Кандидатствай Вход
Най-горещите дестинации на една кредитна карта разстояние за 2017 г.

Най-горещите дестинации на една кредитна карта разстояние за 2017 г.

Лятото вече ни попари с четиридесет градусови температури и ни потопи в дъждовни бури. Точно в тези моменти сигурно и ти, както повечето авантюристи, започваш да правиш планове къде би било най-удачно да се скриеш от слънчевата атака. Дали в нормалната ежедневна обстановка на офиса или на някоя нестандартна дестинация, която да ти донесе горещи преживявания, наред с лятната жега. Излишно е дори да анализираме въпроса, защото отговора е ясен. Затова Бяла Kарта ще ти подскаже някои от най-атрактивните дестинации за 2017 г., които не спадат в категория „обичайни“.

Куба

Куба е една от най-желаните дестинации през 2017 г. Дом на салсата, рома и невероятните плажове, чийто ивици са покрити с бял и топъл пясък, а водата е тюркоазено синя. Задължително за всеки турист посетил Куба е да види Хавана с нейната уникална култура.

В Куба ще ядеш вкусни местни гозби, ще пиеш коктейли с кубински ром от световна класа и ще се наслаждаваш на истинско кубинско кафе. Времето в Куба е винаги топло. Това ще бъде едно истинско карибско бягство за теб. Звучи като приказва, но това може да е твоята приказка и ти да я разказваш на приятелите си.

Синята лагуна на Исландия

Наричат я едно от двадесет и петте чудеса на света. Спа центърът „Синя лагуна“ е разположен върху поле застинала лава, което се намира в Гриндавик, на полуостров Рейкявик. Лагуната е изкуствено направен воден басейн, който се захранва с термална вода от геотермален извор Svartsengi. Водата в този извор достига 39 градуса и се затопля от поток от лава, който тече под земята, в близост до термалният извор. Водата в лагуната се подновява на всеки два дни. Изискванията за хигиена в комплекса са изключително стриктни и всеки посетител трябва да се изкъпе преди да се потопи в термалната вода.

Синята лагуна се посещава изключително от хора, които страдат от кожни заболявания, като псориазис. Водата е богата на вещества и минерали, които помагат за лечение на тези заболявания.

Синята лагуна е една от най-горещите дестинации за 2017 г., която действително е много гореща.

Уганда

Екзотично и невероятно красиво място е Уганда. Наречена „Перлата на Африка“, тази държава дава възможности за петзвезден релакс на брега на езеро Виктория, за разходка по Нил или за сафари срещи с истински горили.

Да се срещнеш с дивите обитатели е една от най-големите забележителности в Уганда. Дивите животни като лъвове, биволи, жирафи, антилопи и слонове са често срещани в десетте национални парка на Уганда. Уганда е една от трите държави, в която е възможно да посетиш застрашените планински горили. Другите са Руанда и Демократична република Конго.

С отличното си местоположение в региона на Големите езера в Африка, Уганда разполага с разнообразие от водни басейни, които са популярни места за туризъм. Рафтингът и каякът по бързеите в близост до устието на река Нил са сред най-предпочитаните изживявания за туристите.
Разходките с лодка по езерата Виктория, Мбуро, Буньонуй и река Нил е перфектен начин за близки срещи с биволи, хипопотами, крокодили и голямо разнообразие от видове птици, които обитават бреговете на тези водни басейни. Спортният риболов е друга любима туристическа атракция в Уганда.

Планината Фуджи в Япония

Последната дестинация от нашата „гореща“ обиколка е планината, или по-скоро вулкана Фуджи в Япония. Разположен на остров Хоншу, това е най-високата точка на Японските острови – 3776 метра надморска височина. Вулканичната дейност е затихнала през 1707 г. и днес вулканът е покрит целогодишно със снежна покривка.

Вулканът Фуджи е свещено място за будистите. Те го почитат като врата към отвъдния свят.

В световен мащаб, нареченият още Фуджисан, е най-изкачваният връх. През юли и август, когато климатичните условия позволяват, хиляди туристи се спускат към приключението да изкачат застиналия вулкан. Има 4 обходни маршрута, всеки един с различна трудност. Хижите са разположени така, че да обслужват всички изкачващи се по всеки един от маршрутите.

Въпрос на чест е изкачването на този връх за японците. В миналото е било забранено изкачването му от жени, защото се считало, че богинята на планината ще ревнува. Днес обаче и жени и мъже се впускат в приключението и често избират нощта, за да посрещнат изгрева на слънцето от върха.

Така приключваме обиколката на най-горещите дестинации за 2017 г., които са само на една кредитна карта разстояние. А защо избрахме точно тях? Защото с Бяла Карта можеш да получиш нови перспективи и вълнуващи преживявания. Такива, за които не си и помислял до момента. Затова без да се колебаеш вземи твоята кредитна карта Бяла Карта и отпътувай на там, където не си и предполагал, че може да отидеш.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш