Кандидатствай Вход
Козметика за всяка възраст - какво трябва да знаем?

Козметика за всяка възраст - какво трябва да знаем?

  • Бяла Карта
  • 25.12.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 973

За да запази младостта на кожата си, всяка жена влага време, средства и усилия. Колкото повече напредват годините, толкова повече парични средства трябва да се инвестират в красотата и младостта на кожата.

Според някои специалисти, след навършване на 25-годишна възраст, жените трябват да полагат още по-специализирани грижи за запазване на кожата си в красив вид. Това изисква както специализирана козметика, така и ежедневни рутини, с които да се освежава и хидратира кожата на лицето.

Нека да започнем обаче с няколко важни съвета за кожата до 25-годишна възраст. Тогава най-важна е отново хидратацията и не бива да се пренебрегва по никакъв начин. Това е така, защото именно редовната хидратация на кожата я предпазва от преждевременно състаряване в напреднала възраст. Колкото повече жената се грижи за хидратирането на кожата си, когато е на 18 години, толкова по-добре ще изглежда кожата, когато е на 30 години. Затова, ако една жена иска да има хубава и гладка кожа на възраст над 30, трябва отрано да е започнала да полага постоянни грижи за лицето си. Това не включва кремове против бръчки, а кремове за хидратиране. Те са полезни през всеки сезон и за всяка възраст. Съвсем не е нужно да се използват други козметични продукти, освен кремовете за хидратиране, освен едно изключение. И това е козметиката за защита от слънчевите лъчи. Кремовете със слънцезащитен фактор са важни козметични продукти, не само през лятната почивка или на морския плаж. Напротив - изненадващо или не, слънцезащитните продукти трябва да се ползват по всяко време на годината. Това включва, дори и зимния сезон, когато слънчевата светлина е минимална. Дори тогава обаче ултравиолетовите лъчи са опасни и състаряват кожата. Освен че състаряват кожата, ултравиолетовите лъчи вредят и на здравословното състояние на кожата, предвизвиквайки редица сериозни проблеми. Точно затова е важно да се знае, че слънцезащитната козметика е необходима през всички сезони и за всички възрасти. Без значение, дали една жена е на 20 или 40 години, слънчевата светлина вреди сериозно на кожата.

След навършването на четвърт век, жените е добре да предприемат и други грижи освен хидратиране и uv защита. На тази възраст вече клетките започват да губят хидратацията си, тоест намалява количеството вода около тях. А именно водата поддържа еластичността на кожата. В допълнение с ултравиолетовата светлина и свободните радикали, кожата започва видимо да губи младостта си.

Тук е добре жените да помислят за продукти, които са специализирани и срещу така нареченото фотостареене - или когато uv лъчите образуват свободни радикали, които вредят много на кожните клетки. Подобни продукти на пазара са налични, макар и на по-високи цени, но употребата им е препоръчителна за жени над 25 и 30-годишна възраст. Почистващите продукти също са сред козметиката, която жената не бива да пренебрегва над една определена възраст. Почистващият продукт премахва всякакви вредни вещества, полепнали по лицето, включително и мръсотията от въздуха. За онези жени, които живеят в големи градове, именно мръсният въздух се явява основен фактор за замърсяването на порите. Затова трябва да се вземат мерки. След почистващият продукт идва ред и на нощният крем, който е добре да е против бръчки, тъй като точно нощта е времето, в което силните съставки да действат на лицето и да минимизират появяващите се бръчици. На възраст над 30 години вече освен стандартните козметични продукт, експертите препоръчват и по-скъпа и висококачествена козметика с хиалуронова киселина и колаген. На тази възраст, освен козметичните процедури, която всяка жена е свикнала да прави в домашни условия, е добре да се помисли и за естетични такива. Естетичните процедури могат да бъдат изключително ефективни, когато са осъществени от специалист и са с качествени продукти, които целят да подобрят видимо състоянието на кожата. Подобни процедури са радиочестотният лифтинг, поставянето на хиалуронови филъри и ботокс процедури. Чрез някои от тези процедури се изглаждат фините бръчки, а чрез други - дори се заличават изцяло дълбоки бръчки. Подобни луксозни процедури могат да послужат и за превантивна мярка срещу появата на бръчки, затова много жени прибягват до козметичните студия на около 30-годишна възраст.

Използвайки кредитна карта Бяла Карта, всяка жена може да се възползва от страхотните намалени цени на различни разкрасителни и SPA процедури в партньорската ни мрежа. Един от партньорите на кредитна карта Бяла Карта е студио за красота “Beauty”, в което всички картодържатели имат 10% отстъпка. Това е уникална възможност, всяка жена да се възползва от разкрасителните процедури на промоционална цена. Сред предлаганите процедури са хиалуронова терапия, шоколадова терапия, колагенова терапия, терапия фитостволови клетки. Подобни естетични процедури със сигурност са задължителни в списъка на всяка жена, която държи на красотата и стила си. Така че не се колебай, а се възползвай от предимствата на модерната кредитна карта Бяла Карта.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш