Кандидатствай Вход
Място на месеца: Малдивите

Място на месеца: Малдивите

  • Бяла Карта
  • 18.08.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 942

Днес се отправяме на пътешествие към една екзотична страна, чиято територия е разпределена между множество острови в Индийския океан. Малдивите е най-малката по население държава в Азия (малко над 400 000 души), но за сметка на това целогодишно тук се стичат туристи от цял свят. И за последното си има напълно основателни причини. Красива природа, запечатващи се в съзнанието гледки и пейзажи, уникална архитектура, както и поредица от възможности за развлечение и релакс – само част от преимуществата, които ще ти предоставят Малдивите за твоята мечтана почивка. В следващите редове ще разбереш защо би била мъдра идея да се отправиш именно към тази дестинация.

Това, което води по-голямата част от туристите в Малдивите, безспорно са магическите плажове, разположени на териториите на различните острови. На първо място, въпросните плажове впечатляват с невероятна чистота. Веднъж стъпил на тях, наоколо ще виждаш само и единствено кристален пясък, както и синьо – зелените води на Индийския океан. Постоянната температура е между 25 и 30 градуса, което в съчетание с приятния бриз, прави условията перфектни за излежаване на плажа по цял ден. Редица двойки посещават плажовете в Малдивите и вечерно време, когато искрящите звезди, спокойните води и божествените пейзажи носят огромни дози романтика и блаженство за влюбените. 

Малдивите са отлична дестинация за практикуване на някои от най-популярните водни спортове, като например гмуркане, джет ски, кану – каяк и др. Тук са създадени клубове за водни спортове, които предоставят на клиентите си обучение от най-високо качество. Дори да нямаш никакъв опит в практикуването на въпросните водни спортове, със сигурност ще намериш хора, способни да те научат на много неща, да повишат твоята увереност и да отворят съзнанието ти към нови и непознати емоции и преживявания.

Освен природни дадености, на Малдивите са налице и редица архитектурни забележителности. В столицата Мале величествено се издига Хукуру Мискийи или Старата петъчна джамия, чийто строеж датира отпреди близо три века и половина. Място, на което се съчетават арабска калиграфия, изящна дърворезба и сложни, но в същото време много красиви орнаменти. Ако искаш да разгледаш този уникален храм в по-спокойна атмосфера, без да си затиснат от тълпи от всички страни, ти препоръчваме да избереш часовия пояс между 14:00 и 15:00 часа.          

Кухнята на Малдивите е способна да предложи редица вкусотии, които са истинско удоволствие за небцето. Сред най-популярните местни специалитети са малдивско къри с риба тон, специална рибена супа, в която има добавени ориз, кокос и чили сос. Уличната храна също определено си заслужава да се опита, особено ако предпочиташ да си в непрекъснато движение и да обиколиш колкото се може по-голяма част от красотите на островите.

Малдивите са също така място, на което винаги можеш да си закупиш пресни плодове и зеленчуци. В столицата Мале е налице голям и изключително оживен пазар, предлагащ на посетителите си папая, манго, кокос, диня и други свежи продукти, при това на достъпни цени. Предвид, че става въпрос за островна държава, съвсем естествено, освен плодове и зеленчуци, на Малдивите може да се намери по всяко време и прясна риба. Препоръчваме ти да разгледаш поне няколко местни рибни магазини и пазари, за да откриеш най-изгодните оферти откъм цена и качество.

Островната държава с все по-голяма сила развива и своя СПА туризъм. По време на своята почивка в Малдивите ще имаш възможност да посетиш реномирани СПА центрове, предлагащи услуги с отлично качество. Въпросните СПА центрове предлагат идеалните условия за пълноценен релакс, който да те освободи от стреса и да възстанови душевното ти спокойствие и хармония. При наличие на болки, схващания и други неразположения по тялото, би могъл също така да си поръчаш масажи и процедури, които да отстранят или поне редуцират до минимум нежеланите симптоми.

Както сам разбираш, ваканцията в Малдивите би била за теб едно невероятно преживяване, предоставящо ти максимални дози спокойствие, релакс и приятни емоции. За да можеш да му се насладиш в пълна степен, не забравяй да вземеш със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. С кредитна карта Бяла Карта в ръка ще си гарантираш финансова сигурност и ще се концентрираш върху красотите, атракциите и възможностите за забавление, които те заобикалят. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш