Кандидатствай Вход
Кои са лидерите в онлайн търговията?

Кои са лидерите в онлайн търговията?

Според данни на eMarketer, в САЩ за 2016 г. Amazon заема челно място по продажби онлайн – с 94.7 млрд. долара приходи от електронна търговия за периода април 2016 г. - април 2017 г.

Кои са останалите лидери в онлайн продажбите за 2016 г.?

Когато става въпрос за електронната търговия, на американския пазар корпорацията Amazon е на първо място от цели 50 компании. На второ място по продажби в интернет, се нарежда гиганта Apple, следван от Walmart и Macy’s.

Продажбите на Amazon бележат ръст с 19.4% спрямо предишния отчетен период. Онлайн продажбите на бранда формират по-голямата част от общите му приходи -             69.6% от всички постъпления.

От друга страна, продажбите на Apple са нараснали с 40%, в сравнение с предходния период – до 16.8 млрд. долара. За Apple приходите от онлайн продажби се равняват на 7.7% от общия приход на корпорацията.

На третото почетно място по най-много онлайн продажби е добре познатият бранд, обичан от всички американци – Walmart. Като процент от общите приходи, капиталът на Walmart, постъпил от онлайн продажби се запазва стабилен на 3%. Но за сметка на това, онлайн покупките са нараснали с близо 9% - до 14.4 млрд. долара за последната година.

Въпреки спадът в общите приходи с 4.9%, онлайн продажбите на Macy’s за периода са нараснали с 12.5% до 4.6 млрд. долара. В Macy’s електронната търговия генерира приходи, които се равняват на 17.9% от общия приход.

Според доклад за най-големите онлайн търговци в САЩ, 50-те топ компании формират среден ръст в онлайн продажбите от 16.1%, който е едно от доказателствата за нарастващия дял на онлайн търговията като цяло през 2016 г. Разбира се, това е ситуацията на американския пазар, но как изглеждат лидерите в онлайн търговията в световен мащаб? Кои са имената, които отбелязват най-големи приходи и за на чело на класациите за продажби в интернет?

Amazon и Alibaba са водещите търговци, които напълно очаквано са формирали най-мащабни експанзии на чужди пазари за изминалата година. Истината е, че освен в онлайн продажбите, Amazon е водещ търговец и офлайн. Онлайн лидерът още преди години започна да разгръща бизнеса си и отвъд интернет мрежата, а през 2017 г. вече е третият най-голям търговец в света, благодарение не само на онлайн, но и на офлайн продажбите си. Според класацията на Forbes, Amazon е под №83 в списъка за най-големи и силни публични компании в света. Този резултат е на базата общите приходи, печалби, активи и пазарна стойност на компанията. Amazon навлиза и в области като модата, като пуска собствени модни марки и въведе новата платформа Echo Look, чрез която може да се предлагат най-подходящите облекла на потребителя, само на база снимката му в пълен ръст.

Друга сфера, в която онлайн лидерът планира експанзия е фармацията.

И въпреки масовото затваряне на физически магазини на различни брандове в САЩ и по света, покупките офлайн си остават предпочитан метод за пазаруване, поне от поколението преди милениалите.

А как предпочиташ да пазаруваш ти? Онлайн или офлайн?

Без оглед на това, дали обичаш стандартния шопинг по молове и други магазини или предпочиташ да разглеждаш отстъпките в сайтовете за пазаруване, то ние ти прелагаме перфектния начин, по който да се сдобиеш с желания продукт. Бяла Карта е кредитната карта, с която можеш да пазаруваш както в интернет, така и в традиционните магазини, защото тя се приема навсякъде. Можеш да получиш напълно безплатно своята кредитна Бяла Карта, без да заплащаш каквото и да е за кандидатстване. В случай на одобрение, ние ще я доставим до посочен от теб адрес. А за да заявиш кредитната си Бяла Карта е нужно просто да се обадиш на телефон 0700 20 140 или да кандидатстваш онлайн, без дори да излизаш от вас.

С Бяла Карта можеш да следиш всяка направена трансакция, директно онлайн – през индивидуалния си акаунт. А ако предпочиташ да пазаруваш с пари в кеш, то това не е пречка отново да се възползваш от възможностите на кредитната си Бяла Карта, защото с нея можеш да теглиш суми от банкомат в България, без да заплащаш допълнителна такса за това. Единственото, което се начислява върху изтеглената сума е сандартната лихва. Така имаш свободата да се възползваш от парите си не само, доакто сърфираш в интернет на лов за добри оферти, но и когато си навън и имаш спешна нужда от пари в брой. Ако все още не притежаваш едно от най-иновативните и удобни средства за разплащане в страната ни, не се колебай да се свържеш с нас и да заявиш своята Бяла Карта още сега.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш