Кандидатствай Вход
6-те най-добри държави за работа в света

6-те най-добри държави за работа в света

  • Бяла Карта
  • 08.07.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2526

В днешния глобализиран свят ограниченията, очертани от държавните граници, имат все по-малко значение. Множество хора (особено от младото поколение) вече търсят по-добър живот, професионална реализация и сбъдване на мечтите си далече от своята родина. И това се дължи главно на различията по отношение на заплащане, условия на труд и начин на живот в отделните части на света. По-надолу в статията предстои да видим именно кои са държавите, предлагащи най-добри възможности за живот и работа както на чужденците, така и на собственото си население. Можем да кажем, че това са държави, отличаващи се с развити икономики, отлично изградени социални системи и достъпни публични услуги. Нека да научим малко повече за тези страни и техните предимства в следващите редове.

Люксембург – започваме с една малка, но доста добре уредена държава, намираща се в сърцето на Европа. Люксембург е желана дестинация за работещи от цял свят поради няколко причини – високите възнаграждения, сравнително ниската безработица и спокойния живот.  Изключително развити в Люксембург са банковите и финансовите услуги, сферата на недвижимите имоти, телекомуникациите и биотехнологиите. В допълнение, там всеки може да намери отлични условия на живот, като страната има едно от най-ниските нива на престъпност в целия свят. Работейки в Люксембург, човек си гарантира социални права, като например 25 дни задължителен годишен отпуск, право на платен отпуск по майчинство и евтино здравеопазване за редовно осигуряващите се.

Швейцария – няма как процъфтяващата във всяко едно отношение Швейцария да не присъства в класацията. Множество чужденци отиват да живеят и работят там заради изключително добрия стандарт на живот. Свободни работни места могат да се намерят по всяко време в сферите на туризма, банковото дело и производството. Заплатите са доста високи, а полагаемите на работниците отпуски – напълно гарантирани. Швейцария има една от най-добрите здравни системи в света. Чистият въздух, невероятните пейзажи и спокойствието, което лъха от всяко кътче на страната, пък спомагат за водене на здравословен и освободен от стреса начин на живот.

Австралия -  още една държава, попадаща редовно в челото на класациите за най-добър живот.  Е, ако човек си търси престижна и платена работа, Австралия отново е сред дестинациите, към които трябва да се насочи. Столицата Канбера, както и най-големият и стар град в страната, Сидни, са местата, на които по принцип се събират най-много чужденци. Над 500 мултинационални компании имат офиси, разположени в Сидни, като сред тях са и 4 от 10-те корпорации с най-високи приходи в световен мащаб.

Холандия – „ниската земя“, както често е наричана Холандия, всъщност носи редица възможности за търсещите по-добър живот и работа хора. Страната се отличава с изключително свободен и конкурентен пазар, поставящ акцент върху професионалните услуги. Финансовата и културна столица на Холандия, Амстердам, е и градът, в който се намират най-голям брой офиси и филиали на международни компании. Разположената в центъра на Амстердам фондова борса пък е най-старата в света. Като цяло Холандия е предпочитана заради високите нива на заплащане, сравнително малката безработица, добре развитите социални услуги, както и гарантираната свобода на живот и изразяване.

Канада – Канада е втора по големина на територията и същевременно сред най-богатите на природни ресурси държави в света. 1/5 от чистите води в света са разположени именно на територията на Канада. Освен това страната притежава изключително големи запаси на нефт, природен газ, дървесина и други естествени богатства. Както вероятно сами се досещате, значителна част от предлаганите работни места в страната са свързани с първичния сектор и по-специално с добива на наличните природни ресурси. Добри възможности могат да се открият и в сферите на търговията, транспорта и туризма.

Белгия – развитата икономика и като цяло позицията на Белгия в международните отношения (като една от основателките на Европейския съюз) я правят привлекателна за доста чужденци. В страната са разположени седалища и филиали на редица големи международни компании. Сред процъфтяващите индустриални сфери са преработката на метали и диаманти, хранителната и химическата промишлености. Заплащането в Белгия е сравнително високо, освен това са гарантирани всички основни права на работещите, в това число годишен отпуск, майчинство и болнични. Като интересен и в същото време важен факт може да се посочи, че Белгия е европейската страна с най-малки разлики в заплащането на мъжете и жените.

В която и точка на света да се намираш, е важно винаги да имаш достъп до необходимите ти финансови средства. Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти осигури точно такъв бърз и гъвкав достъп. Бяла Карта е международна кредитна карта, която може да се използва от всяко място и по всяко време. Избери кредитна Бяла Карта и направи пътуванията си по света по-сигурни, спокойни и приятни за теб!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш