Кандидатствай Вход
Отличителните черти на успешните хора

Отличителните черти на успешните хора

  • Бяла Карта
  • 16.08.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1405

Всички можем да се сетим за имената на някои от най-успешните предприемачи в света. Ричард Брансън, Стив Джобс, Лари Пейдж, Уорън Бъфет и много други. В интервютата и проучванията за тези успешни предприемачи се забелязват няколко ключови черти, които най-често споделят един с друг. Какво ги прави успешни? Защо тези хора успяват в бизнеса, когато толкова много хора не го правят?

Всеки успешен предприемач има свои собствени индивидуални странности и особености, изградени в продължение на години опит в собствената си уникална среда. В следващите редове ще намериш някои от най-изненадващите черти на най-успешните предприемачи в света:

1. Успешните предприемачи слушат повече, отколкото говорят

Това може да изненада някои хора. Познат образ на някои от по-откровените, успешни предприемачи от нашето поколение е, че те правят това, което искат, независимо от мнението на другите.

Тези, които са чели нещо за Стив Джобс, несъмнено са чули за това колко е трудно да се работи за него и колко трудно е било някой да си наложи мнението при него. Това, което хората пропускат обаче, е, че дори Джобс обикновено е имал екип от съветници и изключително талантливи служители, които да помагат за всички негови решения. Взаимоотношенията на Джобс с главния директор по дизайна на Apple Джони Айв са били от огромно значение, когато става въпрос за продуктовия дизайн.

Ричард Брансън също е споменавал, че именно слушането е един от трите му най-важни лидерски принципа. Той казва: "Слушането ни позволява да се учим един от друг, от пазара и от грешката, която може да бъде направена, за да стигнем някъде, оказвайки се разрушителна."

2. Предприемачите са готови да възприемат провала

Трябва да поемаш рискове по пътя си и да приемаш, че ще има и неуспехи, и успехи. Почти всеки успешен предприемач има някои провали в живота си.

Въпреки че Стив Джобс вече не е с нас, той със сигурност е оставил след себе си наследство в Apple. Въпреки това, много хора са забравили, че в един момент бордът на Apple, който не е съгласен с неговите решения, го сваля като главен изпълнителен директор. Едва след като прекарва известно време в разработката на NeXT и Pixar, той прави триумфално завръщане в Apple.

3. Успешните хора са изключително любопитни

Навин Джайн, основател и главен изпълнителен директор на Inome, обобщава същността на тази черта в неговата публикация “Най-скъпоценния ресурс на планетата? Големите мечтатели”. Той заявява: "Винаги трябва да си напомняш, че денят преди нещо е пробив, това е просто луда идея."

Томас Едисон никога нямаше да измисли изобретенията си, включително фонографа, камерата и дълготрайната електрическа крушка, ако не беше любопитен.

Любопитството е основна черта на всеки успешен предприемач. Бизнес лидерите не успяват да преминат през живота, като са безразлични към дейностите около тях. Те винаги търсят следващия начин да направят нещо по-добро.

4. Те са решени да следват страстите си

Уви, твърде много хора си проправят път през живота, без никога да открият това, за което са наистина имат страст.

Греъм Янг, в “Страст 101: Как да откриеш твоето призвание в живота”, казва: „страстта е нещо, което ще произтича от твоите вярвания, ще бъде засилено от твоите умения и ще се поддържа от стойността, която можеш да предоставиш.”

Не само, че успешните предприемачи определят каква е тяхната страст, те правят всеобхватни усилия, за да гарантират, че те искрено следват тази страст.

5. Те признават това, което не знаят

Често погрешно схващане за успешните предприемачи е, че те често са арогантни и вярват, че знаят всичко.

Вероятно ще откриеш, че истински успешните предприемачи, които сами са постигнали всичко, съвсем не са арогантни. Най-успешните предприемачи са първите, които признават, че не знаят всичко.

Колкото повече учат, толкова повече откриват това, което не знаят.

За да успееш наистина, трябва да се учиш от живота си. Трябва да държиш отворен ума си и да си готов да се справиш с критиките по правилния начин.

Ричард Брансън твърди: „Ученето и лидерството вървят заедно. Прекалено много ми се отдава за това, което постигнахме в Virgin, но успехите се случват от работата и ученето с някои от най-вдъхновяващите хора в света. "

6. Те знаят кога (и как) да кажат „Не“

Бизнес мениджърите и собствениците откриват, че имат огромни изисквания към времето си. Съществува реална опасност да “изгориш”, ако се опиташ сам да управляваш бизнеса си.

Наистина успешните предприемачи могат да видят множество възможности за бизнеса си. По-важното е, че те също могат да видят, че не би било полезно (или възможно) те да преследват всяка възможност, която им се предоставя. Те трябва да бъдат селективни и да съсредоточат вниманието си само върху идеите с най-голям потенциал.

Стив Джобс е бил “майстор” в това да отговаря „не“. Когато се завръща в Apple през 1997 г., компанията има гама от 350 продукта. Джобс намалил този брой до 10 продукта за период от две години. Той успя да даде на Apple истински фокус и процес, които продължават и до днес.

За да развиеш и ти потенциала си за успех, ще е добре да изградиш доста полезни навици. Някои от тях включват добра финансова култура, в това число - разумно използване на кредитни средства. За тази цел кредитна карта Бяла Карта ще бъде идеалното средство, което ще ти докаже, че управлението на парите и граденето на добър кредитен рейтинг са лесно осъществими.

Ако търсиш нова работа или възможност за развитие, тук можеш да намериш предложения за работа като финансов мениджър.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш