Кандидатствай Вход
Застраховка живот – лукс, необходимост или инвестиция?

Застраховка живот – лукс, необходимост или инвестиция?

 • Бяла Карта
 • 10.12.2019
 • Лайфстайл
 • Коментари: 0
 • 1018

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим за правенето на застраховка живот – една опция, към която все повече съвременни хора се насочват. Опция, която е свързана с грижата за близките хора и мисълта за тяхното подсигуряване във финансов и като цяло в житейски план в случай на непредвидени обстоятелства. Когато ставa въпрос за застраховка живот и други продукти от сектора, безспорно най-добрият избор е SDI. По-надолу в текста ще изясним профила на компанията, както и същността на предлаганата от нея застраховка живот.

Какво трябва да знаеш за SDI?   

SDI е създадена през 2004 година от екип с отлична експертиза и дългогодишен опит в областта на застраховането. На практика това е първата компания, създала верига от офиси за застрахователни и финансови услуги на територията на нашата страна. SDI дава възможност на своите клиенти да избират измежду най-добрите продукти на водещите застрахователни компании. В това число застраховка „Автокаско“, застраховка „Домашно имущество“, Медицинска застраховка за пътуване в чужбина, застраховка „Имущество на офиси и магазини“, и т.н. Сред основните продукти в каталога на SDI е и Застраховка живот. Какво представлява тази застраховка и какви са нейните разновидности ще разбереш в следващия абзац.

Застраховка живот– същност и разновидности 

Застраховка живот е предназначена за хората, които искат да гарантират сигурността и спокойствието на своите близки при всякакви непредвидени обстоятелства. Тя покрива трайна загуба на трудоспособност (по-голяма или равна на 90%), както и загуба на живот вследствие на злополука или заболяване, без значение от характера им. Три са разновидностите на Застраховка живот в каталога на SDI:

Спестявай със защита – едновременно спестовен продукт и застраховка живот. Дава ти възможност да спестяваш с доста добра доходност и същевременно да си подготвен за непредвидени обстоятелства. Чрез Спестявай със защита ще си способен да гарантираш своите старини, както и бъдещето на децата си.

Детски и женитбени застраховки – тази категория ти позволява да гарантираш силна финансова подкрепа за предстоящите важни моменти в живота на твоето дете. Освен това средствата се влагат в разнообразни финансови инструменти, за да се увеличават непрекъснато във времето.

Смесени застраховки „Живот“ -  по своята същност това са дългосрочни застраховки „Живот“ със спестовен характер. Благодарение на тях се осъществява влагане на твоите средства в нискорискови и високодоходни инвестиционни инструменти, осигуряващи финансовата ти стабилност в дългосрочен план. В допълнение, получаваш регламентирани от закона данъчни облекчения, както и възможност да използваш своята застраховка в случай на нужда от кредит.

Кои са основните преимущества на Застраховка живот?

 • данъчни облекчения – внесените суми по Застраховка живот ти гарантират постоянни данъчни облекчения. Според закона те намаляват данъчната основа на годишна база с до 10%.
 • изцяло гарантирана – спестяванията по Застраховка живот на SDI в размер до 195 583 лева са гарантирани от държавата. Освен това не е възможно да бъдат запорирани от никоя фирма и институция, независимо дали е част от държавния или частния сектор.
 • валидна на територията на ЕС – Застраховка живот на SDI важи на територията на всички страни – членки на Европейския съюз. Което позволява тя да бъде използвана дори в случай на трайно изселване от България.
 • получава се при преживяване – това е предимство на Застраховка живот на SDI, което е много важно да се посочи. При преживяване застрахованият получава гарантирана сума след изтичане периода на застраховката. Към въпросната гарантирана сума се прибавят и бонусите, натрупвани през съответния период.
 • не са нужни медицински прегледи – SDI не изисква от своите клиенти обстойни и продължителни медицински прегледи, за да бъде сключена Застраховка живот. Единственото, което клиентът трябва да направи, е да декларира, че е в отлично здраве, като отговори на четири кратки въпроса.
 • гъвкава система за плащане – гъвкавата система за плащане на отделните вноски е още едно удобство за клиента, предоставяно от Застраховка живот на SDI. В зависимост от личните си финансови възможности или предпочитания, би могъл да правиш месечни или годишни плащания, както и плащания на други периоди, определени от самия теб.   

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат право да се възползват от специални промоционални цени при закупуване на някои от основните продукти в портфолиото на SDI. Разплащането с тази кредитна карта ще ти предостави до 20% постоянна отстъпка, в зависимост от конкретната застраховка, която си избрал. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и гарантирай спокойствие и сигурност за себе си и най-близките си хора!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш