Кандидатствай Вход
Море или планина – коя е по-удачната опция за това лято?

Море или планина – коя е по-удачната опция за това лято?

  • Бяла Карта
  • 16.06.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1247

Винаги когато наближи летният сезон и, съответно, голямата годишна отпуска, хората започват да се чудят как да я използват. Повечето потребители неизменно решават да заминат за няколко дни на почивка, за да сменят познатата атмосфера и да се отдадат на пълноценен релакс. Двете най-често предпочитани опции за почивка са морето и планината. Коя обаче е по-подходящата за твоите нужди и изисквания? В следващите редове ще изясним за какъв тип хора и моментни емоционални състояния би бил удачен морският бряг и за кои потребители е по-добре да заложат на традиционните планински курорти.

Почивка на морето – за кого е подходяща?

Морският бряг със своите кристални пясъци, искрящи води, отлична инфраструктура и множество развлекателни обекти в повечето случаи привлича младите и активни хора. Той предлага разнообразни възможности за релаксация в зависимост от конкретното настроение на човека – от излежаване на плажа през плуване и практикуване на други популярни водни спортове до купони и партита по дискотеките и нощните клубове. Ето за кои хора е подходяща почивката на морето:   

За любителите на слънцето – да, морският бряг предлага огромни и неизчерпаеми количества слънчева светлина. За един любител на слънцето няма нищо по-хубаво от това да се излегне на плажа и да набави за своето тяло необходимите дози тен и витамин D. Ако лежането и релаксирането под интензивните слънчеви лъчи е представата ти за страхотна почивка, определено морето е точната опция за теб.

За практикуващите водни спортове – практикуващите водни спортове са друга група потребители, които би следвало да заложат на почивка на морския бряг това лято. Летният сезон е идеалният период от време за водни спортове и забавления на открито. По българските морски курорти има отлични условия за практикуване например на водни ски, сърфинг, подводно гмуркане, плуване, гребане и т.н.

За почитателите на силните емоции – по принцип морските курорти са местата, на които се събират почитателите на шумните партита и забавления, на силните емоции и запомнящите се моменти. Разбира се, все пак зависи и на кой точно курорт ще заложиш. Сред най-предпочитаните дестинации за младежите по родното Черноморие са Слънчев бряг, Албена, Приморско и Златни пясъци. Всички те разполагат както с великолепни плажни ивици и много приятни води, така и с редица дискотеки, атракции и места за забавление.

Почивка на планината – кой би могъл да се възползва от нея?

Планината от своя страна се свързва със спокойствието, тишината и близостта до природата. Макар в планинските курорти да се виждат повече хора от по-старото поколение, съвсем не всички млади са отписали тази опция за почивка. Виж какви типове потребители най-често залагат на планината:

Търсещи спокойствие и тишина – спокойствието и тишината могат да бъдат търсени по най-различни причини. Някои хора просто са устроени така, че за да си починат пълноценно, трябва да се отделят за малко от тълпата и да останат сами със своите мисли. Редица съвременни работещи, чието ежедневие е свързано с прекалено високи нива на стрес и напрежение, също не биха сбъркали, ако се насочат към планинските курорти, за да облекчат своето психологическо и емоционално състояние.

Почитатели на природата – планината някакси много повече от морето те доближава до природата в нейния чист и естествен вид. Повечето морски курорти са сериозно застроени и в тях признаците на типичната градска среда на живот стават все по-ясно осезаеми. Когато говорим за планината обаче, нещата са съвсем различни. В планинските райони можеш да намериш редица места, на които все още природата и традициите доминират над лукса и съвременните удобства, давайки възможност на посетителите да се отделят за малко от цивилизацията и да се потопят в средата, за която са копнели от дълго време.

Предпочитащи по-хладното време – планината е подходящ избор и за хората, които не понасят летните горещини и искат да избягат възможно най-далече от тях. В планинските райони винаги градусите са по-ниски и се намират сенки и хладнини. Правило, което трябва да запомниш в тази връзка, е, че на колкото по-голяма надморска височина се качваш, толкова по-ниски ще бъдат средните температури в рамките на денонощието.

Независимо дали предпочиташ морето или планината, твоята кредитна карта Бяла Карта и това лято ще бъде до теб, за да ти помогне да реализираш мечтаната си почивка. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти осигури допълнителни финансови средства винаги когато имаш нужда от такива. А ако смяташ да почиваш в чужбина, тя ще бъде дори още по-ценна за теб. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай множество хубави моменти и емоции през летния сезон!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш