Кандидатствай Вход
Тайните на милионерите, които ще те изненадат

Тайните на милионерите, които ще те изненадат

  • Бяла Карта
  • 13.11.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1311

Според доклад за Глобалното богатство от 2017-та година, в света има 36 милиона милионери! Това са много милионери! Но как можеш да разбереш дали от тях не стои до теб? 

Всъщност може би виждаме тези хора всяка седмица – те са онези, които са рискували много, за да сбъднат мечтите си, но и са дали много, за да постигнат финансовите си цели. Ето десет тайни, които имат тези "богати" хора:

1. Стабилност на работата. Противно на общоприетото схващане, има много милионери, които не са получили доверителен фонд, нито са направили един милион долара за една нощ по време на бума в интернет. Те са хора, които са останали с един работодател много дълго време - понякога 30 или 40 години. Да останеш в една и съща компания в продължение на много години може да предложи големи възнаграждения, включително много хубава крайна заплата, значителни пенсионни обезщетения. Макар да изглежда понякога странно за хората, когато заявиш, че искаш да работиш за същия работодател в продължение на две десетилетия или по-дълго. Все още има много хора, които го правят, включително учители и други държавни служители.

2. Устойчиви спестявания. По-голямата част от богатите пенсионери започват да правят максимален принос за своите спестявания 20 или 30 години по-рано. Без значение какъв начин на спестяване ти се струва по-приемлив, важното е да започнеш отрано. Отлагането няма да подобри финансовото ти бъдеще.

3. Не харчи допълнителните пари, които получаваш. Един от големите моменти във всички наши кариери е денят, в който се казва, че получаваме увеличение на заплатата. Макар че щеше да е толкова лесно да излезеш и да похарчиш тези допълнителни пари за нова лодка или ваканция, един трик, който е полезен е, че милионерите всъщност умеят да спестяват най-малко половината от възнагражденията си. И следователно, вместо да изхарчиш допълнителните пари, които получаваш на месец, добре е да намериш печеливш начин да ги инвестираш в нещо, което ще ти се отблагодари в бъдеще. Дори не е задължително да е спестовен фонд, а може просто да инвестираш в подобряване на професионалната си квалификация. По този начин ще получиш допълнителна стойност от парите си и ще си ги вложил в нещо, което си заслужава.

4. Инвеститори. Милионерите, които притежават акции, са склонни да държат своите инвестиции в продължение на десетилетия (не само години). Те оставят дивидентите си да инвестират отново с течение на времето и по този начин да участват в дългосрочния растеж на нашата икономика. Това ги прави различни от "спестителите", които инвестират само в парични пазари.

5. Не се страхувай да поискаш съвети. Повечето милионери не са инвеститори, които сами решават всичко за себе си. Те знаят какви са техните силни страни и ако техните силни страни не се крият в инвестиционното и финансовото планиране, те оставят това на експертите.

6. Изплати ипотеката. Характеристика на най-щастливите пенсионери е да се отърват от ипотеката до 65-годишна възраст. Това може да означава да направиш две или три допълнителни плащания годишно или да платиш малко повече за всяко месечно ипотечно плащане. 

7. Не се захласвай по непрактичния разкош. Според Spectrem Group, която е проследявала и проучвала най-богатите домакинства в продължение на години, "милионерите са склонни да бъдат консервативни с разходите си и не купуват кожени палта и бижута всеки ден." Много малко милионери са собственици на BMW, Mercedes или часовници за хиляди левове. 

8. Добър кредитен рейтинг. Колкото по-добър е резултатът ти пред кредиторите, толкова по-ниски лихвени проценти ще плащаш за ипотеката си и кредита си за автомобил. "Богатите" правят това, като носят малък товар. Затова се погрижи отрано за добрия си кредитен рейтинг – Бяла Карта ще ти помогне в тази задача. С кредитна Бяла Карта можеш да пазаруваш, да теглиш пари в кеш и същевременно да изграждаш добра кредитна история.

9. Настройка на целта. Богатите хора не просто се спъват в успеха. Те планират и дават приоритет на целите си и определят как да ги изпълняват. Милионерите имат ясна визия за това, което искат и предприемат необходимите стъпки, за да стигнат там.

10. Недвижими имоти. Повечето "богати" хора купуват жилища, които не са прекалено скъпи или екстравагантни в наемите. Те ги поддържат по подходящ начин или ги отдават под наем последователно. Те плащат ипотеките си и завършват с парични средства, които помагат да се изгради нетната им стойност бавно в продължение на 30 години.

Тайните да станеш милионер не са толкова мистериозни, колкото си мислиш. Малките детайли, настройването на целите и дългосрочното финансово планиране могат да те приближат до този седемцифрен номер.
 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш