Кандидатствай Вход
Любими хобита: Тенис

Любими хобита: Тенис

  • Бяла Карта
  • 21.07.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 776

През последните години тенисът става все по-популярен спорт у нас, привличащ вниманието на малки и големи. И това е една много положителна тенденция, тъй като тенисът всъщност е сред най-полезните хобита, с които човек може да се захване. Редовното му практикуване гарантира отлична форма на тялото, психическо здраве и добро настроение, както и нови социални контакти. Малко повече за преимуществата, които е способен да ти предостави тенисът, ще научиш в следващите редове.

Перфектната социална дейност – тенисът е дейност, която несъмнено ще те срещне с нови и интересни хора. Независимо дали играеш на сингъл или на двойки, със сигурност в тренировката трябва да участва поне още един човек. Хубавото е, че вероятно ще срещнеш хора, с които имаш сходни интереси, навици и разбирания за живота. Което ще ти даде възможност да разшириш приятелския си кръг и значително да подобриш своя социален живот.

Защитно средство срещу стреса – натрупваните през работното ежедневие високи дози на стрес и напрежение могат да се отразят доста негативно на твоето психологическо и емоционално здраве. Затова е от значение да откриеш правилните начини за успокоение и релаксация. Тенисът е изключително подходяща опция в този аспект. Физическата активност, концентрацията върху играта и опитите за намиране на правилните удари за победа ще отдалечат съзнанието ти от обичайните проблеми и главоболия. А това ще ти позволи да подобриш настроението си и да се насладиш на положителни и забавни моменти, за които отдавна си копнял.

Полезно за костите – редовното практикуване на тенис ще се отрази отлично върху здравето и състоянието на твоите кости. Последното се отнася в пълна сила за хора от всички възрасти. Според различни изследвания костната маса достига до своя максимум когато човек е на около 30-годишна възраст и след това започва постепенно да намалява. Упражненията на корта могат да спомогнат за допълнително увеличаване на костната маса преди 30-те години и съответно за забавяне нейното редуциране впоследствие. Така че ако искаш да притежаваш здрави кости в отлично състояние, силно ти препоръчваме да започнеш да тренираш тенис.

Сваляне на излишните килограми – тенисът предлага отлични условия за сваляне на излишните килограми и вкарване на тялото в желаната форма. Съчетанието от бягане, замах за удряне на топката, разтягане на тялото и т.н., несъмнено може да бъде доста полезно в тази посока. Специалисти са изчислили, че играенето на тенис е възможно да доведе до изгаряне на между 400 и 600 калории за 1 час. Разбира се, за целта трябва да имаш насреща и подходящ опонент, който да умее да те разхожда по корта и да те кара да даваш най-доброто от себе си.

Подобряване на сърдечното здраве – шведът Бьорн Борг, който е една от легендите в професионалния тенис, определя изиграването на един тенис мач като „хиляда малки спринтове“. Ако се вгледаш в спецификата на играта, ще разбереш, че това твърдение е изключително точно и вярно. Бързите анаеробни движения на играчите, с които се характеризират обикновено мачовете, увеличават сърдечната честота и повишават нивата на енергия. В същото време продължителността на един стандартен тенис мач е около 1-2 часа, а интервалите между отделните разигравания са оптимален фактор за предпазване от сърдечни заболявания и намаляване на риска от инфаркт или инсулт.

Повишаване на баланса и координацията – тенисът е спорт, който изисква необходимата активност от цялото тяло. В това число ръцете, краката, торса и т.н. Съчетанието между тези части от тялото по време на играта ще подобри значително цялостния баланс и координацията на движенията ти в дългосрочен план.

Подходящ за всички възрасти – професионалните тенис – състезатели в повечето случаи приключват кариерата си между 30- и 35-годишна възраст. Като хоби обаче тенисът може да бъде практикуван от хора във всички възрастови групи. Един час, прекаран на корта в умерено темпо, не е чак толкова голямо натоварване, което по-възрастните да не могат да си позволят. Сигурни сме, че си виждал и много пенсионери, които продължават да тренират и да се наслаждават на този прекрасен спорт.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални преференции при избиране услугите на Българския Национален Тенис Център. Това е място, където ти и твоето семейство имате възможност да прекарате времето си пълноценно, спортувайки сред природата в сърцето на София. Според предпочитанията ти можеш да тренираш с партньор, собствен треньор или с висококвалифициран тенис инструктор. Разплащай се с твоята кредитна карта Бяла Карта, за да получаваш 10% постоянна отстъпка при записване за часове и тренировки. Кредитна карта Бяла Карта – твоят ключ към по-добро здраве и лайфстайл! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш