Кандидатствай Вход
Място на месеца: Осло

Място на месеца: Осло

  • Бяла Карта
  • 30.01.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 805

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ се отправяме към една традиционно зимна дестинация. Норвежката столица Осло предлага по нещо за разнообразните вкусове и предпочитания на туристи от цял свят. Започвайки от прекрасни гледки в „бяло“ и отлични условия за практикуване на зимни спортове, и стигайки до богата история и култура, както и изключително вкусна храна. В следващите редове ще научиш повече за даденостите на Осло, които биха го направили перфектна дестинация за твоята релаксираща почивка. 

Ако си любител на типичната зимна атмосфера, несъмнено ще се чувстваш в свои води по време на престоя си в Осло. Бeли цветове навсякъде, чист и свеж въздух, както и невероятно красиви пейзажи – на тези неща ще имаш възможност да се насладиш в големи количества. От друга страна, Осло има и съоръжения за практикуване на зимни спортове от най-високо качество. Съоръжения, на които ще можеш да развиеш уменията си за каране на ски и да се сгрееш с горещ шоколад след края на заниманието.

Осло има близо 1000-годишна история. Запазени са автентичните руини на стария град, които туристите имат възможност да посетят по всяко време. Също така са налице страхотни музеи, в това число музей, представящ величествените кораби на викингите от Средновековната епоха. Архитектурата на Осло е смесица от традициите на Средновековието, Ренесанса и модерното строителство, като спокойно можем да кажем, че са съчетани най-добрите черти от всички споменати периоди.

В днешно време Осло е дом на редица събития от сферата на културата и изкуството. Особено популярни тук са музикалните събития, в които се включват и множество местни музиканти. Най-завладяваща е атмосферата на 17 май, когато се пада националният празник на Норвегия. Тогава улиците се изпълват с пъстри парадни шествия, на които ще видиш възрастни, млади и малки деца, облечени в колоритни тоалети, част от традиционното за страната облекло.

Осло е заобиколен от уникална природа, на която можеш да се порадваш по всяко време от годината. Ако идваш в града през зимния период, ти препоръчваме да се насочиш към намиращите се в близост планини, където гледките буквално спират дъха. Фиордите около Осло пък са перфектните обекти за посещение през лятото. Ще имаш възможност да се повозиш на лодка, както и да отскочиш до някой от красивите местни острови. Сигурни сме, че докато се намираш в Осло, ще усетиш колко много норвежците обичат своята природа и какви грижи полагат, за да я съхранят в отлично състояние и да й се радват дълго време занапред.

В норвежката столица няма да имаш никакви проблеми по отношение намирането на нещо вкусно за ядене. Един от обектите, към който горещо ти препоръчваме да се насочиш, е търговският център Mathallen. Там са струпани 33 от най-добрите ресторанти и магазини с хранителни продукти в страната. Ресторанти и магазини, които ще ти предложат най-доброто от норвежката кухня, както и традиционните за страната храни и специалитети.

Както отбелязахме още в началото на текста, Осло предлага по нещо за всеки. Независимо дали пътуваш със своето семейство или в приятелска компания, определено ще си прекараш страхотно в норвежката столица. От една страна са налице редица образователни музеи, увеселителни паркове и други кътчета, където най-малките ще оползотворят в максимална степен времето си. От друга, Осло има и богат нощен живот, центрове на който са множеството модерни барове и дискотеки, предлагащи на клиентите качествен алкохол и разнообразни стилове музика.

Докато си в Осло, няма да имаш проблеми по отношение на придвижването си из целия град. Системата за обществен транспорт е много добре изградена и ефективно покрива отделните квартали и зони. По-голямата част от местните хора владеят английски, така че ако имаш нужда от помощ или упътване, спокойно можеш да се обърнеш към някой от преминаващите покрай теб минувачи.

Може би най-голямото предимство, което ще получиш по време на своята ваканция в Осло, е спокойствието. Спокойствието, излъчвано от прекрасните пейзажи, от отлично уредената градска среда, от толерантния манталитет на хората. Почивката в норвежката столица действително ще ти помогне да се разтовариш от натрупаните през работното ежедневие количества стрес и напрежение, и да се насладиш пълноценно на всеки един момент, прекаран в компанията на семейството или приятелите.

Преди да заминеш на пътешествие в чужбина, не забравяй да вземеш със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай финансовото спокойствие и сигурност, докато опознаваш красотите на света!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш