Кандидатствай Вход
5 + любими места по Българското Черноморие

5 + любими места по Българското Черноморие

Вече е настъпил сезонът на плажовете и дългите летни дни с мирис на море. Ако си сред хората, които задължително ще се отбият по нашенските курорти, то значи вече се чудиш коя дестинация да посетиш! Точно затова ти предлагаме няколко интересни и не толкова популярни места по Българското Черноморие, с които да разнообразиш лятната си почивка. Препоръчваме ти да посетиш това лято поне една от тези дестинации, за да се убедиш в красотата на природата ни:

Яйлата

Тази местност в област Добрич е важен архитектурен резерват в България. Разположена е на 2 км южно от Камен бряг и на 18 км североизточно от Каварна. Там може да видиш некрополи, древни жилища и скални манастири. От това място се откриват невероятни гледки към морето, а наоколо е осеяно с красиви цветя. Представлява тераса с площ 300 декара, отделена от морето от скални масиви.

Болата

Заливът Болата е още едно живописно място на Северното Черноморие. Той се намира в защитена местност, а през него минава Виа Понтика - един от маршрутите на миграция на прелетните птици от Европа към Африка.

Ботаническата градина в Балчик 

Създадена през 1955 г., Ботаническата градина в Балчик е защитена местност и както специалисти, така и любители на ботаниката, могат да се насладят на разнообразието от естествени екосистеми. Ботаническата градина е включена и в 100-те национални обекта, като е разположена по протежението на морския бряг с обособени тераси. Има богата експозиция на кактуси, сукуленти, книжно дърво, древно гинко, метасеквоя, магнолия, лирово дърво и други.

Камчия

Камчия е един живописен и див курорт, който не е толкова пренаселен като съседните морски градчета. Може да се нощуваш както в хотел или къща за гости, така и в някое от бунгалата около река Камчия. Самата река е биосферен резерват с интересна растителност. Плажовете на курорта са просторни и чисти и ако си любител на риболова, няма да останеш разочарован.

Тузлата

Местност Тузлата е още едно зелено кътче по северното ни Черноморие, което ще те впечатли с дивата си природа и липсата на тълпи туристи. Местността се намира на 4 км от Балчик и е известна с балнеолечебните си и калолечебни условия. Тишината и спокойствието със сигурност са благоприятни са лечение и почивка на морския бряг. Минералната вода и лечебната кал са основното средство за лечение, като калта има много добри физично-химични свойства. Тя може да лекува заболявания на периферната нервна система, на гръбначния мозък и на опорно-двигателния апарат.

Ето и още няколко малко познати, но красиви места, които бързо ще ти станат любими:

Тракийска куполна гробница край Поморие 

На няколко километра от Поморие се намира една антична и изключително интересна Тракийска гробница, която датира от 2-ри-4-ти век след Христа. Храмът не е толкова известен, но според специалистите има архитектура на римски мавзолей, въпреки че е оформен като могила.

Нос Агалина 

Между Созопол и Дюни се намира този не толкова известен нос, който обаче ще те остави без думи, особено, ако отидеш по изгрев слънце.

Нос Емине

Нос Емине ни дава една от най-впечатляващите гледки към морето, и макар да не е толкова лесно достъпен, си заслужава да се разходиш до него. Намира се почти по средата между северното и южното Черноморие и е крайна точка на маршрута Ком-Емине, в ролята си на най-източна точка на Стара Планина.

И докато избираш коя дестинация да посетиш първо през горещите юлски дни, не забравяй и своята кредитна карта Бяла Карта, с лимит до 3000 лв., за да имаш пари винаги, когато ти потрябват.

С нея може да пазаруваш навсякъде, където си поискаш - онлайн или в кеш, а средствата можеш да управляваш онлайн, чрез персоналния си профил. За да кандидатстваш за кредитна карта Бяла Карта не е задължително да работиш на трудов договор. Можеш да кандидатстваш онлайн или по телефон, а при одобрение, ние я доставяме безплатно до посочен от теб адрес.

Важно е да знаеш, че нямаш такси за издаване и обслужване и дори имаш шанс за одобрение при влошена кредитна история.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш