Кандидатствай Вход
Място на месеца: Париж

Място на месеца: Париж

  • Бяла Карта
  • 24.06.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1259

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ ще се насочим към един изключително красив и романтичен европейски град. Става въпрос, разбира се, за Париж – столицата, най-големия град и емблемата на Франция. Разположен по крайбрежието на река Сена, той предоставя невероятни гледки, множество забележителности и възможности за забавление. В допълнение, Париж е сред най-богатите по отношение на постижения в областта на културата и изкуството европейски градове, а в неговите отделни квартали и зони са създадени идеални условия за семейни прекарвания и разходки с малки деца. В следващите редове ще разгледаме по-подробно всяка една от причините, поради които си заслужава да избереш именно Париж като дестинация за следващата си почивка.

На първо място, Париж е град, в който никога няма да ти стане скучно. Само разглеждането на всички негови главни забележителности и знакови места ще ти отнеме поне няколко дни. Най-добре сред тези забележителности съвсем естествено се откроява Айфеловата кула. Изкачването до върха й с помощта на два асансьора е наистина уникално преживяване, което ще се запази в съзнанието ти за цял живот. Всяко ниво на кулата предлага съвсем различен поглед към останалите части от града, а от по-високите такива Париж изглежда като една магическа миниатюра. Когато стигнеш до точките с най-голяма височина, имаш възможност да си вземеш чаша шампанско и просто да се насладиш на хубавия момент.

Както вече казахме, Париж е доста подходящо място за любителите на културата и изкуството. Театри и кина, музеи и галерии – тук подобни институции могат да се намерят почти на всеки ъгъл. Ежегодно в града се провежда  „Le Printemps du Cinéma“ („Пролетта на киното“) – тридневен филмов фестивал, в рамките на който по различните кина се излъчват значителна част от най-добрите европейски продукции, създадени през последната година. На 14 юли пък се провеждат огромни празненства във връзка с „Денят на Бастилията“. Това всъщност е датата, на която през 1789 година френските революционери превземат Бастилията, средновековна крепост, направена с цел демонстриране на властта на кралското семейство. Оттогава 14 юли е приет за Национален празник на Франция и всяка година на този ден по улиците на Париж има голям военен парад с красиви фойерверки, издигащи се около Айфеловата кула.

Неслучайно още в началото на текста споменахме, че Париж е разположен по крайбрежието на река Сена. Именно Сена е една от основните атракции в града, както и място за прекарване на хубави моменти с близките хора. Местни и туристи често използват предлаганата услуга за разходка с лодка по поречието на реката. Подобно пътуване от една страна носи високи дози романтика и положителни емоции, а от друга – позволява наведнъж да се разгледат всички необикновени и изящни сгради наоколо. Цените, които трябва да заплатиш за наемането на лодка, са съвсем приемливи, като за децата има специални намаления.

Когато става въпрос за обиколки по магазините, Париж отново има много какво да предложи на своите посетители. Тук можеш да намериш дрехи и обувки по последна мода, които са дело на световноизвестни дизайнери. Няма да останат разочаровани и почитателите на изящните бижута, красивите сувенири и всякакви други принадлежности за дома или външния вид на човека. По традиция големи намаления, равняващи се на тези по време на
„Черния петък“ в САЩ, се правят няколко пъти в годината. При попадане в Париж точно в подходящия момент, ще откриеш част от търсените стоки намалени наполовина и дори повече. А ако в теб е твоята кредитна карта Бяла Карта, пазаруването ще стане по-бързо, лесно и удобно от всякога.

По време на престоя си в града също така ще се насладиш на вкусна и качествена храна. Имаш възможност да избираш измежду местни специалитети като „Крок мосьо“ (сандвич с шунка, кашкавал и сос бешамел), френска лучена супа и салата „Нисоаз“. Ако пък предпочиташ сладките лакомства, отново ще намериш множество опции в града за своите вкусови сетива. От прясно изпечени кроасани до най-различни видове шоколад, които са направени в местните фабрики. Опитвайки от изисканата френска кухня, ти ще промениш напълно представата си за хубави усещания и ще погледнеш на живота по един съвсем различен и положителен начин.

Париж може да ти предложи много във всеки аспект от твоята почивка. Затова при следващия удобен момент стегни куфарите и се насочи право към сърцето на Франция. А ако ти трябват допълнителни средства за целта, кредитна карта Бяла Карта винаги е насреща. Тази кредитна карта ще ти гарантира финансово спокойствие и сигурност по време на цялата ти ваканция. Използвай преимуществата, които ти дава кредитна Бяла Карта, и се отдай на хубави моменти и емоции!    

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш