Кандидатствай Вход
Над 90 коня пристигат за Световната купа по конен спорт в Божурище

Над 90 коня пристигат за Световната купа по конен спорт в Божурище

Над 90 коня пристигат за Световната купа по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия в Божурище. Състезанието стартира в петък (1 юли) и ще продължи до неделя (3 юли). Очакват се ездачи от 7 държави – Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватия, Унгария и България.

Големият приз “Бяла карта”, който е в неделя от 17 часа, е квалификация за европейския шампионат и ще носи точки за Longines ранкинг листата. Височината на препятствията ще от 140 см до 160 см, като надпреварата ще бъде предавана пряко по БНТ.

Наградният фонд в това изпитание е 25 000 евро, а общият е 43 000 евро. От българските състезатели ще участват Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Калин Неделчев, който пристига от Германия, както и Андрей Гочев, Стоян Китаровски, Венето Тенев, Христо Найденов, Антон Дацински, Светлин Иванов и др.

Бюджетът на Световната купа е 190 000 лева, като от тях 40 000 лв. отпуска Министерството на младежта и спорта. Конната база “Крум Лекарски” ще приеме елитното състезание за седма поредна година.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш