Кандидатствай Вход
Вдъхновяващите фрази от най-добрите кино продукции

Вдъхновяващите фрази от най-добрите кино продукции

  • Бяла Карта
  • 17.07.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1000

Оскарите са едни от най-престижните филмови награди в света. Наградите разкриват едни от най-успешните, впечатляващи и талантливи хора в киното и развлекателната индустрия. От запомнящи се роли и млади таланти до легендарни филмови продукции и зашеметяващо изградени концепции - качественото филмово изкуство има какво да ни покаже. И разбира се - има и на какво да ни научи.

Подготвили сме списък с едни от най-великите, най-вдъхновяващи цитати от филми, спечелили престижната награда Оскар през изминалите години. Виж кои са фразите, които останаха в историята и до ден днешен ни карат да се замислим за живота, любовта, успеха и дори - парите.

От “Титаник” до “Лунна светлина”, тук са някои от най-вдъхновяващите цитати от спечелилите Оскар филми:

“Никога не бързай. Ще пропуснеш най-добрите части от живота." - Марлене Дитрих в “Около света за осемдесет дни”, 1956 г. Класика в жанра, която определено ни кара да мечтаем

“Големите неща имат малко начало, сър.” - Г-н Драйдън в “Lawrence of Arabia”, 1962 г. Тази фраза ни припомня, че понякога големите възможности могат да дойдат при нас като обикновени дребни ситуации, за които дори и не предполагаме, че могат да сбъднат мечтите ни.

"Ако не можеш да оцениш това, което имаш, по-добре вземи това, което оценяваш." - Хенри Хигинс в „Моята прекрасна дама“, 1964 г.

"Когато Господ затвори вратата, някъде отваря прозорец." - Майка-игуменка в “Звука на музиката”, 1965 г. Какво ни учи този цитат - че понякога една пропусната възможност може да означава, че нещо друго, по-добро ни чака.

“Светът не е само слънце и дъги. Това е много неприятно място, което ще те остави на колене и ще те държи там постоянно, ако не се бориш срещу него. Ти, аз или никой няма да удари толкова силно, колкото живота. Но не е толкова трудно да бъдеш ударен; става въпрос за това колко е трудно да се удариш и да продължиш напред." - Роки Балбоа в “Роки”, 1976 г. Един легендарен филм за силата на духа, постоянната борба с неволите на живота и доказващ на всички ни, че мотивацията и упоритостта се отплащат рано или късно.

„Винаги, когато се отчайвам, си спомням, че пътят на истината и любовта винаги е печелил. Може да има тирани и убийци и за известно време те могат да изглеждат непобедими, но в крайна сметка те винаги се провалят. Мислете за това: винаги.”- Ганди в “Ганди”, 1982 г.

“Ако не можеш да кажеш каквото искаш да кажеш, твое величество, никога няма да кажеш това, което казваш. И един джентълмен винаги трябва да държи на това, което казва.”- Реджиналд Флеминг 'R.J.' Джонстън в “Последния император”, 1987 г.

“Смятам, че животът е подарък и не възнамерявам да го пропилявам. Не знаеш каква ръка ще получиш след това. Научаваш се да взимаш всичко от живота, както идва при теб... Да правиш значим всеки ден.” - Джак в “Титаник”, 1997 г.

"Това, което правим в живота отеква във вечността."- Максимус в “Гладиатор”, 2000 г.

“Може би е добре да имаш красив ум. Но още по-голям дар е да откриеш красиво сърце."- Джон Неш в "Красив ум", 2001 г.

„Можеш да харесаш живота, в който живееш. Можеш да живееш живота, който харесваш.”- Рокси в “Чикаго“, 2002 г.

"Магията е да рискуваш всичко за една мечта, която никой не вижда, освен теб."-  Dupris в “Million Dollar Baby”, 2004 г.

„Не искам да съм продукт на околната среда. Искам средата ми да е продукт на мен."- Франк Костело в “The Departed”, 2006 г.

„В името на всичко, което ние сами държим, и на световния ред и мир, немислимо е да откажем да посрещнем предизвикателството. Именно за тази висока цел аз сега призовавам моя народ у дома и моите народи по море, които ще направят нашата кауза собствена. Моля ги да стоят спокойни и твърди и да се обединят в това време на изпитанието."- крал Георг VI в “Речта на краля”, 2010 г.

Вдъхновихме ли те достатъчно, за да започнеш ново начинание и да поставиш нови цели пред себе си? Ако вече си започнал да планираш следващото предизвикатвлство, в което ще се впуснеш, кредитна карта Бяла Карта е пластиката, с която ще разполагаш с пари до заплата, без да се утежняваш с банкови такси и процедури.

Прочети повече: Цитатите на великите лидери, които те вдъхновяват

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш