Кандидатствай Вход
Предимствата да пътуваш в Европа

Предимствата да пътуваш в Европа

Чудиш ли се коя да е следващата дестинация за твоята лятна почивка или просто за един дълъг уикенд? Сигурно ти минават куп идеи за екзотични острови, далечни континенти и чужди култури. Преди да похарчиш куп пари, за да се отправиш към неизвестни за теб ширини ще ти дадем няколко основателни причини да попътуваш из Европа.

Така нареченият „стар континент“ има десетки предимства, които водят ежегодно милиони туристи от ЕС и ця свят. Освен историческите забележителности, романтиката на градове като Париж, Рим и Барселона и вкусната кухня, има и ред основателни финансови плюсове на една почивка в Европейския съюз.

Бяла Kарта ще ти даде четири от тези причини.

Роуминг „като у дома“

Тази толкова дълго спрягана тема вече е факт! От 15 юни 2017г. всички телефонни разговори на територията на Европейския съюз се таксуват на цената от договора с твоя мобилен оператор.  

Тоест, цената за извършване на услугите телефонен разговор и SMS е същата като в твоята страна. Този роуминг, наречен „като у дома“, цели да улесни комуникацията между пътуващите в рамките на Европейския съюз. 

Това носи и голям финансов плюс за теб, ако искаш да пътуваш за удоволствие из Еврозоната. 

Защото разходът ти за телефонни разговори, SMS-и и мобилен интернет ще бъде намален в пъти, а ти ще бъдеш улеснен при използване на услуги, свързани с установяване на локацията ти, търсене на забележителности и информация за тях или ако просто искаш да се обадиш на някой близък, за да споделиш с него своето приятно изкарване.

Важното в случая е да се допиташ до твоя мобилен оператор кой план би бил най-удачен за теб и дестинацията, която си избрал.

Кредитните карти

Пътуването за удоволствие е неминуемо свързано с използване на дебитна или кредитна карта. Вече рядко някой би предпочел да носи кеш в джоба си на дълъг път. 

Най-малкото, защото така рискуваш да останеш без пари насред почивката си. Причина за това може да бъде не само емоционално пазаруване от твоя страна, но и неприятна ситуация като кражба или загуба на парите.

Ако пътуваш в Европейския съюз, то кредитната карта може да ти донесе много улеснения. Европа е дестинация, която ти позволява да използваш картата си буквално навсякъде. Всеки един търговски или туристически обект вече е оборудван с ПОС терминал.

При теглене на пари в брой обаче е необходимо да бъдеш внимателен, защото при кредитните карти има такси за теглене от ATM в чужбина, които често са много високи. Затова се запознай добре с тарифата на издателя на твоята кредитна карта преди да използваш.

Валутата

Един огромен плюс на пътуването в Европейски съюз е валутата, която е една и съща за цялата Еврозона. Евро можеш да си купиш навсякъде и обменният курс е добре известен на всички. 

Това ще ти спести неудобството да търсиш обменни бюра, да следиш курсовете и да рискуваш да попаднеш на обекти, които ще се възползват от това, че си турист и ще ти вземат огромна комисионна за обмяната или ще те излъжат в курса на валутата.

Еврото е унифицираната валута за целия Европейски съюз. Затова ако решиш да се отдадеш на шопинг, то безпроблемно можеш да направиш калкулация колко струват различните артикули в лева и заслужава ли си покупката им.

Разстоянието

Безспорно едно от най-големите предимства на европейските дестинации е достъпността им. България се намира на преодолимо разстояние от всяка една точка в Европа. 

В зависимост от финансовите ти възможности можеш да избереш начина, по който да пътуваш до избраната дестинация. Самолет, автомобил, влак, автобус. Европа е достъпна по всички начини за теб. Просто избери кои държави искаш да посетиш за твоята ваканция и действай.

В интернет можеш да откриеш десетки маршрути, ако избереш да шофираш. Там ще намериш и информация за цените на горивото, пътищата, ограниченията в скоростта, мотелите по пътя, както и платените паркинги.

Ако пък авантюристичният ти дух не е най-силната ти страна, то можеш да се качиш на самолета и за час-два да си на точното място.

Има и опция да пътуваш с влак или автобус. Стига да имаш търпението и времето да го направиш. Европа има добре развита ЖП инфраструктура почти във всяка държава. А автобусите са един от най-често използваните начини за превоз, особено за организираните групи туристи.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш