Кандидатствай Вход
10 начина, по които успешните хора не се държат никога

10 начина, по които успешните хора не се държат никога

  • Бяла Карта
  • 06.04.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 613

Когато прекарваш десетилетия в работа с мениджъри и бизнес лидери, наистина не можеш да не наблюдаваш какво работи и не работи дълго време. Едно нещо, което се забелязва е, че няма характеристики или лични навици, които определят дали ще успееш или не. Това, което е основен фактор е твоето поведение спрямо всички обстоятелства.

Какво се има предвид под „поведение?“ Как реагираш при дългосрочен стрес. Независимо дали отговаряш на ангажиментите си или не. Как взаимодействаш с другите. Твоето отношение към клиентите. Колко упорито си готов да работиш, за да си свършиш работата правилно. Независимо дали си фокусиран и дисциплиниран или разсеян.

Рано или късно, обикновено при натиск, нещата не вървят толкова добре, колкото в началото и липсата на правилни навици води до крах, както на човека, така и на бизнеса му.

В този материал те запознаваме с 10 от поведенията, които определено не са присъщи за успешните хора. Именно затова, ако се припознаваш в някоя от тези характеристики, то значи е време да промениш този навик:

Наивност

Разбира се, всички ние започваме някак с широко отворени очи и лековерни, но колкото по-скоро превърнеш това в разумно и скептично, толкова по-добри са шансовете ти да излезете на върха. Научи се да поставяш под въпрос всичко, което четеш и чуваш, и винаги обмисляй източника.

Паника

Ситуациите с високо напрежение са често срещани в света на бизнеса. Нещата почти никога не вървят по план и често се объркват ужасно. Ако не можеш да замениш адреналиновия си отговор и да запазиш спокойствие в криза, то ти ще си някак объркан. Именно това ще повлияе на вземането ти на правилни решения и ще обърка преценката ти, под влияние на емоционални фактори.

Фанатизъм

Страстта е голям двигател за успех, но когато преминеш тази граница и станеш свръхфанатичен, това работи срещу теб. Това води до изкривено възприемане на реалността, грешни разсъждения и лошо вземане на решения.

Мързел

Тези, които са принудени да постигнат велики неща, знаят и една основна истина: Необходима е упорита работа и постоянство в нея. Ето защо те винаги са толкова съсредоточени и дисциплинирани. Повечето хора са лениви. Ето защо повечето хора не постигат големи неща.

Бърза загуба на интерес

Стив Джобс е казал: „Половината от това, което разделя успешните предприемачи от неуспешните, е чисто постоянство“ и ако не си запален по това, което правиш, няма да се придържаш към него. Твърде много хора искат незабавно удовлетворение в наши дни и това няма да има донесе желания успех.

Прехвърлянето на отговорности и негативна енергия

С каквито и чувства да имаш проблеми - ревност, срам, малоценност, право - прехвърлянето им на хора, с които работиш,  не само ще огорчи теб и всички около теб, но и ще убие кариерата ти.

Егоизъм

Ако се държиш така, сякаш светът се върти около теб, по-добре имай таланта да го подкрепиш. Въпреки това прекаленото егоцентризиране ще намали ефективността ти. Бизнесът не е свързан с теб и не се върти около теб. Става въпрос за опита на твоите клиенти с твоите продукти. Тук е редът да си спомниш кой на кого служи във връзката.

Живот в миналото или бъдещето

Разбира се, можем да се поучим от миналото, но спирането върху него е саморазрушително. По същия начин можеш да планираш и мечтаеш за бъдещето, но ако действията ти не са фокусирани върху настоящето, никога няма да постигнеш плановете или мечтите си.

Безразличие

Напоследък много често в работната среда се чуват фрази като  „всичко е добре“ и „без притеснения“, но рядко ще ги чуваш от хора с високи постижения. Те може да са много неща, но апатичността не е едно от тях.

Свръхчувствителност

Ако си толкова тънкообиден, че всяка критика те влудява и всяко малко нещо те обижда, в реалния бизнес свят това ще ти попречи. Има добра причина бизнес лидерите обикновено да имат добро чувство за хумор и смирение. Това е нещо като изискване. Не приемай себе си толкова сериозно.

Как успешно да изградиш кредитна история, докато използваш платежен инструмент? Кредитна карта Бяла Карта е идеалният помощник в това начинание - с нея ще разполагаш с пари всеки месец, без значение кога получаваш заплата. Така ще можеш да разполагаш с финанси, за да поддържат желания си начин на живот, но и да покриваш неочаквани разходи. За пластиката можеш да кандидатстваш онлайн и имаш шанс за одобрение, дори при влошена кредитна история.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш