Кандидатствай Вход
Място на месеца: Санкт Петербург

Място на месеца: Санкт Петербург

  • Бяла Карта
  • 12.12.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2046

Вторият по големина град в Русия е основан на 27 май 1703 г. от цар  Петър I. В продължение на повече от два века Санкт Петербург е столица на Руската империя. Впоследствие името му е сменяно на няколко пъти. От 1914 до 1924 г. градът се казва Петроград, а от 1924 до 1991 г. – Ленинград. Понастоящем Санкт Петербург има население от малко над 5 милиона души. А богатата история и множеството забележителности привличат към него редица посетители от различни страни по света. В следващите редове ще ти дадем няколко добри причини да избереш именно Санкт Петербург за своята незабравима ваканция.

Царските палати

Санкт Петербург е дом на най-внушителните и добре запазени сгради от епохата на царска Русия. Разхождайки се в историческия център на града (включен в списъка на световното наследство на Юнеско), човек има чувството, че се намира в един истински жив музей. Палатите в бароков стил, класическите скулптури, царските градини и грандиозните катедрали носят на всеки посетител низ от неповторими преживявания. Ако някога дойдеш на това място, в никакъв случай не пропускай да посетиш забележителности като прочутите фонтани в комплекса Петерхоф и невероятно красивите паркове край дворците Пушкин и Павловск. Гарантираме ти, че веднъж видени на живо, подобни гледки ще се запазят в съзнанието ти за цял живот.

Разходка с лодка по каналите

Знаеш ли, че Санкт Петербург е изпълнен с толкова много канали, че често го наричат „Венеция на Севера“? Разходката с лодка по тези канали е изключително добра идея, особено ако посещаваш града през по-топлите периоди. Това е отлична възможност както да се отпуснеш и да релаксираш пълноценно, така и да разгледаш голяма част от изящните мостове, внушителните исторически сгради и други спиращи дъха гледки в Санкт Петербург.

Модерното изкуство

Санкт Петербург съвсем не е град, концентриран само и единствено върху своята история и минало. Той има репутацията на своеобразен център на модерното изкуство, даващ възможност за изява на множество таланти. Артисти, писатели, музиканти и дизайнери – всички те идват в Санкт Петербург, за да покажат способностите си на публиката. В случай, че си любител на изкуството, можеш да разгледаш т.нар. „Loft Project ETAGI“. Това е бивша индустриална зона, която сега е превърната в креативно пространство, включващо театри, галерии и книжарници. Мястото гарантира поредица от приятни културни преживявания на най-високо ниво.

Романтичните пътувания

През зимата нощният влак от Москва до Санкт Петербург предлага едно от най-великолепните и романтични пътувания в света. Този влак се придвижва бавно и сънливо през падналия наоколо сняг, позволявайки на пътниците да се насладят максимално на невероятните бели картини във всички посоки. Маршрутът му преминава през тайнствени и почти магически гори, които придават на пътуването още по-голяма доза съкровеност и неподправена романтика. Пристигането в Санкт Петербург също е много специален момент и възможност за набелязване на богато украсените музеи, позлатените кули и уникалните природни гледки в града, които да бъдат посетени впоследствие.

Нощният живот

Санкт Петербург има изключително богат нощен живот, което го прави подходяща дестинация за младите хора и любителите на забавленията. В града се намират множество частни барове и клубове, предлагащи качествени изживявания на сравнително ниски цени. Опциите по отношение на музиката също са доста разнообразни. Има достатъчно места както за предпочитащите съвременен саунд хора, така и за почитателите на класическата музика от 70-те и 80-те години на миналия век. Руснаците обичат да се забавляват, така че скуката е нещо, което със сигурност няма да се появи по време на твоя престой в Санкт Петербург.

Чудесната храна

И съвсем не на последно място, ценителите на хубавата храна също ще останат доволни от посещението си в града.  Тук можеш да се насладиш на някои от най-добрите ястия, присъстващи в традиционната руска кухня. Сред специалните предложения, избирани от повечето туристи, са класическата супа борш (с червено цвекло за постигане на специфичен вкус и цвят), както и блините (руски палачинки), обикновено сервиращи се със сладко от плодове, хайвер или различни меса. В допълнение, почти навсякъде в Санкт Петербург могат да се похапнат пирожки, бьоф "Строганов" (говеждо месо и сметана) и пелмени (тесто и плънка от  месо, риба или зеленчуци).

Няма нищо по-хубаво от това да използваш своя годишен отпуск или ваканция за посещение на нови места, срещи с интересни хора и опознаване на различни култури. А ако ти е нужно допълнително финансиране, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще получиш необходимите средства точно тогава, когато ти трябват най-много. Избери кредитна Бяла Карта и разгледай красотите на света!   

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш