Кандидатствай Вход
Място на месеца: Нюрнберг

Място на месеца: Нюрнберг

  • Бяла Карта
  • 05.11.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 833

Ако вече се чудиш накъде да се запътиш по време на предстоящите коледни празници, в днешното издание от рубриката ни „Място на месеца“ ще ти дадем една страхотна идея. Нюрнберг е германски град, който е втори по големина в провинция Бавария. Към края на годината в него винаги цари празничната атмосфера, носена от традиционния коледен базар, невероятната украса и приятния аромат на прясно приготвени сладкиши. В допълнение, градът предлага още множество предимства за една наистина уникална и запомяща се ваканция – от исторически паметници и забележителности през множество реномирани шопинг обекти и до поредица от вкусни местни ястия, които са истинска наслада за небцето.

Няма как да не стартираме обиколката си в Нюрнберг от коледния базар, който е сред най-популярните в Германия и носи наименованието „Christkindlesmarkt“. Посещението му определено си заслужава, ако искаш да бъдеш „заразен“ в максимална степен с коледното настроение и емоции. Море от хиляди разноцветни лампички, чиито светлини отразяват пазарните щандове, както и декорации с ангели и други известни коледни образи правят гледката и атмосферата забележителни и съответстващи на традициите на светлия празник. От „Christkindlesmarkt“ можеш да си закупиш разнообразни неща, в това число вкусен обяд и домашно приготвен сладкиш за десерт, топли напитки, коледни декорации и сувенири от цял свят, и т.н.

„Christkindlesmarkt“ съвсем не е единственото удачно място за пазаруване в Нюрнберг. Търговски зони са налице в централната част, в Стария град, както и в близост до главната жп гара. Дрехи от фина кожа, изящни бижута, аксесоари за дома – изборът е изцяло твой. Не забравай да вземеш кредитна карта Бяла Карта, която ще направи процеса на пазаруване още по-бърз, лесен и удобен за теб.

В Нюрберг можеш да похапнеш редица традиционни специалитети, които са изключително вкусни и ароматни. Не пропускай да се насладиш на местните вурстчета, направени от свинско месо с ниско съдържание на мазнини, увити в агнешка обвивка и с размери от 7 до 9 см. Тези колбаси обикновено се сервират в ресторантите в порции от по шест, комбинирани с картофена салата или пък с хрян и кисело мляко. Уличната храна, която имаш възможност да закупиш от множеството маси и сергии, също е с отлично качество и се предлага на доста изгодни цени.

Нюрнберг си има и собствен имперски замък, който е построен около 1040 година и е бил център на някогашното бургграфство. От този замък се разкриват прекрасни гледки към оживените улици и по-голямата част от забележителностите на града. В замъка непрекъснато се правят туристически обиколки, така че без никакъв проблем можеш да разгледаш различните му части и да научиш повече за живота и обичаите на местните благородници през вековете.

Освен някогашния имперски замък, в Нюрнберг са налице още редица културно – исторически обекти за разглеждане. Музеи на разнообразна тематика, къщи на известни личности, театри и т.н. В този смисъл можеш да бъдеш напълно спокоен относно приятното и интересно прекарване на своята ваканция в града. Дори и някой ден от нея да се случи мрачен и дъждовен, определено има места на закрито, където ще си намериш подходящи занимания чак до вечерта.

В случай, че си любител на животните, ти препоръчваме да посетиш зоопарка на Нюрнберг. Той е основан през далечната 1939 година и към настоящия момент се разполага на площ от близо 70 хектара. Един от най-големите по рода си в Европа, Нюрнбергският зоопарк е дом на повече от 300 животински вида, включително доста екзотични такива, които със сигурност ще видиш на живо за пръв път.

И съвсем не на последно място, Нюрнберг предоставя подходяща среда и условия за семействата с малки деца. Почти навсякъде са налице детски площадки със забавни пързалки и съоръжения за малчуганите, както и удобни пейки за техните родители. А ако искаш да прекараш един наистина незабравим ден със своя наследник, горещо ти препоръчваме да го заведеш в местния увеселителен парк „Playmobil Fun Park“ – преживяването определено ще бъде много емоционално за всички.

Кредитна карта Бяла Карта е финансовият инструмент, който ти е необходим за максимално приятното прекарване на всяка една почивка в чужбина. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и се наслади на ваканция, изпълнена с усмивки и хубави моменти, и напълно лишена от финансови притеснения и тревоги! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш