Кандидатствай Вход
Място на месеца: Сицилия

Място на месеца: Сицилия

  • Бяла Карта
  • 24.06.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 948

В днешното издание от редовната ни рубрика „Място на месеца“ се отправяме към приказния италиански остров Сицилия. Един остров, който съчетава на своята територия невероятни плажове, изящна архитектура, множество останки от различни народи и култури, както и богата гама от възможности за похапване, развлечение и приятно прекарване. По-надолу в текста предстои да разбереш защо Сицилия би била идеалната дестинация за следващата почивка, която планираш.

Когато става въпрос за лятна почивка, Сицилия безпорно е една от най-добрите дестинации не само на Европейския континент, но и като цяло в световен мащаб. Тук са налице близо 1000 километра брегова линия, на която са разположени поредица от прекрасни плажове. Кристален пясък, чисти води и интересни скални образувания – на тези гледки ще имаш възможност да се насладиш, докато се излежаваш по плажовете на Сицилия. В близост до тях се намират и няколко природни резервата с изключително интересни растителни и животински видове.

На територията на Сицилия се намират множество величествени замъци от различни исторически периоди. По-голямата част от тези замъци са превърнати в туристически обекти и посрещат гости по всяко време от годината. Хубавото е, че цените за туристически обиколки или дори нощувки са сравнително ниски и достъпни за масовия потребител. Което ще ти даде възможност да нощуваш в аристократична атмосфера, с всички необходими удобства и прекрасна гледка към морето, без да се налага да изпразваш портфейла си за целта.

Със сигурност престоят в Сицилия ще се хареса и на любителите на спокойната селска атмосфера. На острова са разположени 19 села, които са част от най-красивите населени места в Италия. Сред тези села са Кастелмола, намиращо се на хълм с невероятни гледки към околността, както и Сутера, в което има множество средновековни обекти от арабски период. В тях са налице и приятни къщи за гости, които предлагат отлична храна и обслужване на туристите.

На остров Сицилия са разположени и няколко обекта, добавени в списъка на ЮНЕСКО на световното културно – историческо наследство. В град Сиракуза например се намират руините от Храма на Аполон, датиращ от 6 век пр. Хр., както и Археологическият парк Неаполис, съдържащ някои от най-важните забележителности на региона. От друга страна, в Катания могат да се видят останките на величествен амфитеатър от римско време с капацитет за 15 000 зрители. Тези и още много археологически обекти ще запечатат завинаги в съзнанието ти прекараната почивка в Сицилия.

Кухнята на Сицилия е типична за средиземноморския регион, като в нея се забелязват влияния от арабската, гръцката и испанската култури и традиции. От древногръцката култура са въведени овчите сирена, маслините и смокините, докато арабските заселници добавят цитрусови плодове, бадеми и патладжани. Принос на испанците пък е това, че в островната кухня се използват толкова домати и шоколадови изделия (за сладкишите). Най-популярният местен сладкиш, който в никакъв случай не бива да пропускаш да опиташ, е сицилианската касата. Комбинацията между шоколад, плодове, бадеми и вино превръща сицилианската касата в истинско удоволствие дори за най-придирчивите вкусове и предпочитания.

Консумацията на вино също е неизменна част от културата и атмосферата на остров Сицилия. Тук се произвеждат някои от най-добрите понастоящем сортове италиански вина. Реномираните винарни на острова ще ти предоставят не само продукти от най-високо качество, но също така отлично обслужване и изгодни цени. Отлична идея би била да посетиш и местните ресторанти, в които ще имаш възможност да комбинираш виното с вкусен обяд или вечеря.

Освен вино, сред любимите напитки на сицилианците е и кафето. Те пият кафе веднага след ставане, както и непосредствено преди да си легнат. Кафенетата на острова отдавна са се превърнали не просто в заведения, в които човек може да консумира любимата си напитка, а и в място за развлечение, социализация и приятни разговори.

И накрая, активният вулкан Етна е може би най-голямата атракция на Сицилия, която задължително трябва да посетиш по време на престоя си на острова. Величието на самия вулкан и прекрасните пейзажи наоколо могат буквално да спрат дъха на всеки един посетител. Направен е кабинков лифт, с помощта на който ще имаш възможност да видиш отблизо защо Етна привлича към себе си туристи от цял свят.

Преди да отпътуваш за остров Сицилия, не забравяй да вземеш със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. Опознай красотите на света с кредитна карта Бяла Карта в ръка!  

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш