Кандидатствай Вход
Кои туристически дестинации са притегателни за милионерите през 2019 година?

Кои туристически дестинации са притегателни за милионерите през 2019 година?

  • Бяла Карта
  • 06.06.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1052

Пътуването става все по-популярно и предпочитано удоволствие сред богатите хора. Те използват тази дейност за много цели – от утвърждаване на своя социален статус през разтоварване от стреса и напрежението, натрупани по време на обичайното им бизнес ежедневие, до впускане в различни и дори екстремни приключения. Кои обаче са местата, способни да им помогнат за постигане на всички изброени цели? В следващите редове ще изведем най-притегателните за милионерите дестинации през 2019 година, според данни на водещите в световен мащаб туристически агенции.

Черна гора

Макар като цяло да е по-малко известна туристическа дестинация в сравнение с други балкански държави като Гърция и Хърватия, Черна гора определено е слабост за милионерите. Всъщност и политиката на страната в туристическия сектор е насочена именно към привличане вниманието на богатите и заможните. Последното се постига посредством изграждане на луксозни курорти по Адриатическото крайбрежие, предлагащи висококачествено настаняване, пълен пакет от услуги и множество допълнителни екстри на фона на прекрасните пейзажи наоколо.    

Бутан 

Естествената и непокътната природа на южноазиатската държава предоставя идеални условия както за спокойствие и релакс, така и за някои по-вълнуващи преживявания. Сред най-предпочитаните дейности за милионерите са посещенията на местните манастири, планинското колоездене и участието в турнири за стрелба с лък.

Исландия 

Перфектната дестинация за любителите на по-хладното време и красотите в бяло. Мнозина от богатите хора избират Исландия, за да видят прочутото „Северно сияние“ – едно явление, което остава в съзнанието за цял живот. Сред останалите забележителности тук са кристалните пещери, масивните водопади и уникалните черни пясъчни плажове.   

Мианмар 

Мианмар също предлага повече от отлични условия за луксозна почивка. Тук най-богатите хора обикновено релаксират на елитния плаж Нгапали или пък се наслаждават на очарователна екскурзия с лодка по река Иравади. Също така се организират посещения до местните храмове, където туристите могат да вземат участие в специалните церемонии по хранене, заедно с монасите.

Руанда 

През последните няколко години Руанда уверено се утвърждава като водещата луксозна дестинация на Африканския континент. Причините за това се крият най-вече в невероятната природа и уникалните преживявания, които тя е способна да предложи на туристите. Страната разполага с три големи природни парка – Акагера, Ниугве и Национален парк „Volcanoes“ (в който се намират 5 вулкана). В допълнение, са налице места, където могат да се видят планински горили в естествената им среда.

Колумбия 

Колумбия е страна, която открай време е предпочитана от милионерите, когато става въпрос за почивки и екскурзии. Луксозните пътувания, спиращите дъха природни гледки и колониалните градове са само част от елементите, които гарантират незабравимо преживяване. Хит напоследък са лагерите с шатри, които дават възможност за престой дни наред сред дивата природа.

Египет

За тази година резервациите, направени в някои водещи туристически агенции за Египет, са се утроили. Две са основните причини за тази тенденция. Първата е свързана с все по-популярните параходи, пътуващи по река Нил и спиращи на различни храмове, гробници и водещи археологически обекти в близост. От друга страна, интерес привлича и новопостроеният музей с изглед към пирамидите в Гиза. В него предстои да бъдат поместени над 10 000 древноегипетски артефакти, някои от които никога не са били показвани публично. 

Великобритания

От големите и оживени градове до очарователната провинция – Великобритания определено има много какво да предложи на туристите. През последните години някои туристически агенции, опериращи на територията на страната, започнаха разработването на специални маршрути, стартиращи от Лондон и преминаващи през част от най-красивите Британски острови. Неслучайно отправната точка за всички тези екскурзии е Лондон. Столицата на Обединеното кралство разполага с множество луксозни хотели, където обичат да отсядат хората от висшето общество.

Оман

Оман е една от понастоящем оформящите се луксозни дестинации по света. Туристическите агенции виждат огромен потенциал в страната поради отличното качество на местните услуги и изключително интересната култура. Пиковият сезон за почивки в Оман е в рамките на месеците октомври – април.

 

Ако искаш да пътуваш с чувството за финансова сигурност и спокойствие, което е характерно за хората от висшето общество, кандидатствай за кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта. Благодарение на кредитна карта Бяла Карта ще забравиш за притесненията във финансов аспект и ще се наслаждаваш максимално на красотите на нашата планета!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш