Кандидатствай Вход
В какво да инвестираме парите си през 2018 година?

В какво да инвестираме парите си през 2018 година?

Всяка нова година поставя нови възможности и предизвикателства в различните аспекти от нашия живот и ежедневие. Особено важни са въпросните възможности и предизвикателства във финансово – икономически план. Един от главните въпроси, върху които трябва да се замислиш в началото на годината, е в какво ще бъде най-полезно и изгодно за теб да инвестираш парите си. Парите, чието събиране е изисквало значително време, усилия и финансова дисциплина. Сега е време тези средства да се превърнат в основата, която ще донесе още ползи за твоето материално състояние. Ето няколко добри идеи за тяхното инвестиране през 2018 година:

Акции – акциите определено са отлична възможност за инвестиции през 2018 година. Финансовата криза отпреди няколко години, която доведе до сериозен срив и на фондовите пазари, вече е далеч зад гърба ни. Нищожни са шансовете в най-близко бъдеще отново да станем свидетели на явления като обезценка на акции, масово потъване на големи компании и съответно загуби за техните инвеститори. Влагането на лични средства в акциите на различни корпорации отново се превръща в надеждна и сигурна инвестиция. Инвестиция, която ще ти позволи не само да запазиш своите пари, но и да реализираш разумна печалба във времето. Малко по-надолу в текста ще ти дадем и няколко добри примера за компании, предлагащи максимална сигурност и доходност на инвестициите ти.   

Алтернативни инструменти – винаги е добре да диверсифицираш своето портфолио, разпределяйки средствата си между различни и несвързани един с друг финансови инструменти. В този смисъл ти препоръчваме да обърнеш внимание на възможностите, които предлагат алтернативни инструменти като златото например. Инвестирането в злато е изключително разумна идея поради няколко причини. На първо място, това е спецификата на пазара на златото и фактът, че той сравнително слабо се влияе от тенденциите на фондовите борси. В допълнение, бъдещите перспективи за ценния метал са доста добри, тъй като редица големи икономики залагат все повече на златото, увеличавайки значително търсенето му в световен мащаб. През годините златото е доказало своята надеждност и устойчивост като инвестиционен инструмент, запазвайки стойността си дори в периодите на сериозни финансови кризи и високи инфлации.     

Facebook  - социалната мрежа, която всички използваме ежедневно за развлечение, чат с приятели и споделяне на важните събития в живота ни, е и подходящо място за влагане на нашите пари. Всъщност Facebook е сред изключително малкото компании в световен мащаб, чиито акции вече няколко години поред са слагани от експертите в челото на класациите за сигурност и надеждност на инвестициите. И това е напълно логично, предвид развитието на социалната мрежа. Facebооk значително подобри своята маркетингова стратегия, както и методите за по-точно и прецизно таргетиране на потребителите си. Този факт в комбинация с непрекъснато увеличаващия се брой на използващите социалната мрежа хора (вече над 2 милиарда), я превръщат в дружество с отлични финансови резултати и перспективи в бъдеще. Така че инвестирането в акции на Facebook е един доста подходящ начин да си осигуриш сравнително добра доходност при минимален риск.

Alibaba – още едно добре познато за повечето хора име, само че този път от сферата на електронната търговия. Китайската компания е пример за това как успешно се завоюват нови пазарни позиции и увеличават печалбите, без да се поставя под риск стабилната основа на бизнеса. Показателен е фактът, че през всяка от последните пет години приходите на Alibaba са се увеличавали средно с 50% спрямо предходната такава. Днес Alibaba вече е един от ключовите играчи в електронната търговия в световен мащаб и една от най-сигурните и надеждни компании, в чиито акции можеш да инвестираш.

Собствената си квалификация и способности – и накрая едно необикновено предложение, което вероятно няма да срещнеш в повечето текстове на финансова и инвестиционна тематика. Така или иначе обаче винаги е от голямо значение да инвестираш в себе си, в своите умения и способности, образование и квалификации. В дългосрочен план това ще ти донесе не по-малко финансови ползи и преимущества от всяка друга инвестиция. Започвайки от възможностите за израстване в професионален план или намиране на нова и по-добре платена работа, и стигайки до опцията да изградиш свой собствен бизнес и сам да определяш съдбата си. Не се колебай да инвестираш в себе си, защото това е най-добрата и полезна инвестиция, която някога можеш да направиш.

Независимо какъв тип инвестиции планираш за 2018 година, те неизменно ще изискват от теб значителни финансови средства. Ако имаш някакъв проблем с набавянето на въпросните финансови средства, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги е насреща да ти помогне. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще получиш необходимото финансиране точно тогава, когато ти трябва най-много. Избери кредитна Бяла Карта и вземи съдбата си в свои ръце!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш