Кандидатствай Вход
Любими хобита: Кънки на лед

Любими хобита: Кънки на лед

  • Бяла Карта
  • 16.02.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 617

Днес карането на кънки на лед е популярно и забавно хоби за много хора. Преди не е било така – кънките на лед са били спорт само в по-студените държави и то само през зимните месеци.

Пързалянето на ледената пързалка с висока скорост е забавно и не винаги хората осъзнават какви ползи за здравето носи. За да ти помогнем да обмислиш варианта карането на кънки на лед за свое хоби, в днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ти разказваме за всики ползи за здравето и духа, които носи това занимание.

Подобрява баланса, координацията и гори калории – това вероятно са най-очевидните ползи от карането на кънки на лед. Едночасовото интензивно каране на кънки на лед гори до 600 калории. Това прави този спорт идеален за практикуване, когато искаш да поддържаш или да подобряваш формата си.

Балансът и координацията ти също се подобряват, тъй като трябва да контролираш цялото си тяло, за да караш кънките на леда, без да падаш.

По-добро здраве на сърцето – както голяма част от спортовете, така и кънките на лед спомагат да запазиш доброто здраве на сърцето си.

По-добро здраве за ставите и мускулите – Карането на кънки на лед активизира почти всяка мускулна група, а пързалянето изисква синхрон на движенията. Това прави карането на кънки на лед добър избор за спорт и хоби, за да поддържаш здравето на тялото си.

Намалява стреса – по начало, редовното спортуване е отличен начин да контролираш стреса,тъй като по време на физическата активност се отделят ендорфини.

Освен това, карането на кънки на лед е социално занимание – можеш да отидеш на ледена пързалка с приятели или да срещнеш нови хора. Социалните контакти са полезни за психическото ни състояние.

Каква екипировка ще ти е необходима да започнеш?

За да започнеш да караш, разбира се, ще ти бъдат необходими кънки. Ако все още не знаеш дали ще ти допадне това хоби, не си купувай, а наеми. На ледените пързалки има възможност да наемеш. Примери няколко размера, близки до този на обувките ти и прецени кои са ти най-удобни.

Не забравяй ръкавици – те ще те топлят и ще предпазят ръцете ти при падане. Когато отиваш на ледена пързалка, трябва да се облечеш с удобни и топли дрехи, за да се чувстваш комфортно.

Как да започнеш?

Най-добрият начин да започнеш да караш кънки на лед е да преминеш базов курс. На тези курсове ще разбереш как да спираш и как да падаш. Да, тези две неща са ключови както за твоята безопасност, така и тази на останалите хора на ледената пързалка.

Карането на кънки на лед е забавно и веднъж, когато се научиш да се пързаляш по ледената пързалка, няма да искаш да спреш. Колкото по-добре се научиш да караш, толкова по-любима ще ти става тази активност, тъй като ще можеш да правиш повече фигури върху леда.

Не отлагай зимните забавления. В първия удобен момент, отивай на ледената пързалка и започни да преоткриваш ново любимо хоби. Не отлагай до първо число, кандидатствай за Бяла Карта и при одобрение ще имаш пари за любимите си хобита дори преди заплата. Кредитна карта Бяла Карта е без такса за издаване, без годишна такса за обслужване, без такса при теглене на пари от банкомати в България и целия ЕС, и без такса при плащане на ПОС терминал или онлайн. Кредитна карта Бяла Карта ти дава свободата да се наслаждаваш на любимите си занимания.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш