Кандидатствай Вход
Как да избереш пречиствател за въздух за дома?

Как да избереш пречиствател за въздух за дома?

  • Бяла Карта
  • 26.01.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 596

Замърсеният въздух в големите градове е проблем, който расте с всяка година. Завишените нива на фини прахови частици навън могат да донесат сериозни здравословни проблеми.

Колкото и често да почистваш дома си, няма как да се избавиш от всики микроби, бактерии и прахови частици. Проблем идва и от това, че дори да не излизаш, замърсеният въздух отвън влиза в дома ти. Това пречи на твоята почивка и спокойствие в здравословна среда, които заслужваш.

Използването на пречиствател за въздух ще помогне за по-чист въздух у дома и ще подобри качеството ти на живот. На пазара има голямо разнообразие от подобни уреди, но кой от тях да избреш. Уредът не е евтин и е добре да избереш най-оптималния вариант, който ще се вписва в бюджета ти. За да ти помогнем да се ориентираш в голямото разнообразие от пречистватели на въздух на пазара, в днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ти даваме най-важните критерии, които да вземеш предвид при избора си. 

Размер - за да определиш размера на пречиствателя за въздух, трябва да вземеш предвид квадратурата на жилището, в което живееш. Цената варира спрямо размера и затова прецени какво ще ти е достатъчно. Ако имаш по-малки стаи, добра идея е да вземеш по-малък пречиствател, който да преместваш в различните стаи. Ако имаш по-голям бюджет, заложи на пречиствател на въздух, който е подходящ за по-голяма площ.

Филтри за пречиствател на въздух - има различни видове пречистватели на въздуха спрямо филтрите, които използват. Много пречистватели на въздуха комбинират различни типове филтри с цел по-голяма производителност.

HEPA филтри – това е стандарт при филтрите за пречистване, които пречистват 99% от фините частици с размери на 0,3 микрона.

Активен въглен – този филтър е подходящ за премахване на миризми, газове и при борба с алергени и прах. Много от уредите използват този филтър като екстра за освежаване на въздуха и друг филтър за пречистване от частиците.

Останалите екстри като йонизиране и електростатично почистване и предварителните филтри са полезни и могат да удължат живота на останалите филтри за въздух.

Това е полезно, тъй като HEPA филтрите и тези с активен въглен не са вечни и изискват подмяна. За съжаление, не могат да бъдат почистени или рециклирани. При редовна употреба се изисква подмяна на определен период. Новите филтри, гарантират ефективността на пречистване на въздуха в дома ти.

Качество на пречистване на въздуха – преди да се спреш на пречиствател за въздух, определи целта, за която ще се използва – за обикновено пречистване, за йонизация, за хора с алергии или астма.

Нива на шум - избери подходящия пречиствател за въздух не само според ефективността, но и според нивата му на шум. Пречиствателите трябва да работят почти постоянно, и ако не избереш тих модел, може да има дискомфорт в дома ти.

Енергийна ефективност - пречиствателите за въздух са най-ефективни, когато работят почти непрестанно. Ето защо, когато търсиш подходящия уред за дома, спри се на модел с ниска консумация на електроенергия. Цената на тези уреди може да е по-висока, но това ще ти спести пари за ток в дългосрочен план.

Какви допълнителни екстри може да има пречиствателят за въздух?

  • Светлинен индикатор за смяна на филтъра
  • „Умни“ пречистватели за въздух, които да управляваш чрез телефона си
  • Индикатори за качеството на въздуха

Това са само някои от предимствата. Изборът на пречистател зависи изцяло от нуждите ти. Този уред е отлична инвестиция, която да направиш за здравето на цялото ти семейство.

Ако имаш нужда от допълнителни средства, за да си вземеш уред за дома без да чакаш до заплата, кандидатствай за кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта няма такса за издаване, нито годишна такса за обслужване. Можеш да кандидатстваш изцяло дистанционно, а при одобрение ще я получиш до посочен от теб адрес. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш