Кандидатствай Вход
Любими хобита: Футбол

Любими хобита: Футбол

  • Бяла Карта
  • 24.09.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 526

Футболът е наричан от много хора „религия“. Това е най-популярният спорт в света и се играе в почти всички страни. Независимо дали гледаш футбол или играеш на футбол носи много положителни емоции, а ритането на топка влияе добре на здравословното ти състояние.

Ако футболът е твое хоби, вероятно му посвещаваш голяма част от времето си. В днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ти даваме няколко „оправдания“ за времето, прекарано в изживяването на твоята страст – футбол.

Футболът има множество ползи за здравето – за тялото и за духа ти.

Играта на футбол подобрява здравето на сърцето ти. Продължителните кардио тренировки са полезни за теб. Те държат сърцето ти във форма, а това ще ти донесе дългосрочни ползи за цялостното ти здравословно състояние.

Ще бъдеш в по-добра физическа форма. Ако играеш футбол 1 или 2 пъти всяка седмица, ще ти по-лесно да поддържаш здравословно тегло. Затлъстяването и наднорменото тегло оказват множество негативни ефекти върху здравето и са предпоставка за развитието на редица заболявания.

Редовните тренировки и тичане ще тонизират мускулите ти и постепенно ще се отървеш от излишните килограми, без да се насилваш. Ето така – дори да не си фен на фитнес залата, можеш да се грижиш за себе си, докато се забавляваш.

Футболът помага за подобряване на гъвкавостта, силата и издръжливостта. Всичко това ще ти донесе допълнителни позитиви в ежедневието.

Когато играеш футбол, концентрацията ти се подобрява. Да, следенето на топката, планирането на атаката и контактът с другите играчи изискват координация. Можеш да спечелиш мача само с внимателно следене на играта.

Разбира се, предимствата на футбола не се изчерпват до тук.

Играта на футбол с приятели подобрява настроението. Социалните контакти преди, по време или след мача помагат да отделяш хормоните на щастието и да се разтовариш от дългия работен ден или седмица.

Едно изключително важно предимство на футбола като хоби е развиването на умение за работа в екип. Отборната игра дава усещане за общност и ще подобри комуникацията с другите играчи.

Хубавото на футбола е, че се играе от много хора и дава възможност за създаване на нови контакти и приятелства. Всеки нов контакт може да ти даде неочаквана възможност за развитие в професионален или личен план.

Всички знаем, че футболът върви с храна и бира. Но, ако предпочиташ да гледаш футбол у дома, а не да тичаш по терена, внимавай с консумацията. Когато подготвяш менюто за мача, избери здравословни снакове, натурални сокове или пък вода. Така ще можеш да се насладиш на майсторската игра на любимия отбор, но в същото време няма да натоварваш тялото си излишно.

Както виждаш, ползите и преимуществата от футбола като хоби са много и вероятно не си се досещал за тях. Наблегни на хобито си, а за да си гарантираш, че винаги ще имаш пари за запазване на игрище за футбол, нови бутонки или пък излизане да гледаш мача с приятелите си, вземи кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е достъпна и с нея можеш да имаш необходимите пари, когато ти потрябват. Без такси за издаване, без годишна такса за обслужване на картата, без такси за теглене от банкомати в България и безупречно обслужване. Всичко – събрано в твоята Бяла Карта.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш