Кандидатствай Вход
Кои ще са основните тенденции по отношение на кредитните карти през 2019 година?

Кои ще са основните тенденции по отношение на кредитните карти през 2019 година?

Поради всички удобства и преимущества, които предоставя на потребителя, кредитната карта непрекъснато увеличава своята популярност и употреба в съвременния свят. 

Пазарът на кредитни карти вече е изключително конкурентен и динамичен, като в него непрекъснато се развиват различни процеси и промени. 

Като потребител, който вече е наясно с  изискванията за кредитна карта , ти трябва да си запознат и с тези промени, за да можеш да се възползваш от тях по най-добрия начин. 

Именно с това ще се опитаме да ти помогнем в днешната статия от блога на Бяла Карта. 

По-надолу в текста ще разбереш кои са основните очаквани тенденции по отношение на кредитните карти през 2019 година.

Kои ще са основните тенденции по отношение на кредитните карти през 2019?

Повече бонуси и награди, свързани с храна и развлечения 

Tова е една ясно отчетлива тенденция, която се наблюдава при редица кредитни карти напоследък. 

През миналата година американската финансова компания Wells Fargo пусна кредитна карта, при която се натрупват тройни бонуси по отношение на аспекти като хранене навън или пътуване. 

Тази тенденция е пряко свързана с интересите и очакванията на потребителите. 

Истината е, че съвременният човек все по-малко се съобразява с различни граници, ограничения и предразсъдъци. 

Той обича да пътува, да се среща с хора от чужди народности и култури, както и да си устройва забавления по свой вкус заедно с приятели и познати.

И кредитната карта, която е способна максимално да го подпомогне и улесни в подобни начинания, определено има най-сериозни шансове да спечели неговото доверие.  

Очаква се по-голям процент на разплащанията с кредитна карта през 2019

Увеличаването на броя на потребителите, които използват кредитни карти, не е единствената положителната тенденция в сферата. 

Забелязва се също така, че настоящите притежатели на кредитни карти повишават процента на своите разплащания, извършвани с финансовите инструменти, спрямо обикновените парични преводи. 

Удобството на разплащане и все по-надеждните мерки за сигурност на личните средства, предоставяни от различните кредитни карти на пазара, определено носят спокойствие на средностатистическия потребител. 

Всички притежатели на кредитна карта Бяла Карта например получават достъп до собствен потребителски профил, в който имат възможност да влизат по всяко време от мобилното си устройство. 

В този профил те могат да прегледат цялата история на своите трансакции, както и друга значима информация, свързана с кредитната карта.  

Тази функционалност носи допълнително улеснение на потребителите.

Повече дългове 

За съжаление това е една негативна тенденция, която все още не може да се промени, въпреки сериозните усилия на компаниите – издатели на кредитни карти за предоставяне на полезна информация и експертна помощ на потребителите. 

Натрупването на дългове по дадена кредитна карта се дължи най-вече на неправилното й използване. 

Отговорност на банките и небанковите финансови институции, издатели на кредитни карти е да предоставят цялата необходима информация на потребителите за последствията от натрупването на дългове.  

Разбира се, потребителите на кредитни карти трябва да използват картата си разумно.

Много хора продължават да смятат кредитните карти за магически и неизчерпаем източник на средства, и правят с тях неразумни и необосновани харчове, които не отговарят на доходите и стандарта им на живот. 

Препоръчваме ти да не допускаш подобна грешка и да помниш, че изразходваните средства с кредитната карта трябва да бъдат възстановени в края на отчетния период.

По-високи лихви 

Средните лихви продължат да се повишават и през 2019 година.

Повишаването на лихвите по кредитните карти от една страна е напълно нормален процес, свързан с разрастването на пазара и все по-голямото търсене на този тип финансови инструменти. 

От друга, може и да се определи като средство за защита на компаниите – издатели от нелоялни потребители, които кандидатстват за дадена кредитна карта, водени само и единствено от мисълта за възползване от бонуси и награди.

Повече безконтактни опции 

Банките и небанковите финансови институции, издатели на кредитни карти, се стремят да предоставят все повече безконтактни опции на своите клиенти. 

Последното е неизменно следствие от развитието на технологиите и глобализирането на финансовите процеси по цял свят. 

Днес потребителите желаят всичко за тях да става все по-бързо и удобно, да са способни с един прост жест да правят трансакции и да покриват разходите си. 

Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се употребява практически навсякъде. 

 

Освен непрекъснат достъп до свежи средства, както и бързо, лесно и сигурно разплащане, тя е способна да ти предостави още редица преимущества. 

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да я използват и като клубна кредитна карта, с която да получават постоянни отстъпки и промоции в широка мрежа от търговски обекти. 

Кредитна карта Бяла Карта – твоята кредитна карта, която се съобразява само и единствено с твоите нужди, изисквания и желания. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш