Кандидатствай Вход
Как да направиш кариера в YouTube?

Как да направиш кариера в YouTube?

  • Бяла Карта
  • 26.10.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 621

От своето създаване през 2005 година, YouTube играе ролята не просто на една платформа за видео споделяне, а на значима социална медия, в която хората могат да изразяват себе си.  Все по-големи стават и възможностите за развитие на нови кариери посредством YouTube.  При това кариери, които да носят на съответните хора достатъчно количество финансови средства, за да се издържат само и единствено от въпросното начинание. Ако и ти искаш да си изградиш успешен канал в YouTube, чрез който да печелиш пари, днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета, следването на които би могло да ти помогне за целта.

Дефинирай ясни и постижими цели – тъй като няма да използваш YouTube само за забавление, а също така и за припечелване на финансови средства, ще трябва да си поставяш ясни цели във времето. Цели, постигането на които би ти позволило наистина да се издържаш от своя канал в мрежата за видео споделяне. Разбира се, тези цели също така трябва да са реалистични и постижими. Имай предвид, че в началото, докато каналът ти все още е нов, привличането на абонати няма да бъде никак лесна задача. По-късно, когато вече набереш определен брой последователи, самата популярност на канала ще работи за теб.

Избери подходящи ключови думи – точно както в Google, и в YouTube ключовите думи имат решаваща роля за достигане на потребителите до канала ти. Така че от голямо значение е да избереш най-подходящите ключови думи, които биха допринесли за успеха. От една страна тези ключови думи не трябва да са прекалено общи, тъй като е нужно чрез тях да се генерира таргетиран трафик от хора, действително интересуващи се от съответната тема и потенциални твои последователи за дълъг период от време. От друга обаче, съответните ключови думи все пак е добре да бъдат достатъчно популярни такива, за да е налице все пак необходимият ефект от тяхната употреба. Постарай се да направиш прецизно баланса между двата критерия, за да гарантираш добри резултати на канала си във времето.

Проучвай конкуренцията – не пропускай да прегледаш други YouTube канали, които са конкуренция на твоя. Подобен преглед ще ти даде отговори на много въпроси, налични в съзнанието ти към настоящия момент. Кои са предимствата и недостатъците на съществуващите YouTube канали? С кои елементи би могъл да се справиш по-добре? Кои характеристики биха те отличили и привлекли погледа на потребителите върху твоя канал? Отговори си на тези въпроси и ще ти стане много по-ясно по какъв начин трябва да изградиш своя собствен YouTube канал и отделните видеа в него.

Заложи на качествено и интересно съдържание – без да предлагаш на потребителите качествено и интересно съдържание, нямаш никакви шансове за кариера в YouTube. Така че предварително трябва да инвестираш в надеждна техника за правене на снимки и видеоклипове, софтуерни инструменти за допълнителна обработка и т.н. От друга страна, всяко пускано видео е нужно да бъде добре обмислено. Увери се, че това, което се съдържа в него, действително ще предизвика интерес сред гледащите . Публикуването на безмислени или лошо направени видеа е един от най-сигурните начини не само да не можеш да привлечеш нови фенове, но и да отблъснеш настоящите си такива.  

Използвай възможностите на социалните мрежи – останалите популярни платформи е възможно да се окажат доста ефективни инструменти за намиране на нови потребители. Става въпрос най-вече за платформи като Facebook и Twiitter. В тях можеш да споделяш и вграждаш своите нови видеоклипове с подходящи слогани, които да предизвикат внимание и реакция. Така че отдели време за създаване и поддържане на профили в подобни платформи – определено това време няма да е изгубено.

Бъди търпелив -  както вече споменахме по-горе, всяко начало на YouTube канал е трудно. Така че се въоръжи с търпение и не се отказвай при първата възникнала трудност. Ако наистина си сигурен, че имаш таланта и способностите да бъдеш успешен влогър в YouTube, следвай докрай своята мечта.

В случай, че имаш нужда от допълнителни средства за закупуване на техника за своето ново начинание или просто за покриване на текущи разходи, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта може да се използва по всяко време и от всяка точка на света. Избери кредитна карта Бяла Карта и поеми по пътя на успеха и благополучието!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш