финансови продукти, позволяващи им да правят плащания с кредитни карти, мобилни, онлайн плащания и др. Считаме, че с AXI ще предоставим всички тези ползи и на потребителите в Румъния“, коментира Цветан Кръстев, управител на Аксес Файнанс ООД.

„Пазарът на кредитни карти в Румъния се развива стабилно, като през последните години се отчита значителен ръст, достигайки в края на деветмесечието на 2016 г. до 2,65 млн. кредитни карти. Въпреки това пенетрацията средно на глава от населението (0,14) е много под нивата на развитите държави в Европа, където средно човек ползва 1 кредитна карта. Всичко това създава добри предпоставки за успешно налагане и развитие на бранда AXI в страната. Анализите ни показват, че румънците имат нужда от гъвкав и удобен продукт, какъвто е кредитната карта AXI. Уверени сме, че десетките хиляди клиенти, които целим да привлечем през 2017 г., ще ни гласуват доверие и ще се убедят в предимствата на продукта“, заяви Лаур Емилиан, управител на AXI Finance IFN S.A. в Румъния. 

За Бяла Карта и AXI:

Бяла Карта е леснодостъпна международна кредитна карта за плащане и пазаруване, която се предлага от една от водещите небанкови финансови институции в България – Аксес Файнанс ООД.  Компанията е част от дружеството Мениджмънт Файненшъл Груп (МФГ), което обхваща в структурата си водещи компании, специализирани в областта на небанковите финансови услуги в Централна и Източна Европа, които имат над 11 годити опит и повече от 6500 служители и сътрудници в близо 300 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша, Чехия и Македония.

Първата Бяла Карта е издадена в България през 2013 г., като към момента активните картодържатели в страната надхвърлят 65 000 души. За малко над три години, клиентите на Компанията са ползвали над 80 млн. лева за посрещане на своите нужди и удовлетворяване на своите желания. Бяла Карта е масов продукт, който дава достъп на повече български граждани до този вид платежни инструменти, както и възможността да закупуват продукти и услуги по електронен път в цял свят.

През 2016 г. компанията обяви навлизането си на външните пазари с международния си бранд AXI. Дъщерното дружество в Румъния, AXI Finance IFN S.A., стартира дейност в началото на 2017 г., само няколко месеца след обявяване на експанзията на компанията на международните пазари. 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш