Кандидатствай Вход
Как милионерите харчат богатството си?

Как милионерите харчат богатството си?

  • Бяла Карта
  • 27.06.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 356

Много хора мечтаят за имения, луксозни коли, яхти и изискани хотели, които биха си купили, „ако само“, бяха милионери. В този материал сме селектирали някои от основните неща, за които богатите хора харчат най-често и по най-много парите си. Преди да разгледаме как милионерите харчат парите си обаче, нека дефинираме какво всъщност е милионер. Милионерът е човек с нетна стойност от 1 милион долара или повече. Нетната стойност е стойността на всичко, което даденият човек притежава, минус всички дългове.

Какво не прави някой милионер?

Личните доходи не правят някой милионер.

Бизнес приходите не правят някой милионер.

Терминът „милионер“ се отнася само за лице, чиято нетна стойност е 1 милион долара или повече.

Парите спират да имат толкова голямо значение

Печеленето на първия милион е най-трудното и след като са въвели системи, за да могат тези пари да се възпроизвеждат на автопилот, времето за милионерите започва да има по-голямо значение.

В собствения си живот, жонглирайки със бизнес и семейни задължения, милионерите откриват, че губят време в досадни неща, които ми отнемат твърде много енергия и намират начини за намаляване или по-ефективно разпределяне на часовете от денонощието.

За какво реално харчат парите си милионерите?

Милионерите харчат пари, за да максимизират времето си.

Тъй като времето е по-ценно от парите, милионерите харчат хиляди долари за козметични процедури и изграждане на безупречната им визия, за да може да не отделят по няколко часа всяка седмица за лично поддържане.

Говорейки за оптимално използване на времето, няма как да не пропуснем и родителството и това, че милионерите също се опитват да прекарват максимално време с децата си, дори при натоварения си график. И въпреки това, няма как да не използват услугите на детегледачки. Точно затова, голяма част от милионерите харчат огромни суми годишно за детегледачка, която да се грижи за децата им и да прекарва време с малчуганите.

Милионерите са известни и с това, че пазаруват много често онлайн, отново за да пестят времето си и да не инвестират твърде много усилия в такова занимание. Пазаруването от вкъщи от мобилното ти устройство е далеч по-удобно и щадящо време.

Пътуване - основното, които милионерите споменават като свой голям разход през годината

Според проучване сред топ милионери в света за какво най-често харчат парите си, най-честият отговор е "за пътешествия, ваканции на екзотични места и наистина качествена почивка и зареждане с енергия за нови бизнес проекти".60% от милионерите споменават именно, че пътуването е едно от любимите им неща, за които да харчат милионите си. Този резултат вероятно не е шокиращ за повечето хора, защото пътешествията около света често са мечта на почти всеки човек. Хората обичат да пътуват като цяло и милионерите със сигурност имат средства за това да обикалят всички държави.

Един от милионерите, участвал в проучването, казва: “Обичаме да си подаряваме изживявания, а не материални подаръци. Едно от големите ни изживявания през миналата година беше да летим до Колорадо, кацайки на най-високото летище в страната, Leadville, да прекараме една седмица с приятели в туризъм и колоездене в Breckenridge. След това предприехме летящо еднодневно пътуване до Torrington, WY, за да изживеем пълното слънчево затъмнение.”

Други милионери споделят: “Ваканцията е моят голям разход за годината. Взимам почивка на всеки 3 месеца и обичам да отсядам в наистина хубави хотели в Мексико, Карибите и Хавайските острови. Отказвам да се ограничавам, когато става въпрос за ваканция или настаняване.”

“Обичам да пътувам. Харча около 45 000 долара годишно само за пътувания.”

Ако и ти си любител на пътуванията, не забравяй да използваш своята кредитна карта Бяла Карта, с която можеш да теглиш пари от банкомат в България без такса. Кредитна карта Бяла Карта е без такси за издаване и обслужване, и дори имаш шанс да кандидатстваш за нея при влошена кредитна история. А кандидатстването е бързо, лесно и удобно - по телефон или онлайн. При одобрение - ние я доставяме до твоя адрес напълно безплатно. С нея можеш да имаш пари винаги, когато ти потрябват.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш