Кандидатствай Вход
На почивка с деца

На почивка с деца

  • Бяла Карта
  • 24.08.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 3604

В разгара на лятото и най-отпускарския месец на дневен ред е семейната почивка. Ако имаш деца със сигурност пред теб стоят много организационни въпроси. Къде, кога и как вероятно са някои от тях, които те вълнуват.

Най-важното за лятната почивка с деца е да превърнеш тази седмица или две в истинска ваканция за теб и за тях. Да се отърсиш от мисълта, че си родител и да станеш отново дете, на ред с децата ти. Радвай се заедно с тях, бягай по пясъка, изживей вълшебствата на магичните морски нощи с тях, събирай адреналин на виенските колела, лети по водните писти и забрави за родителя в теб. Това е истинска почивка и начин да се сближиш още повече с децата си.

Но за да стигнеш до тези моменти има редица неща, които трябва да съобрази семейния съвет. Някой от тях може би вече си планувал и избрал, но ако не си обърни внимание и на тях, за да направиш ваканцията още по-приятна и забавна.

1. На петзвезден ходел или на хотел под звездите - Изборът между удобството или романтиката, китарата или пазенето на тишина. Това ще бъде първото и основно нещо, което ще може да оцвети почивката на семейството ти.

Детски забавления в петзвезден хотел или игра на свобода и до припадък е въпрос номер едно, който трябва да се реши.

Емоцията е онази нишка, която ще направи децата ти щастливи, а теб още повече. Лекият хаос и безпорядък също могат да привнесат много повече емоционален заряд за дълго време. Затова преди да резервираш All Inclusive почивката си на някое луксозно място се убеди, че там можеш да си позволиш да се отпуснеш и да не се съобразяваш с правила.

2. Съобрази и обсъди избора на дестинация за почивка с децата си – Включи децата активно в избора, като заедно търсите материали - снимки, разкази, картини, карти. Направи заедно с тях колажи, търсете заедно в интернет информация за подобни пътувания, четете за други семейства посетили тези дестинации и разгледайте всички снимки, които са публикували.

Направи ги значими в избора на дестинацията и ще видиш как тяхната емоция около пътешествието ще е в пъти по-голяма и как ще се разшири техния кръгозор. Съпреживявай заедно с тях. Провокирай тяхното любопитство. Нека станат съпричастни.

Компасът, който ще определи посоката, в която ще потеглиш остави в ръцете на твоите деца. Така те ще бъдат доволни, а ти ще бъдеш спокоен, че те са на място, на което им харесва.

3. Предостави възможност на по-малките деца да опаковат любимите си играчки и книжки, а на по-големите целия багаж

В никакъв случай не се намесвай в цялото опаковането на багажа! Това е тяхна грижа. Може само да ги подпитваш за отделни неща, за да не забравят по детски нещо важно.

Това ще ги направи по-уверени и преживяванията ще започнат много по-рано от самата почивка. А ти ще имаш по-малко ангажименти при подготовката.

4. Разделянето със смартфона или електронните игри трябва да е по-плавно, но е задължително. Осигури общи семейни игри, създай възможност за креативни и нови преживявания. Не стой по цял ден на телефона си! Това е почивка и децата ти заслужават твоето внимание. Ти също заслужаваш тяхното. Затова, ако те са неразделни със своя смартфон, намери начин да промениш това.

5. Нека децата да бъдат осведомени и подготвени предварително. Намери заедно с тях детски книжки, карти за флората и фауната там, където ще почивате и нека в реално време да наблюдават и търсят интересни обекти. Осигури им дневници, в които да записват впечатленията си.

Импровизирай Нептунова вечер на плажа например. Намери им бинокъл и екипировка и им измисли сафари маршрут, за да наблюдават различни природни забележителности.

6. Ако пътуването е със самолет или кола и е по-продължително, то е важно да се погрижиш за разнообразни занимания, като нови мини игри, пъзели, рисуване. Може да играеш с тях забавни вербални семейни игри, и не на последно място си носи таблета. Той винаги помага в екстремни ситуации.

8. Подсигури за по-малките деца любими играчки, любими вещи или дреха, която обичат, за да не изпитват носталгия към обичайната си среда.

9. Ако предвиждаш културни развлечения, нека да бъдат в изложбени зали, музеи, галерии, исторически места. Трябва да са съобразени и с това да има възможност децата да се забавляват и да не скучаят. Подобна почивка дава чудесна възможност да преоткриеш семейството в нова атмосфера и обстановка.

Бяла Карта ти пожелава страхотна ваканция, огласяна от детски смях, игри и забавления. А ако все още нямаш кредитна карта в джоба си, за да е напълно спокойна твоята ваканция, то просто подай заявка.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш