Кандидатствай Вход
Как да избереш морска дестинация това лято?

Как да избереш морска дестинация това лято?

Лятото вече е тук и всеки мисли за следващата си почивка и дългоочаквана отпуска. Без значение дали отиваш за три или 10 дни на море, важно е да подбереш правилната дестинация с изгодни условия. 

Разбира се, това изисква предварително проучване на всички варианти за почивка, курорти, цени, хотели и други места за настаняване. Има някои фактори, които трябва да имаш предвид, преди да избереш дестинацията за почивка.

Как да избереш морска дестинация това лято?

Има много фактори, които реално влияят на избора за правилната дестинация. Ето някои от основните, с които трябва да да започнеш.

Бюджет

Наличният ти бюджет за ваканция може да се окаже огромен фактор, когато става въпрос за вида ваканция, който можеш да планираш. 

Ако си готов да похарчиш малко пари, то може би не бива да мислиш за екзотична почивка на остров или наемане на автомобил, на дестинацията, която ще посещаваш. 

Въпреки че сайтовете за бюджетни пътувания могат да бъдат отличен начин да намалиш разходите за пътуването си, често е по-добре да избереш консервативна или добре позната дестинация, ако планираш пътуване, което да е идеално за бюджета ти. 

Твоите интереси и тези на семейството ти

Само защото пътуването ти се струва страхотна сделка за малко пари, това не означава, че то непременно ще отговори на твоите интереси. 

Ако си любител на историята например, може да не искаш да отидеш в модерен град, в който няма стара градска част с паметници на културата. Помисли за някои забележителности, които се намират в района, и помисли дали би се интересувал от това, докато си на почивка.

Дали предпочиташ да си на див и безлюден плаж или искаш удобството на големия хотел с осигурена закуска? Дали искаш да ползваш басейн или предпочиташ морски спортове? Трябва да си отговориш на тези въпроси, преди да резервираш почивката си.  

По Българското Черноморие има разнообразие от интересни дестинации, плажове, курорти и развлечения, които ще се харесат както на семейства с малки деца, така и на млади хора, търсещи нощен живот и морски спортове.

Време

Ако планираш отпуската си юли или август, едва ли е добра идея тогава да посещаваш южните гръцки курорти, например. Причината е, че по това време на годината там е изключително горещо.

От друга страна, ако си планирал септември да вземеш голяма отпуска, то защо да не разгледаш и някои гръцки дестинации, които ще са приятни в началото на есента.

Пътуващите с теб

Ако отиваш на почивка с децата си, родителите си или дори близки приятели, това може да промени начина, по който правиш плановете си за пътуване. 

Спрямо техните предпочитания трябва да избереш мястото за нощувка, дали да бъде къмпинг или затворен комплекс, дали да има басейн или да бъде близо до плажа. Всички тези елементи трябва да се съобразят с всеки един човек от компанията, с която пътуваш.

Отзиви

Когато избираш място за настаняване или дори град за почивка, добре е да прегледаш предварително отзивите в интернет или да разпиташ близки приятели какъв е техният опит.

Най-добрите съвети за избор на твоята дестинация

След като разгледаш някои от основните фактори, свързани с избора на дестинация, важно е да стесниш някои от тези фактори. Има няколко изпитани съвети за пътуване, които можеш да използваш, за да избереш правилната дестинация, която да отговаря на нуждите на твоята група. 

Ето няколко стратегии, с които ще направиш избора по-лесен.

Приемай чужди съвети.

Понякога е добре да експериментираш и да се вслушваш в съветите на приятелите ти. Особено когато става въпрос за хубави дестинации за почивка. Не винаги най-популярното място е най-подходящото за теб. Добре е да проучиш различните варианти за дестинации, дори и непознатите.

Резервирай, когато решиш.

Ако видиш изгодна оферта за почивка, не чакай няколко седмици да решиш окончателно, дали да резервираш или не. В повечето случаи изгодните сделки се изчерпват бързо и някой друг ще резервира последните места. Затова, ако със семейството ти сте харесали даден хотел, ако има промоции, не се колебайте да резервирате веднага. 

За тази цел кредитна карта Бяла Карта ще ти помогне да платиш, дори и подобен непредвиден разход, за да успееш да се възползваш от добрата цена. С кредитна карта Бяла Карта можеш да плащаш както онлайн, така и в кеш, а тегленето от банкомат в страната е без допълнителни такси.

Какви възможности за пазаруване с кредитна карта има на морските дестинации?

Зависи къде избереш да почиваш, кредитната карта може да ти послужи много добре или пък да изпаднеш в неудобна и безпарична ситуация. 

Ако избереш да къмпингуваш някъде на див плаж, вероятността кредитната ти карта да ти свърши работа в малкото селско магазинче или капанчето на плажа не е голяма. Ако обаче за почивка си избереш голям морски курорт, кредитната карта ще можеш да използваш почти навсякъде.

И все пак, не забравяй, че кредитна карта Бяла Карта е без такса при теглене на пари от банкомати в България. Това означава, че дори да избереш да почиваш на по-дива лятна дестинация, ще можеш да изтеглиш пари преди това. 

Изгодно ли е да платим за почивката си на морето с кредитна карта?

Почти винаги, когато резервираш и плащаш по-рано за почивка, цената е по-изгодна. Това са така наречените „ранни записвания“. Ето защо, ако вече имаш планове за почивка на море това лято, постарай се да платиш резервацията си в хотела по-рано.

Видиш ли оферта - резервирай. А ако имаш нужда от пари до заплата, Бяла Карта може да ти бъде от помощ. С нея имаш възможност да реагираш бързо и на момента да запазиш своята изгодна почивка на морето. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш