Кандидатствай Вход
Любими хобита: Риболов

Любими хобита: Риболов

 • Бяла Карта
 • 10.09.2020
 • Лайфстайл
 • Коментари: 0
 • 346

Хобитата, които практикуваш на открито са страхотен начин да се свържеш с природата, да редуцираш стреса и да се отдадеш на истинска почивка. Едно от любимите хобита, което ще представим днес е риболова.

За някои, риболовът е любимо занимание, а за други е скучно. Истината, че риболовът е успокояваща активност. Почивката покрай водата ще ти даде възможност да се насладиш на природата, а в уловът на рибата се крият искрените радост и забавление.

Всички знаем, че яденето на риба е полезно. Оказва се, че риболовът носи не по-малко позитиви. Ако си запален рибар, който търси оправдание да отиде за риба или търсиш ново хоби, с което да прекараш последните топли дни сред природата, продължи да четеш. В днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ще ти разкажем за изненадващите позитиви, които можеш да извлечеш от риболова.

Риболовът ще облекчи натрупания стрес и напрежение. Голяма част от хората отиват за риба, за да се разтоварят от напрежението, натрупано в ежедневието. Освен това, риболовът дава свобода – свободата да на говориш, свободата да се наслаждаваш на природата, свободата да почиваш. Когато отидеш сред природата, бързо ще забравиш за трафика, тежката работна седмица и проблемите. Чистият въздух и прохладният вятър ще ти помогнат да забравиш тревогите.

Риболовът дава поводи за семейни и приятелски събирания. Друго голямо предимство на риболова е, че е добра предпоставка да изградиш или засилиш връзката с приятелите и семейството си. В забързания живот, дори и да имаш време да се видиш с приятелите си и семейството си, винаги е набързо и за малко. Когато отидеш до язовира, реката и се съберете всички заедно, няма какво да ви разсея. Времето, което изкарате заедно ще засили връзката ви и ще създаде истории.

Риболовът подобрява фокуса. За да започнеш да ловиш риба ти нужна въдица, кукички и захранка. Е, няма да е лошо, за да имаш и стол, на който да се излегнеш. За да станеш добър рибар обаче, трябва да имаш техника, да знаеш как да захраниш, как да връзваш възли, как да откриеш най-добрата локация и кога да извадиш въдицата. Всички тези неща изискват концентрация и фокус, което е полезно упражнение за мозъка.

Риболовът добър и за тялото. Не до всеки язовир или река може да се стигне с кола. Има нужда да се ходи до най-добрата локация. Може да не изглежда много, но все пак е добро упражнение.

Освен това, слънчевите лъчи ще заредят тялото си с така важния за доброто здраве на организма ти – витамин D. Риболовът е чудесен начин да излезнеш на слънце и да се грижиш за здравето си, докато се забавляваш. Какво по-хубаво от това да изкараш уикенда си сред природата, в тишина или със семейство и приятели, вместо да стоиш на дивана.

За да започнеш да ходиш за риба ще трябва да се подгготвиш с някои неща. Ето и кратък списък с най-необходимите артикули, които да не пропуснеш да вземеш от риболовния магазин.

 • Въдица
 • Куки
 • Тежести и стръв
 • Стол
 • Шапка
 • Нещо за хапване

Не забравяй, преди да тръгнеш, да си купиш риболовен билет.

Потърси някои по-голям риболовен магазин, за да откриеш всичко необходимо на едно място. Ако не си сигурен дали това ще е твоето нещо, можеш да вземеш втора употреба. Ако имаш нужда от средства, за да си купиш въдица, стол или да заредиш колата с гориво, използвай своята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е без такса за издаване и без такса за теглене от банкомат и ще е винаги до теб, за да имаш каквото пожелаеш, където и да си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш