Кандидатствай Вход
Това са най-влиятелните млади предприемачи

Това са най-влиятелните млади предприемачи

  • Бяла Карта
  • 19.09.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 356

Милениалите - всеки, роден от началото на 80-те до около 2000 г. - са около 80 милиона. Докато някои ги виждат като поколение, останало да гледа телефоните си, други осъзнават, че те оформят света около нас.

Водени повече от мисията и ценностите, отколкото от парите, милениалите са тези, които съчетават индивидуализма с автентичното вслушване на стойността в света.

Някои от най-влиятелните живи хора в момента са всъщност от поколението на милениалите. И тази тенденция ще продължи, защото това поколение ще достигне максималното си влияние върху кариерата през следващите две десетилетия.

Ето кои са едни най-влиятелни млади предприемачи от поколението на милениалите:

1. Марк Зукърбърг

Вече почти всички са чували за Марк Зукърбърг. Известният милениал, който създаде Facebook, най-мощната платформа за социални медии някога - и спечели няколко милиарда долара по пътя. Едва в 30-те си години, той вече е похарчил значителни суми, инвестирайки за лечение на болести и за подпомагане на цивилизациите да вземат по-добри решения в здравеопазването и образованието.

2. Джерард Адамс

Основател на Elite Daily, Джерард Адамс е предприемач, който разбира от милениали - до степен, че новият му стартъп, Fownders, помага на милениалите да създават свои собствени стартиращи компании и сами да станат предприемачи.

3. Дейвид Карп

Дейвид Карп създаде Tumblr - сайт, известен сред много милениали, които ежедневно използват платформата за блогове. Сайтът обикновено се използва за споделяне на изкуство и изображения, но също така действа добре за блогове с кратка форма и споделяне на идеи.

4. Бен Силберман и Евън Шарп

Продължавайки темата за ултра известните социални медии и сайтове за споделяне на съдържание, Бен Силберман и Евън Шарп създадоха Pinterest.

5. Джесика Алба

Актрисата Джесика Алба също се нарежда сред успешните млади предприемачи. Алба създаде The Honest Company. Компанията, която произвежда етични и нетоксични продукти, The Honest Company се оценява на над 1 милиард долара.

6. Мишел Фан

Популярна личност в YouTube, Мишел Фан използва гигантската си база от последователи, за да популяризира собствените си линии грим и в крайна сметка стартира Ipsy, компания за грим и козметика, която получи голяма оценка.

7. Адам Д'Анджело

Адам Д'Анджело напусна Facebook през 2008 г., за да създаде свой собствен сайт Quora. Оттогава Quora се превърна в огромен сайт сам по себе си и продължава да расте по размер и обхват.

8. Питър Кашмор

Питър Кашмор, основател на медийния гигант Mashable, започва като технологичен блогър и оттогава е изградил един от най-големите сайтове за технически новини.

9. Майк Кригер и Кевин Систром

Instagram е създаден от  Mike Krieger и Kevin Systrom и се превръща в изключително известното приложение за споделяне на снимки, което грабва вниманието на всички млади хора за отрицателно време. И така се превръща в най-популярната платформа през последните години, избутвайки Фейсбук от първото място.

10. Брайън Чески

Основателят на Airbnb, Брайън Чески е успял да наруши и революционизира начина, по който подхождаме към пътуванията, настаняването, хотелите и въобще - икономиката на споделянето. А Airbnb се превърна в любимо нещо на всички пътуващи както по работа, така и за удоволствие. При това - във всички краища на света, включително и в България.

11. Дъстин Московиц

Дъстин Московиц е може би най-известен като съоснователя на Facebook. Въпреки това, Moskovitz напуска през 2008 г. и съосновава Asana, разрастващо се приложение, което се използва за управление на екип в професионални условия.

12. Джон Цимер

Друг предприемач, фокусиран върху разрушаването на пазарите, Джон Цимер е известен със създаването си на Lyft, основен конкурент на Uber. Приложенията за споделяне на пътувания променят начина, по който хората мислят за пътувания, доставка и др.

За да изградиш финансовата си стабилност, ще са ти нужни не само парични средства, но и стратегия. Точно затова е добре да имаш добра кредитна история и да започнеш да я създаваш възможно най-рано. Кредитна карта Бяла Карта ще бъде перфектният помощник в това начинание, давайки ти предимствата на модерно разплащателно средство и кредитен лимит до 3000 лв на месец. Трябва да знаеш и че имаш шанс за одобрение при влошена кредитна история.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш