Кандидатствай Вход
Няколко полезни навика, които ще ти помогнат на работното място

Няколко полезни навика, които ще ти помогнат на работното място

  • Бяла Карта
  • 26.03.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1386

Работният ден тече с пълна сила, а ти все още не можеш да се концентрираш. Не успяваш да смогнеш с всички задачи, непрочетените имейли и съобщения, и търсенето на поредния документ. Ако ситуацията ти е позната, то днешната статия е за теб. Разбери как да се концентрираш върху задачите си и да се дистанцираш от всички шумове около теб. Ето няколко полезни навика, които ще  ти помогнат да вложиш енергията си във важните неща, за да реализираш целите си.

Създай си график – без график на работния процес, трудно ще успееш да постигнеш добри резултати. Не разпръсквай срещите с клиенти и партньори през деня, за да не ти се налага да губиш времето си в пътуване от и до офиса. Раздели деня си на няколко по-малки периода, в които знаеш, че трябва да изпълниш определени задачи (напр. обаждания, отговаряне на мейли, и т.н.)Започни деня си с неотложните за деня задачи и премини към тези, които отнемат най-много време, концентрация и енергия. Така ще знаеш, че първо си свършил неотложното за деня, а в края на деня, когато ефективността ти е по-ниска, планирай дребни задачи, които не изискват пълното ти внимание. В края на деня можеш да си планираш задачите за следващия. Раздели работния си ден на няколко по-малки периода, всеки от които предвиден за определен тип задачи (напр. срещи извън офиса, отговаряне на обаждания и имейли, работа по документи и т.н.). С този лесен трик ще си по-подреден и ефективен.  

Определи приоритетите си – работата никога няма да свърши и задачите чакат своето изпълнение във времето. Не се опитвай, а и не очаквай от себе си да приключиш с всичко за един ден. Препоръчително е да приоритизираш задачите си. Отговори си на въпроса кои от тях са наистина спешни и трябва да бъдат свършени във възможно най-кратки срокове и с кои би могъл да се заемеш малко по-нататък. Така от една страна ще намалиш стреса и напрежението върху плещите си, а от друга – ще си гарантираш, че няма да пропуснеш никакви важни срокове по определени дейности и проекти.

Предвиди си малко повече време – не си поставяй нереалистични крайни срокове. Винаги си придвиждай малко повече време от обикновено необходимото за изпълнението на подобни проекти. Така ще избегнеш стресови ситуации и ще успееш да приключиш навреме, ако се появи проблем или извънредна ситуация. Така дори при появата на някакъв проблем или извънредна ситуация, ще можеш да приключиш навреме. В случай, че завършиш проекта или задачата си по-рано, имаш възможност да прегледаш всичко още веднъж на спокойствие и впоследствие да се насочиш към друга дейност в офиса, която също изисква твоето внимание.

Отстрани източниците на разсейване – около теб със сигурност има хора или неща, които ти пречат да се концентрираш. Това може да са досадни колеги, различни приложения или пък телефона.  Направи всичко възможно, за да отстраниш подобни източници на разсейване. Не отваряй други интернет страници освен нужните ти за работата, изключи телефона си или го постави в безшумен режим. Деликатно помоли колегите ти да се съобразяват с работната ти култура и навици. С тези лесни стъпки ще можеш да се концентрираш върху изпълнението на задълженията и целите си.  

Оставяй документите на местата им – за финал, но не на последно място по важност – създай си навик да оставяш нещата на местата им. Така няма да губиш време да търсиш важни документи по шкафовете. А на непрестанно постъпващите по имейл съобщения отговаряй кратко, точно и директно. Така ще си спестиш време и ще улесниш максимално съответния колега, клиент или бизнес партньор.

Знем, че след края на тежкия работен ден, трябва да напазаруваш всичко необходимо по най-бързия начин и да се прибереш вкъщи за малко заслужена почивка и релакс. В този случай, твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти помогне. Тя е гъвкава и достъпна, а разплащанията в търговските обекти стават по-бързо, лесно и удобно от всякога. В допълнение, кредитна карта Бяла Карта ти дава право на постоянни отстъпки в широка мрежа от партньорски обекти. Избери кредитна Бяла Карта и направи ежедневието си една идея по-леко и приятно!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш