Кандидатствай Вход
Новият iPhone 8 - какво да очакваш от него и на каква цена можеш да го закупиш

Новият iPhone 8 - какво да очакваш от него и на каква цена можеш да го закупиш

  • Бяла Карта
  • 09.11.2017
  • Технологии
  • Коментари: 0
  • 3293

iPhone 8 е вече на пазара и е на една ръка, или защо пък не на една кредитна карта разстояние от теб! Но какво е нужно да знаеш за новият модел на Apple? Бяла Карта прави кратко ревю на най-новата звезда в колекцията на Apple, защото, държейки кредитната карта в джоба си можеш да се сдобиеш с него още сега.

Моделът изгря с обновен стъклен дизайн, изработен е от нови и различни материали и има много нови функционалности.

Прецедент в историята на мобилните телфони е мощния смарт чип, претендиращ за “най“ в категорията си. Както при предната генерация телефони с марката iPhone, новият модел също има ъпдейти и подобрения по корпуса, подсилен екран и по-мощна камера.

Новият модел iPhone е от новото поколение телефони, при които много оптимизации са вече на лице. Такива са усъвършенстваната камера и възможността за wireless зареждане на батерията. Моделът оставя съвсем малко непроменени неща, в сравнение със старите модели от тази марка. По подобние на предходните модели например, и при този броя версии на модела са две, тоест iPhone 8 радва почитателите си с две разновидности. Стандартният 4.7 инчов модел и по-големия 5.5 инча iPhone Plus.

Цветовата гама на панела съдържа три тоналности – графитено-сребриста, сива и нова златиста гама в актуалния нюанс на розово злато. А що се отнася до паметта на телефона, базовият модел iPhone има 64 GB памет.

И двата модела iPhone 8's и iPhone 8 Plus' 5.5 инча са с “ретина” HD дисплей, постигайки най-високата възможна резолюция за iPhone до момента. А True Tone дава възможността за уникални цветове на снимките и дисплея.

Дизайнът се различава от този на предходния модел по това, че панела е стъклен и от двете страни на телефона. Но това в никакъв случай не трябва да те притеснява. Новите телефони iPhone притежават най-издръжливото стъкло за смартфон – както на лицето, така и на гърба. Стъкления материал е с алуминиева лента, която се ползва и от аероиндустрията. Това придава допълнителна здравина на апарата и го защитава от счупване.

Ъпдейта на камерата на новият iPhone 8 с 12 мегапиксела и страхотните й характеристики позволява заснемането на по-висококачествени видеа, спрямо всички останали предходни камери на iPhone. Обектива може да улавя моменти в ултрависока резолюция 4К, но при много по-бързо кадриране. Също така има способността да прави слоу-моушън видеа при супер висок фрейм рейт — 240 кадъра в секунда и при резолюция от 1080 пиксела. За информация, предходният модел iPhone нямаше възможността да прави слоу моушън заснемане.

Нов цветен филтър, по-голяма сензитивност, повече пиксели и оптическа стабилизация - всички характеристики на новия модел са оптимизирани.

Новия чип в iPhone 8 носи името A11 Bionic и според Apple е най-мощният чип за смартфон, произвеждан до момента. Има 4 ядра за безопасност и е със 70% по-пъргав от A10 Fusion чипа в предходната версия на iPhone 7. В допълнение графичният процесор е оптимизран с 30% спрямо предходната версия.

Друга отличителна спецификация на модела е безжичното зареждане, което ти дава възможността да поставиш своя iPhone 8 или iPhone 8 Plus на всеки спот за зареждане, без да ти е необходим кабел. За да унифицира тази възможност и да улесни потребителите, въпреки многото стандарти за безжично зареждане, Apple изолзва най-масовия вариант - Qi (“chi”).

Световната премиера на iPhone 8 бе на 22 септември със стартова цена от 699 долара. В България можеш да го намериш на стартови цени от 1000 лв., в зависимост от модификацията, паметта и плана на мобилния оператор, който избереш.

Ако искаш още сега да имаш този телефон, наричан още последна генерация телефон с характеристики от бъдещето, но нямаш цялата сума, за да го закупиш винаги можеш да разчиташ на кредитна карта Бяла Карта. В допълнение на всичко изброено, с новият си телефон ще можеш да достъпваш онлайн профила на твоята Бяла Карта и да следиш всички трансакции по нея.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш