Кандидатствай Вход
Място на месеца: Богота

Място на месеца: Богота

  • Бяла Карта
  • 08.10.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 606

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ се отправяме към колумбийската столица Богота. Град с близо петвековна история и настоящо население от малко над седем милиона души. Град, в който се събират красива природа и изящна архитектура, богата култура и оживен нощен живот, традиционни обичаи и съвременни удобства. В следващите редове ще ти дадем няколко добри причини да избереш именно Богота като дестинация за своята почивка.

На първо място, в Богота ще станеш свидетел на невероятни и буквално спиращи дъха гледки. Катедрала “Монсерат“ е разположена в източните хълмове на града и до нея се достига посредством влак, въжена линия и пешеходна пътека, водеща началото си от един от кварталите. Самият връх, на който катедралата се намира, е смятан за свещен от местните, а изгледът от него е просто внушителен и дава реална представа за мащабите и интензитета на живота в Богота.

Сегашният облик на града е изграден чрез съчетание между класическа архитектура и такава в модерен стил. Препоръчваме ти задължително да посетиш историческия център „Ла Канделария“ с неговите старомодни улички, боядисани в колоритни цветове жилищни сгради, скрити магазинчета и ресторанти. В пълен контраст с него са бизнес кварталите, в които се издигат огромни небостъргачи, построени по най-иновативни технологии и разполагащи с всякакви удобства и допълнителни екстри за своите посетители и хората, които работят там.

В Богота има голям брой ежедневни и седмични пазари, предлагащи най-различни типове стоки – от свежи хранителни продукти до красиви занаятчийски изделия и сувенири. По централните улици можеш да откриеш и луксозни магазини с дрехи, бижута и парфюмерия от най-високо качество. Не забравяй да вземеш за пътуването твоята кредитна карта Бяла Карта. Кредитната карта, която ще направи всички покупки и разплащания значително по-бързи, лесни и удобни за теб.

Богота е град, в който се предлага изключително разнообразна и вкусна улична храна. Имаш възможност да избираш измежду множество типове сандвичи, ястия с меса и десерти. Съветваме те също така да не пропускаш да опиташ от прясно изцедените сокове. Сред тях ще намериш и такива, за чието приготвяне са използвани екзотични и характерни за Колумбия плодове, които няма как да опиташ в други части на света.

Kолумбия е един от най-големите износители на кафе в световен мащаб. Местното кафе е с отлични качествени и вкусови характеристики, а носещият се във въздуха аромат при поднасянето му е истинска наслада за сетивата. По време на посещението си в Богота ще можеш не само да опиташ колумбийското кафе, но и да научиш повече за приготвянето му. В града са налице редица кафенета, специализирани магазини и дори курсове, запознаващи посетителите с произхода на кафето, неговите особености и начина на приготвянето му.

Климатът в страната е особено подходящ и благоприятстващ развитието на туризма. Тук няма да се натъкнеш нито на рекордни жеги, нито на тежки зими със студове и непроходими пътища. През по-голямата част от годината температурите се движат между 10 и 20 °C. Липсват значителните температурни амплитуди, както и екстремните метеорологични явления. Единствено през април – май и октомври – ноември е възможно да има малко повече дъждове, които обаче в никакъв случай няма да съсипят дългоочакваната ти почивка. 

Ако си почитател на нощния живот, Богота определено ще ти хареса. Колумбийската столица е средище на хора, идващи от различни части на страната и Латинска Америка като цяло. Те носят със себе си своите традиции, обичаи и най-вече музика. Можеш да се насладиш на музикални събития в най-различни стилове, в зависимост от собствените си вкусове и предпочитания. По отношение на типовете дискотеки също е налице по нещо за всеки – от малки барове, разположени в мазета, които предлагат достъпни цени, до огромни дискотеки, чийто интериор е направен по последна мода.

Богота е идеалното място и за любителите на еко туризма. В близките околности се намират много на брой селски райони, както и големи количества естествена природа. Редица са локациите, които имаш възможност да посетиш при желание за спокойствие и отдих. От друга страна, на самата територия на Богота са създадени чудесни условия за придвижване с колело, като такова може да бъде наето в почти всички части на града.

Не забравяй за пътуването си до Богота да вземеш и твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която може да се използва на всякакви места и търговски обекти. С кредитна карта Бяла Карта в ръка ще си гарантираш своето финансово спокойствие и сигурност, и ще имаш възможност да се насладиш пълноценно на хубавите моменти и на красотите, които те заобикалят. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш