Кандидатствай Вход
6 неща, които е по-добре да купиш втора употреба

6 неща, които е по-добре да купиш втора употреба

  • Бяла Карта
  • 28.11.2020
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 757

Във време на неизвестност и клатеща се икономика, трябва да помислиш как можеш да ограничиш разходите и да намериш алтернативи на по-скъпите покупки за себе си и дома.

Магазините за стоки втора употреба се наложиха на пазара в последните години. Това е напълно логично, тъй като пазаруването от тях може да спести много пари. За някои хора пазаруването second hand се превърна в хоби, тъй като често намират качествени нови или много запазени продукти на половин цена.

Какво по-хубаво от това да пазаруваш качествени дрехи, обувки, бижута, чанти и какво ли още не на ниска цена.

Без значение дали до момента си пазарувал стоки втора употреба, днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ще ти бъде полезна. Ще ти разкажем кои са продуктите, които е по-добре да купиш втора ръка.

Дрехи

Смяна на сезоните и модните тенденции налагат непрестанно пазаруване на дрехи. Магазините и сайтовете за дрехи втора употреба предлагат богато разнообразие от марки – от най-разпространените до най-скъпите.

Не си мисли, че втора употреба дрехите са раздърпани и не са в тенденциите. Онлайн магазините за втора употреба например предлагат непрестанно обновяване на асортимента и подробно описват състоянието на дрехата. Можеш да си купиш дизайнерски дрехи на половин цена – само с няколко клика.

Детски дрехи

Всеки родител иска детето му да има най-доброто и най-хубавото. За съжаление, не всеки може да си позволи да купува нови и нови дрехи и обувки за децата си, особено когато те растат с всеки изминал ден. Това важи с пълна сила за бебетата, много родители завършват с бебешки дрехи, които децата им не са успели да носят, защото са порастнали изключително бързо.

Когато искаш да купиш дрешки на детето си, потърси в различни групи, сайтове за обяви и магазини втора употреба. Със сигурност ще можеш да намериш качествени нови или много запазени дрешки, които ще са подходящи за твоето дете и ще успееш да спестиш пари, които да инвестираш в реновация на детската стая, нова образователна играчка или във фонд за детето.

Мебели

През 2020 година ни се наложи да си стоим повече вкъщи и със сигурност си се замислял как можеш да подновиш или да промениш дома си, за да е по-функционален и удобен. Ако искаш да си купиш или имаш нужда от нов диван, столове, маса или шкаф за телевизора си, можеш да заложиш на мебели втора употреба.

Това, че са използвани, не означава, че са грозни или стари. В магазините за мебели втора употреба можеш да намериш уникални артикули, които ще подхождат на дома ти и няма да ги има във всеки дом. Със старинни, но запазени мебели можеш лесно да предадеш характер и идентичност на дома си.

Друг вариант да купиш мебели втора употреба е от сайтове и групи, в които хората продават такива. Почти всеки е купувал нещо, мислейки си, че ще го използва и че ще стои добре в дома му, но после осъзнава, че красивият скрин е прекалено голям и нефункционален за спалнята. Благодарение на интернет можеш да продадеш всичко, което не ти върши работа или да купиш нещо запазено на изгодна цена.

Спортно оборудване

Ако ще ходиш на ски за пръв път, няма никакъв смисъл да си купиш чисто нова екипировка. Когато преоткриваш или опитваш нов спорт, заложи на употребявана екипировка. Така няма да похарчиш много пари и ще си по-спокоен, ако в процеса на учене повредиш екипировката.

Инструменти

Спокойно можеш да купиш неелектрическите инструменти втора употреба. Чукът си е чук без значение дали ще го купиш за 20 лева в магазина или за 10 от някой човек, който си разчиства гаража. Ако имаш нужда от инструменти за дома, потърси в сайтовете за обяви и лесно ще спестиш пари, които можеш да инвестираш в нещо, което си заслужава да се купи ново – като бормашина например.

Книги

Няма смисъл да купуваш всички книги от книжарницата. Разбира се, ако е нещо, което искате да притежавате и да добавите към колекцията си у дома, тогава си заслужава. На сергиите и в магазините за употребявани вещи можеш да намериш запазени издания на изключителни книги.

Ако обичаш да четеш, но нямаш финанси и повече място у дома, можеш да потърсиш Facebook групи за размяна на книги. Така винаги ще имаш ново заглавие под ръка, а можеш да намериш и нови приятели.

В заключение, пазарувайки втора употреба, можеш да спестиш стотици левове на бюджета си.  Ако имаш нужда от нещо, първо провери дали не можеш да го купиш от сайт за обяви, група в социалните мрежи или в магазин за употребявани стоки.

Имай предвид, че ако попаднеш на находка, нямаш много време за мислене и не можеш да чакаш до заплата. За тези ситуацие е добре да имаш одобрен кредитна карта, която ще ти помогне да не изпускаш изгодна оферта. Заложи на кредитна карта Бяла Карта. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е без годишна такса за обслужване, без такса при теглене от банкомати в България и без такса за плащане онлайн. Това означава, че Бяла Карта няма да ти струва нищо, ако не я използваш, но ще имаш възможност да пазаруваш изгодно дори преди заплата. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш