Кандидатствай Вход
Какви са очакванията за кредитната индустрия през 2017 г.?

Какви са очакванията за кредитната индустрия през 2017 г.?

Кредитната индустрия се развива с бързи темпове, имайки предвид новите технологии, които променят ежегодно света на разплащанията и финансовата ни стабилност.

Според статистиката, американските домакинства държат над 60,4 трилиона долара в дългове по кредитни карти, към края на 2016 г. това е най-големият размер дълг към трето тримесечие, от 2007 г. насам.

През предходната година, едно американско домакинство притежава средно по 8,377 долара по кредитни карти. Като това е сравнителен ръст, спрямо предходните пет години.

Разбира се, ползата от кредитните инструменти е съществена за потребителите, имайки предвид подобряването на кредитната им история и кредитния рейтинг. За тази цел, играе важна роля и стратегията за ползване на няколко различни кредитни карти едновременно, всяка от които за даден вид трансакции. По този начин, картодържателят може да извлича изгода от всяка една карта и да я ползва за това, за което е предназначена. Същевременно, да гради добра кредитна история и да се превръща в надежден кредитополучател за финансовите компании.

Дебитните карти също си остават лидер, наред с кредитните, когато говорим заразплащания. Всъщност, плащането в брой вече далеч не е толкова популярно, както преди години. Според едно от проучванията за 2014 г., 43% от американците избират дебитната карта, когато трябва да платят, а 35% правят покупки с кредитната си карта. Само 9% е делът на американците, които предпочитат разплащанията в кеш. През 2017 г. тези проценти определено са претърпели промени, като се очертава ръст именно при кредитните средства за разплащане. Разбира се, нашата страна изостава по подобни показатели, спрямо САЩ, но това съвсем не означава, че българските потребители не се насочват все повече към модерните разплащания.

При онлайн пазаруването например, кредитните карти държат челни позиции за предпочитан метод на плащане, за разлика от супермаркетите, където повечето хора плащат с дебитни карти. Подобен тренд най-вероятно ще се запази и пред тази година, което е напълно очаквано, имайки предвид по-малките покупки, които се правят в хранителните магазини.

На практика потребителите са улеснени да платят с кредитна карта, когато пазаруват в интернет, както и когато правят резервации онлайн. В случай, че става въпрос за стандартното пазаруване в супермаркет обаче, много клиенти залагат на парите в кеш.

През следващите години обаче, тази тенденция може да претърпи драстични промени, основно заради новите технологии, които навлизат в разплащанията, като електронния портфейл например. На практика, това безплатно и лесно за ползване приложение в телефона ти, ще е напълно удобно, дори за разплащания в местния магазин.

Един любопитен факт е, че през 2016 г., кредитните карти от висок клас привличаха потребители, основно чрез бонусите си и програмите за лоялност. През тази година обаче се очаква, издателите на кредитни карти да се ориентират към средностатистическия картодържател, в това число към този с рисков профил. С други думи – повечето кредитиращи институции ще насочат продуктите си към хората от средната класа, като ще предлагат не толкова луксозни предимства, колкото отстъпки в търговската мрежа. По този начин, фокусът ще бъде преместен върху клиентите, имащи нужда да подобрят кредитния си рейтинг, като за целта ще могат да се сдобият с кредитно платежно средство. На практика, Бяла Карта също е насочена към българските потребители с рисков профил, тъй като предлага редица постоянни отстъпки в цялата си партньорска мрежа, които реално спестяват пари на всеки един картодържател. С Бяла карта няма нужда да трупаш точки в програми за лоялност, за да се възползваш от ниски цени. Като картодържател ти можеш да пазаруваш в цялата ни партньорска мрежа, ползвайки постоянни проценти отстъпка. Единственото условие е да плащаш със своята кредитна Бяла Карта.

Освен това, за да получиш кредитна Бяла Карта не е необходимо да притежаваш трудов договор или да имаш перфектна кредитна история. Просто се обади на телефон 0700 20 140 и заяви кредитната си Бяла Карта – ще я получиш безплатно до посочен от теб адрес. За разлика от банковите продукти, с Бяла Карта не плащаш такси за поддръжка, нито имаш разходи за кандидатстване и одобрение. А в случай, че не използваш кредитната си карта, то тя ти излиза напълно безплатна

Подобна тактика, ориентирана към средната класа клиенти, най-вероятно ще превземе кредитната индустрия пред следващата година. Дотогава обаче ти препоръчаме да се възползваш от този кредитен инструмент, който е най-подходящ за теб и твоя начин на живот.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш