Кандидатствай Вход
Предимства при използването на кредитната карта в чужбина

Предимства при използването на кредитната карта в чужбина

  • Бяла Карта
  • 21.05.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 3019

Ако си планирал лятна почивка извън България, то е време да се запознаеш с предимствата и недостатъците на използването на кредитната си карта в чужбина. Добре е да си сигурен, че картата ти покрива всички твои нужди и спестява ненужните разходи. Aко се окаже, че не е така може да задействаш процедура по издаване на нова карта, която предлага всичко, от което се нуждаеш.

Сигурност на трансакциите с кредитна карта

Сигурността и защитата на личните данни – това е сред най-важните изисквания за всички ползватели на кредитни карти в модерния свят. За да си спокоен, докато пътуваш, винаги предупреждавай издателя на кредитната карта преди да заминеш. Това ще ти спести неприятности, ако картата ти бъде блокирана или операциите от чужбина бъдат канселирани, поради подозрителни опити за трансакции извън територията на страната. Такива действия са нормална практика на издателите на кредитни карти. Целта им е да защитят твоите средства, но въпреки това може да изпаднеш в много неприятна ситуация, ако не разполагаш с пари в брой.

Друг важен детайл, който е хубаво да провериш, е дали твоята карта може да се използва само с магнитна лента или има и вграден чип. Повечето издатели на кредитни карти вече използват чипове и операциите могат да се извършват чрез въвеждане на пин код. Това се смята за по-сигурната технология, която осигурява по-високо ниво на защита.  Въпреки всичко не са рядко срещани и картите с магнитна лента. Затова, ако имаш такава е хубаво винаги да носиш със себе си и документ за самоличност. Иначе рискуваш да не приемат картата ти.

Съвет: Запиши си телефоните на издателите на кредитните ти карти, но ги съхранявай извън портфейла си. Така, ако при пътуването портфейла ти бъде откраднат или изгубен, можеш да информираш незабавно издателите на картите и така да предотвратиш някой да се възползва от ситуацията.

За Бяла Карта: Бяла Карта е кредитна карта и тя използва най-сигурната технология (Чип и пин код). Затова тя е изключително подходяща за твоята ваканция. Ако все още нямаш Бяла Карта, заяви своята, защото в периода 15.05.2017г. до 30.06.2017г. всички издадени кредитни карти Бяла Карта са БЕЗ ТАКСА за теглене от банкомати в цял свят до 2 години. Възползвай се сега и разполагай с необходимите ти пари кеш навсякъде по света.

Ако вече имаш Бяла Карта, можеш винаги да се свържеш с нашия екип на телефон 0700 20 140 и да разбереш как да се възползваш от промоционални условия за теглене от банкомат в чужбина.

Възможност за разплащания с кредитни карти

Не навсякъде по света разплащането с кредитни карти е практика. Затова е много важно да направиш малко проучване кои са най-разпространените начин за разплащане в избраната от теб дестинация. Ако кредитни карти не са разпространени, то тогава най-удачно е да носиш пари в кеш. Друг важен детайл, който е хубаво да знаеш е, че на места не се приемат някои видове кредитни карти. Затова е хубаво да използваш най-разпространените кредитни карти, които са Visa или MasterCard.  

Валутни курсове

По принцип кредитните карти предлагат по-добри валутни курсове от тези на банките или обменните бюра. Поради тази причина кредитните карти са предпочитани при международни пътувания.

За Бяла Карта: Бяла Карта е международна кредитна карта. С Тарифата на кредитната карта може да се запознаеш тук.

Такси при трансакции

Таксите на кредитните карти при пазаруване в чужда валута обикновено са по-високи от тези за трансакции във валутата, в която е издадена кредитната карта. Затова въпреки добрият валутен курс, който получаваш при използването им, трансакционните разходи може да се окажат по-неизгодни.

За Бяла Карта: Ако заявиш Бяла Карта до 30.06.2017г., можеш да теглиш без такси от банкомати по цял свят до 2 години. Повече информация за промоцията открий тук

Застраховка

Много от кредитните карти предлагат застраховка при пътувания. Видът и размерът на застраховката зависи от различни фактори, включително са възможни рестрикции в зависимост от дестинацията. Затова проучи преди пътуване какво предлага издателя на твоята кредитна карта.

За Бяла Карта: Кредитните карти Бяла Карта все още не предлагат застраховка при международни пътувания, но можеш да ползваш отстъпка от застрахователни дружества, които са част от партньорската програма на Бяла Карта.

С всички предимства, които тази кредитна карта ти дава, може да се запознаеш тук.

Лихвени нива

Ако не можеш да си позволиш да платиш за своята екскурзия, то кредитната карта е най-подходящия вариант за това. Преди да пристъпиш към това трябва да се запознаеш с лихвените нива, които предлага твоята карта. Провери също имаш ли гратисен период при разплащане с кредитната си карта.

За Бяла Карта: Всички лихви и такси на Бяла Карта може да видиш тук.

Ако с тази статия сме ти били полезни и си решил да се възползваш от предимствата на кредитната карта, кандидатствай за Бяла Карта.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш