Кандидатствай Вход
Няколко полезни и приятни дейности, за които имаме повече време през есенно – зимния период

Няколко полезни и приятни дейности, за които имаме повече време през есенно – зимния период

  • Бяла Карта
  • 29.11.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 701

Това, че времето вече е студено, в никакъв случай не е причина да се отчайваш, да се затваряш в себе си и да се концентрираш само и единствено върху своето работно ежедневие. Лошите метеорологични условия, които не ти дават възможност да излизаш навън постоянно, всъщност може да се превърнат в стимул за практикуване на няколко полезни и приятни дейности. Дейности, за които не намираш време през останалата част от годината. Ето кои са въпросните полезни и приятни дейности:

Готвене – откога не си си приготвял собственоръчно любимите ястия или пък домашните сладкиши, които толкова обичаш? Дъждовните есенни дни са идеалното време да направиш това отново. Готвенето като хоби има страшно много предимства. То ефективно освобождава от натрупаните през работното ежедневие количества стрес и напрежение. В допълнение, ти дава възможност да се храниш с по-полезни за здравето и физическата ти форма домашни храни, които не съдържат консерванти и други добавки. И не на последно място, готвенето е дейност, в която биха могли да се включат твоят партньор и деца, и по този начин да прекарате ценни семейни моменти заедно.

Четене на книги – няма нищо по-хубаво от това докато навън вали проливен дъжд, да се изтегнеш удобно на дивана или канапето и да си почетеш някоя хубава книга. Книга, която ще те отведе на далечни и приказни места, и ще събуди у теб нови мечти и копнежи. Четенето на книги от една страна носи спокойствие и душевна хармония, а от друга – обогатява общата култура на човека и неговата представа за заобикалящия го свят. Само трябва да избереш точната книга и да се потопиш в историята, която се разкрива пред теб. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални отстъпки при пазаруване от ReaderBG – онлайн и ритейл магазин, предлагащ устройства за четене на електронни книги и аксесоари за тях. В магазина ще откриеш продукти от марките Kindle, Kobo, Pocketbook, Onyx, Nook и много други.

Учене на нов език – в днешно време всеки нов език отваря редица възможности в професионален и личен план. Есенно – зимният период е изключително подходящ да се заемеш с изучаването на такъв, тъй като за целта не е нужно въобще да излизаш от дома си. В зависимост от удобството и предпочитанията си, би могъл да заложиш на самоучител или пък на удачен онлайн курс. Има и редица приятни дейности за практикуване, които ще ти помогнат да усъвършенстваш познанията си по съответния език – слушане на музика, гледане на филми и сериали без субтитри, и т.н.

Медитация – медитацията е чудесен начин за освобождаване от негативните емоции и редуциране на ежедневния стрес до минимум. Все повече хора започват да я практикуват през зимата, когато така или иначе прекарват доста време у дома. Няколко са възможните методи за медитация. Най-популярният сред тях е йогата, чието благотворно влияние върху физическото и психологическото състояние на човека е научно доказано. Ако не ти се занимава с йога обаче, би могъл да заложиш на прости дихателни упражнения. Правени редовно, те също ще ти донесат желания ефект и ще направят твоя ден доста по-спокоен и приятен.

Участие в благотворителни инициативи -  вместо да скучаеш и само да превключваш програмите на телевизора, през зимата можеш да направиш и нещо, което да е полезно както за теб самия, така и за обществото като цяло. А именно вземане на участие в различни благотворителни инициативи. Много организации, занимаващи се с благотворителност, си търсят доброволци, които да подпомагат дейността им от вкъщи. Сред активностите, които е възможно да извършваш, са управление на акаунти в социални медии, изпращане на имейли, административни задачи и т.н. Участието в подобни проекти освен че ще ти донесе лично удовлетворение, може да бъде вписано в CV-то ти и по този начин да подпомогне твоето бъдещо кариерно развитие. 

И тази година в най-трудния период от гледна точка на битови сметки и други разходи, твоята кредитна карта Бяла Карта ще бъде до теб, за да ти помага и оказва подкрепа. Гъвкавата и достъпна кредитна карта е способна да ти предостави допълнителни финансови средства точно тогава, когато се нуждаеш най-много от такива. Избери кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай финансовото спокойствие и сигурност, които биха ти позволили да се наслаждаваш в пълна степен на малките неща в живота!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш