Кандидатствай Вход
Няколко прости съвета за коректно и навременно изплащане на задълженията по кредитната карта

Няколко прости съвета за коректно и навременно изплащане на задълженията по кредитната карта

През последните години кредитните карти се наложиха като най-предпочитания и използван от потребителите финансов инструмент за покупки и разплащания. Причините за това са много – от бързината и удобството на извършване на трансакции с тях до сигурността на личните средства, която те предоставят. За съжаление обаче, редица хора все още не са наясно как да използват по най-правилния начин кредитната си карта така, че в перспектива да повишат своя кредитен рейтинг и да нямат никакви проблеми във връзка с личните си финанси. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да гарантираш коректното и навременно изплащане на всички задължения по кредитната си карта.

1. Харчи толкова, колкото можеш да си позволиш – това трябва да е първото и основно правило за всички притежатели на кредитни карти. При някои хора кредитната карта създава фалшивата представа, че разполагат с огромно количество средства, които само чакат да бъдат похарчени. Истината обаче е, че в края на отчетния период въпросните средства по кредитната карта трябва да бъдат възстановени. За да нямаш проблеми при настъпването на този момент, бъди разумен по отношение на покупките с кредитната си карта и харчи точно толкова, колкото личните ти доходи позволяват.

2. Приоритизирай задълженията си – ако не искаш да изпаднеш в затруднена от финансова гледна точка ситуация, е хубаво да приоритизираш задълженията си за известен период напред във времето. В това число - задълженията по кредитни карти, банкови заеми, ипотеки и др. Постави на първо място тези задължения, които са най-спешни и важни за покриване, след това – следващите по спешност и важност и т.н. Целта е да успееш да изплатиш в необходимите срокове всички дължими суми и вноски. След като си готов със списъка със задължения, съобразявай месечните си бюджети с него. Ако се налага, съкрати определени ненужни разходи и потърси възможности за увеличаване на приходите с оглед безпроблемното изплащане на задълженията в рамките на поставените за целта срокове.  

3. Създай си фонд от спестявания – винаги е добре да имаш наличен фонд от спестени средства, които да можеш да използваш в трудни моменти. Подобен фонд можеш да изградиш като заделяш известно (макар и малко) количество средства в края на всеки месец. Ако си достатъчно редовен и отговорен по отношение изпълнението на тази практика, несъмнено в дългосрочен план ще се сдобиеш със солидни спестявания. Истината е, че винаги в живота биха могли да възникнат извънредни и неочаквани разходи, в това число медицински разходи или такива, свързани с поддръжката на дома и друго недвижимо имущество. Когато обаче са налице достатъчно сериозни спестявания, няма да имаш никакъв проблем във връзка с покриването както на възникналите в последния момент разходи, така и на всички останали задължения по кредитни карти, заеми и т.н.

4. Следи покупките и разплащанията си – понякога могат да се натрупат голям брой на пръв поглед дребни покупки с кредитната карта, чиято обща стойност е доста висока за теб. За да избегнеш подобна неприятна ситуация, е хубаво непрекъснато да следиш разплащанията, които са направени с кредитната ти карта. По този начин, от една страна ще имаш реална представа за това колко още средства можеш да похарчиш. От друга страна, ще разбереш своевременно при наличието на грешка в кредитния отчет или пък на финансова измама. Притежателите на Бяла Карта получават достъп до собствен потребителски профил, в който могат да влизат по всяко време от мобилно или десктоп устройство. Във въпросния потребителски профил се съдържа цялата история на направените от тях трансакции, както и друга важна информация за кредитната карта.

5. Възползвай се от допълнителните преимущества на кредитната си карта – кредитните карти предоставят различни допълнителни преимущества, които могат да ти помогнат да намалиш редовните си разходи и, съответно, да освободиш излишни средства за покриването на своите задължения. Бяла Карта например може спокойно да ти служи и като клубна кредитна карта, с която да се разплащаш и да получаваш постоянни намаления и промоционални оферти в широка мрежа от търговски обекти.

Кредитна карта Бяла Карта е най-подходящият избор за теб, ако нямаш особено голям опит в използването на подобни финансови продукти. Освен че ще направи всички твои покупки и разплащания една идея по-бързи, лесни и удобни, тази кредитна карта ще ти предостави необходимите финансови средства точно тогава, когато се нуждаеш най-много от тях. Избери кредитна Бяла Карта и си гарантирай финансово спокойствие и сигурност в дългосрочен план!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш