Кандидатствай Вход
Какво научихме от филмите, спечелили Оскар?

Какво научихме от филмите, спечелили Оскар?

  • Бяла Карта
  • 10.02.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1013

Кой не обича хубавото и качествено кино?

Без значение, дали предпочиташ забавни сериали или тежки трилъри или пък награждавани от Академията продукции, то това изкуство те учи на много. Дори комедиите могат да са изпълнени с мъдри съвети и добри изводи. А когато говорим за филми, награждавани с най-престижната наградата в индустрията - Оскар, то тогава определено има какво да научиш от тях. Много често филмовите продукции, номинирани за престижни награди, са изпълнение с крилати фрази и запомнящи се мъдри реплики. В този материал сме подбрали няколко поучителни фрази от филмите, спечелили Оскар. Надяваме се да ти бъдат полезни:

„Никога не бързай. Ще пропуснеш най-добрите части в живота." - “Около света за осемдесет дни”, 1956 г.

“Големите неща имат малки начала, сър.”- Г-н Драйдън в “Лоурънс от Арабия”, 1962 г.

Бъди благодарен.

„Ако не можеш да оцениш това, което имаш, по-добре вземи това, което оценяваш.“ - Хенри Хигинс в My Fair Lady, 1964 г.

Потърси възможност.

„Когато Господ затвори врата, някъде отваря прозорец.“  -игуменка в “Звука на музиката”, 1965 г.

Честността и любовта ще надделяват.

„Винаги, когато се отчайвам, си спомням, че пътят на истината и любовта винаги е печелил. Може да има тирани и убийци и за известно време те могат да изглеждат непобедими, но в крайна сметка винаги се провалят. Мисли за това: винаги. “ - Ганди в “Ганди”, 1982 г.

Бъди автентичен

„Ако не можете да кажете какво имате предвид, ваше величество, никога няма да имате предвид това, което казвате. И един джентълмен винаги трябва да мисли това, което казва. " - Реджиналд Флеминг 'R.J.' Джонстън в „Последният император“, 1987 г.

Направи всеки ден ценен и важен

„Считам, че животът е дар и не смятам да го губя. Не знаеш с каква “ръка” ще ти се падне след това. Научаваш се да приемаш живота така, както идва при теб ... За да можеш всеки ден да е ценен. " - Джак в „Титаник“, 1997 г.

Остави наследството си

"Това, което правим в живота отеква във вечността." - Максим в “Гладиатор”, 2000 г.

Имай сърце

„Може би е добре да имаш красив ум. Но още по-голям подарък е да откриеш красиво сърце. " - Джон Наш в „Красив ум“, 2001 г.

Обичай живота, който живееш

„Можеш да харесаш живота, който живееш. Можеш да живееш  живота, който харесваш. "- Roxie в “Чикаго”, 2002 г.

Поемай рискове

„Магията е да рискуваш всичко за една мечта, която никой друг не вижда освен теб.“ - Eddie Scrap-Iron Dupris in “Момиче за милион долара”, 2004 г.

Промени света

„Не искам да съм продукт на моята среда. Искам обкръжението ми да е продукт на мен. " - Франк Костело в „Отклонените“, 2006 г.

Поемай предизвикателства

„В името на всичко, което ние самите считаме за скъпо, и на световния ред и мир, немислимо е да откажем да отговорим на предизвикателството. Именно към тази висока цел сега призовавам хората си у дома и моите народи по моретата, които ще направят нашата кауза своя собствена. Моля ги да бъдат спокойни и твърди и обединени в това време на изпитание. " - Крал Джордж VI в “Речта на краля”, 2010 г.

Работи с цел - търси кариерата, която би искал да имаш

"Това е моята кариера. Това е шансът ми да свърша някаква работа, която всъщност означава нещо." – Риган Томсън в “Birdman”, 2014 г.

Бъди себе си

„В един момент трябва да решиш кой да бъдеш. Никой не може да вземе това решение освен ти самия. " - Хуан в “Лунна светлина”, 2016 г.

Продължавай да гледаш качествено кино и се стреми да си правиш изводи от всеки филм или пък книга, която четеш.

А за да научиш повече за финансовата свобода и модерни кредитни инструменти, кредитна карта Бяла Карта е твоята пластика, с която разполагаш с пари до заплата всеки месец.

Можеш да кандидатстваш за кредитна карта Бяла Карта дори и дистанционно и да изградиш своята добра кредитна история, дори, ако на този етап нямаш трудов договор. Защото кредитна карта Бяла Карта е небанков продукт и няма изискване за трудов договор, за да заявиш и ти дава шанс за одобрение, дори при влошена кредитна история.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш