Кандидатствай Вход
По-продуктивни в работата с тези 9 съвета

По-продуктивни в работата с тези 9 съвета

  • Бяла Карта
  • 19.07.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 433

Без значение какво работиш, вероятността да търсиш начини да повишиш продуктивността си е голяма. Знаеш ли обаче, че по-високата продуктивност има своите тайни. В днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ще ти кажем 9 от тях.
Всички сме толкова обсебени от това да бъдем продуктивни, защото в днешната дигитална ера концентрацията е предизвикателство. Не си мисли, че колкото повече неща свършиш, толкова по-продуктивен е бил деня ти - напротив. Ключът на продуктивността е качественото изпълнение на най-важните задачи от списъка.
Продуктивността зависи от много фактори емоционално състояние, физическа форма, дори от времето в денонощието или температурата. Вероятно знаеш, че има хора, които могат да свършат цялата си работа до обяд, но има и такива, които предпочитат да работят вечер. Без значение ти от кои си, ако следваш съветите ни, ще успееш да повишиш ефективността и продуктивността си.
Ето и няколко навика, които да се опиташ да включиш в ежедниевието си:

1. Намали списъка със задачи
Не изброявай 30 неща в списъка си за работа. Махни всичко, което не е приоритетно и търпи отлагане. Концентрирай се върху наистина важните задачи, които трябва да изпълниш и действай.
Колкото повече задачи имаш в списъка си, толкова по-вероятно е да свършиш малко от тях. Когато зачертаваш нещата, които си свършил, си създаваш чувство, че постигаш и се движиш напред с работата и се мотивираш да продължаваш. И точно обратното когато имаш 30 неща, от които си свършил 5, вероятността да изпаднеш в паника, че работният ти ден не върви по план ще понижи продуктивността ти.
2. Почивай си
Да, колкото повече се натоварваш,толкова повече спада продуктивността ти. Прави си кратки почивки между задачите. Можеш да станеш да си направиш кафе, кратка гимнастика, размени 1-2 думи с колега или друго. Не забравяй да взимаш и обедната си почивка лек обяд и кратка разходка ще освежат главата ти и ще те заредят с енергия за оставащите работни часове.
3. Следвай правилото 80/20
Само 20 процента от това, което правиш всеки ден, дава 80 процента от резултатите ти. Най-лесният начин да спазваш това правило е да приоритизираш най-важните 20% от задачите, които да свършиш. Когато приключиш с тях, започни със следващите 20% от останалите 80%. Спазвайки този лесен трик, винаги ще си в срок и ще избегнеш стреса от последния момент. Удовлетвореността от успешното планиране и изпълнение на задачите пък ще повиши продуктивността ти.
4. Не губи времето си сутрин
Един от най-големите убийци на производителността е сутрешното губене на време в проверяване на мейла, календара и т.н. Започни деня си ударно. Преди работа - закуси, прочети новините, тренирай, медитирай. Това ще гарантира, че разполагаш с необходимата енергия за един продуктивен ден.
Когато започне работният ти ден фокусирай се върху най-важните задачи. Мейлите остави за момента, в който приключиш първата си задача.
5. Приключи важните задачи преди обяд.
Не отлагай сложните и предизвикателни задачи за накрая. Първо започни с тях, докато мозъкът ти е свеж и имаш енергия. За следобед остави срещи и не много ангажиращи задачи. Когато планираш деня си по този начин, имаш възможност за по-продуктивен начин за управление на времето ти.
6. Създай си система
През годините работа, вероятно имаш няколко вредни навика, които убиват продуктивността ти. Някои хора например проверяват мейла си без да се усетят дори. Други пък непрестанно се разсейват, гледайки списъка си със задачи. Победи лошите навици като си поставиш няколко интервала от време, в които да проверяваш мейла си например, а списъка със задачи поглеждай, когато приключиш някоя от тях.
7. Забрави за безмислените срещи, които могат да са един мейл
Фокусирай се върху това да правиш нещата, които имат най-голямо значение, възможно най-ефективно. Колкото и никой да не иска да го признава, дългите работни срещи са начин да се измъкнеш от реална работа.
Когато ти трябва да водиш среща, състави конкретен план с точки за обсъждане и направи всичко възможно срещата да върви фокусирано и планирано.
8. Забрави за мултитаскинга
Спри да опитваш да се справиш с 10 неща наведнъж. Колкото повече неща правиш, толкова по-непродуктивен ще бъде денят ти. Започни да действаш ефективно винаги се фокусирай само върху една единствена задача.
9. Подреди мислите си с малки хитрини
Когато имаш финансови проблеми например, фокусът от работата ти може да избяга. Това може да доведе до порочен кръг, в който слабото представяне на работа задълбочава проблемите ти. За да избегнеш тези моменти, намери подходящия за теб финансов партньор.
За да имаш спокойствие в изненадващи финансови ситуации например, вземи кредитна карта, с която да разполагаш с пари до заплата винаги, когато имаш нужда. Кредитна карта Бяла Карта е идеална за целта, тъй като няма годишна такса за обслужване на картата и няма да ти струва нищо в месеците, в които не я използваш. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти даде възможност да се фокусираш върху важните неща и да не се притесняваш в извънредни ситуации.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш