Кандидатствай Вход
Най-странните магазини и места за пазаруване по света

Най-странните магазини и места за пазаруване по света

Различните народи по света имат и доста различни традиции по отношение на пазаруването. Някои могат да си пазаруват по всяко време, а други – в точно определени дни от седмицата. Едни залагат на принципа на твърдите цени, докато при втори в процеса на пазаруване се правят съответните договорки между търговеца и купувача. Налице са също така доста необичайни търговски обекти, в които наредените стоки за продажба се комбинират с меко казано странна обстановка и доста колоритни атракции. В днешната статия от блога на Бяла Карта ще ти разкажем за някои от най-странните магазини и места за пазаруване по света, на които би могъл да попаднеш.

Пазарът на вещиците (Ла Пас, Боливия) 

Колоритният „Пазар на вещиците“ е разположен в една от най-оживените части на боливийската столица Ла Пас. На него се предлагат огромно разнообразие от продукти и съставки, които не могат да се открият никъде другаде. В товяа число медальони и сувенири, предназначени за викане духовете на умрелите, отвари за разваляне на черни магии и естествени природни лекове. Едно място, което може както да предизвика искрения ти интерес и любопитство към непознатото, така и да те отблъсне, оставяйки у теб чувства на страх и отвращение.

Измайлов пазар (Москва, Русия)

Куклите винаги са събуждали човешкото въображение, носейки както положителни, така и негативни чувства и емоции. Ако посетиш Измайловия пазар в Москва, ще срещнеш многообразие от кукли. Започвайки от сладките и традиционни за Русия матрьошки, които се отварят по средата и в себе си съдържат по-малки и по-малки фигурки, преминавайки през кукли на известни личности и стигайки до такива, като че ли излезли от филм на ужасите. Освен всякакви видове кукли, от Измайловия пазар можеш да си купиш също така различни антики и местни произведения на изкуството.

Джемаа ел Фна (Маракеш, Мароко) 

Ако знаеш историята на това място, могат буквално да те побият тръпки от страх при първото посещение. Джемаа ел Фна, което в буквален превод от арабски означава „Площад на мъртвите“, някога е бил място, на което са се извършвали масови екзекуции на християни и престъпници. Днес обаче облика и атмосферата тук са съвсем различни. През деня Джемаа ел Фна е значим търговски и културен център, докато през нощта се превръща в място на вълшебство и приказни истории. На посетителите се предлагат вечери, съставени от най-вкусните марокански деликатеси, а танцови състави впечатляват с изящните си и почти вълшебни движения до малките часове на денонощието.

Нощен пазар Луанг Прабанг (Виентян, Лаос) 

Луанг Прабанг е пазар, който противно на повечето останали такива „оживява“ след залеза на слънцето. Тук се събират повече от 300 занаятчии от цялата страна, които предлагат на посетителите своите автентични стоки и продукти. Сред въпросните стоки и продукти се открояват кожени чанти и портмонета, тениски, изделия от сребро, както и някои доста необикновени за нас артикули, като например тръби за опиум.   

Вуду пазар (Ломе, Того) 

Това вече е място, посещението на което не се препоръчва за хора със слаби нерви. Того е една от родините на вуду магията и пазари като този я представят в пълния й блясък. Буквално навсякъде по земята са разположени черепи, органи и други части от телата на диви животни, като например гепарди, маймуни, змии и т.н. Въпросните части се продават на посетителите като ритуални амулети, които според местните вярвания носят сила и издръжливост.

Плаващ пазар Муара Куин (Банхармасин , Индонезия) 

Накрая завършваме с нещо значително по-приятно. Плаващият пазар Муара Куин в индонезийския град Банхармасин е едно прекрасно място, което превръща процеса на пазаруване в страхотно преживяване. За достигане до различните търговски обекти се използват симпатични лодки, носещи се плавно над водите. Наоколо са налице уникални природни гледки, на които човек може да се наслади в пълна степен, докато извършва ежедневните си покупки. Плаващият пазар започва работа след традиционната сутрешна молитва и е отворен до 7 часа вечерта. Най-продавани са плодовете и зеленчуците, които са произвеждани в местните ферми и се отличават с висока степен на екологична чистота и отлични вкусови характеристики.

 

Ако мечтаеш да пътуваш по света и да посетиш някои (а защо не и всички) от изброените необикновени търговски обекти, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и може да се използва на всякакви места и обекти. Разгледай красотите на света с кредитна карта Бяла Карта в ръка!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш