Кандидатствай Вход
10 начина да печелиш пари, докато спиш

10 начина да печелиш пари, докато спиш

  • Бяла Карта
  • 27.08.2017
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 19181

Дали твоите пари се умножават, докато спиш? Въобще, дали е възможно това – да увеличаваш състоянието си, без практически да правиш нищо?

Всъщност, има начини парите ти да правят още пари. Това е така, най-вече, защото живеем в свят с интернет и масови комуникации. Поради този факт, ти представяме как можеш да изкараш малко допълнителни финанси, дори докато спиш. На помощ, разбира се, идват интернет технологиите и всичките им функционалности, които, ако използваш по правилния начин, ще се превърнат в средство за печелене на парични средства.

Виж какви идеи сме ти подготвили, в случай, че изявяваш желание да проявиш креативност в създаването на допълнителни приходи:

1. Печели пари от реклама в интернет

Тук става въпрос най-вече за притежаването и развиването на собствен блог. След като направиш блога си достатъчно популярен и го разпространиш навсякъде в социалните мрежи, ти си напълно способен да изкарваш печалба от рекламиране на различни брандове в твоя, вече популярен, блог.

Разбира се, докато стигнеш до този етап, е нужно да се постараеш да изградиш сайт (или блог), който предоставя наистина необходима и любопитна информация на дадена група потребители. Съдържанието, което публикуваш онлайн, трябва да носи допълнителна стойност на читателите. Когато личното ти онлайн пространство вече е достатъчно известно, ще имаш възможност за създаване на приход.

2. Привлечи афилиейт партньори

Тук отново трябва да стартираш с успешен блог, който съвсем не е нужно да продава продукт. Добиеш ли достатъчно популярност сред потребителите в мрежата, имаш реалния шанс да привлечеш партньори в афилиейт програма.

Афилиейт програмите представляват партньорски програми, които генерират доход, чрез рекламиране на продукт/услуга на дадения партньор. Тоест, когато нямаш сайт, който да продава нещо твое, но същевременно имаш ресурс, чрез който да продаваш нещо чуждо – естествено срещу комисионна. На този принцип действат афилиейт програмите. Чрез тази форма на сътрудничество, можеш да рекламираш и практически продаваш чужди услуги/продукти, които са свързани косвено с тематиката на блога ти. Всеки път, когато някой кликне върху рекламата на партньора ти, за теб се генерира даден % печалба.

3. Печели пари чрез спонсорство

Този пасивен начин да си набавиш доходи, е малко по-различен от фактическото печелене от реклама. Отново ти трябва успешен блог, който да привлече спонсор. Изкарването на приходи от спонсорство се изразява в перманентно поставяне на логото на партньора във футъра на блога или друг тип позициониране на спонсорското съдържание в сайта.

4. Продавай знанията си

Ето един ефикасен начин да изкараш допълнителни доходи, дори докато спиш. Ако силната ти страна е в дадена научна сфера, то едва ли ще е проблем да споделиш знанията си в бранша, като направиш видеа тип обучения. По този начин ще предоставиш допълнителна стойност на почитателите си, като въплътиш полезна информация за тях, във видео материал. Разбира се, изисква се значителна инвестиция в създаването на видео блог, но пък в един следващ момент, няма да е необходимо да влагаш толкова време и пари, а само ще получаваш приходи от множеството си фенове.

5. Получавай възнаграждения срещу интелектуалния си труд

Ако си артистична личност, която умее да пише, свири или фотографира например, то нямаш никакъв проблем да продаваш правата върху креативната си работа. Така ще получаваш възнаграждения от всеки, който иска да се възползва от интелектуалния ти труд и да го ползва за търговски цели например.

6. Създай общност в онлайн пространството

Това е един доста любопитен начин за придобиване на допълнителни парични средства. А как става това? Ако си добър оратор и можеш да бъдеш влиятелна личност, то имаш свободата да създадеш общност. В подобни общности си има даден брой членове, като всеки един от тях плаща месечна вноска в конкретен размер. Срещу периодичното заплащане, членовете на общността получават достъп до качествена квалифицирана информация, свързана с въпросните интереси, която е недостъпна за други.

7. Продавай физически продукти

Точно както с печеленето на пари от видео блогове, така е възможен пасивният доход и от продаване на ненужни или пък стари твои вещи, чрез сайта ти. На практика, дори не е необходимо да имаш собствен блог, за да продадеш физическите продукти, от които нямаш нужда – можеш просто да ги пуснеш за продажба в някой от всеизвестните сайтове за онлайн покупки в страната ни или в чужбина. По този начин не е нужно да полагаш някакви усилия и да влагаш пари, за да си осигуриш добър допълнителен доход от нещо, което е непотребно за теб, но пък необходимо за някой друг.

8. Инвестирай в акции

Поредният метод, чрез който можеш да се сдобиеш с приходи, без да полагаш много усилия. Естествено, препоръчително е да познаваш пазара и това, в което инвестираш. Веднъж обаче запознаеш ли се с въпросните акции, които смяташ, че ще отбележат ръст, то доходите ще дойдат сами.

9. Отдавай стая чрез Airbnb

Разбира се, това също може да се квалифицира като начин за печелене на пари, докато спиш. Ако имаш свободна стая или апартамент, то въпросният глобален сайт ще ти помогне да привлечеш чуждестранни или местни наематели. Всъщност платформата е изключително удобна и се популяризира все повече, заради плюсовете, които носи на туристите и предимствата, които има за наемодателите.

10. Наеми си посредници

В какво се изразява този пасивен доход? В това да продаваш дадена услуга, като разхождане на кучета например или транспортни услуги от точка А до точка Б. Като същевременно, ти осъществяваш единствено контакта между клиента и посредника, който, от своя страна, извършва фактическата дейност. Така, ти не се ангажираш с реални действия, а само с координирането им, както и с даването на комисионна на фактическия посредник.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш