Кандидатствай Вход
Кои нации харчат най-много за коледни подаръци?

Кои нации харчат най-много за коледни подаръци?

  • Бяла Карта
  • 22.12.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 834

Обикновено празничният сезон по време на Коледа и Нова година е период на празненства, който идва с по-високи от нормалните разходи. Тъй като времената са се променили и тези празници са по-комерсиализирани, разходите определено трябва да са големи. Хората харчат тези пари за редица неща като подаръци, храна, ваканции и пътувания. Данните показват, че румънците изразходват най-голям дял от доходите си (32%) за коледни тържества. Чехия е на второ място с 25%, докато Великобритания и Съединените щати са трети с 15%. Италианците и испанците затварят първите пет, като 12% от доходите им са насочени към коледните разходи.

Държави, които харчат най-много за Коледа:

Румъния

Румъния е страна, пълна с интересни култури и традиции, които поставят страната на челно място в този списък. За румънците коледните празници започват по-рано, отколкото в други страни. Коледният сезон в страната започва на 30 ноември (Свети Андрей) и продължава до Коледа (25 декември) и Нова година (1 януари). През този сезон семействата се събират и споделят подаръци помежду си. Друга причина, която би могла да обясни разходите, е фактът, че повечето румънци обичат да пътуват през празничния сезон.

САЩ

Ако погледнем САЩ, разходите за Коледа са толкова високи заради комерсиализацията на празника. Например през 2013 г. индустрията на дребно в страната успя да генерира огромни 3 трилиона долара само през празничния сезон. Всъщност някои хора започват коледно пазаруване в по-ранни месеци, за да избегнат високите разходи за стоки.

Великобритания

В Обединеното кралство изследванията показват, че високите разходи могат да бъдат приписани за деца, семейство и роднини, както и насърчаване на продажбите, като например Черен петък. В някои случаи хората трябва да изпадат в дългове, за да финансират разходите си за почивка. През 2015 г. най-малко 400 000 души повече теглят кредити през празничния сезон в сравнение с предходната година.

Култура и тенденции

Високите разходи за Коледа са факт, въпреки че тежките икономически времена принуждават хората да бъдат по-предпазливи в своите навици на харчене през празничния сезон. Интересното е, че проучванията показват също, че тези хора, които са по-успешни във финансовите ситуации, също са по-предпазливи в разходите си. Независимо от икономическото време, винаги се очаква хората да похарчат повече от средното за Коледа поради културата, поддържана през годините. За някои хора разходите могат да доведат до дългове, тъй като им липсва добре структуриран бюджет. Вследствие на това след края на сезона повече хора стигат до там да теглят кредити прибързано.

Ако разполагаш с кредитна карта Бяла Карта няма да се накага да теглиш допълнителни банкови средства, за да покриеш разходите по ваканцията си или подаръците за семейството си. С кредитна карта Бяла Карта можеш да ползваш пари до заплата, за да преодоляваш всички очаквани или не толкова разходи. Защото кредитна карта Бяла Карта е небанково разплащателно средство, което се наглася спрямо твоите нужди. Това означава, че няма да имаш познатите неприятни банкови такси. За кредитна карта Бяла Карта кандидатстваш онлайн или по телефон, докато си седиш у дома. При одобрение, ние ще доставим твоята кредитна карта Бяла Карта безплатно до адреса ти. Така, ще притежаваш инструмент, който ти позволява да разполагаш с пари по всяко време, без значение, дали си получил заплата или я очакваш след 10 дни. Бяла Карта е международна кредитна карта и с нея можеш да се разплащаш в различни точки на света. Освен да пазаруваш онлайн, можеш и да пазаруваш във физически магазини - при това с пари в кеш. Кредитна карта Бяла Карта е от малкото кредитни карти, с които можеш да теглиш пари от банкомат, без да дължиш за това допълнителна такса. А благодарение на индивидуалния ти профил ще можеш да следиш всички движения по сметката си постоянно. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш