Кандидатствай Вход
6 прекрасни зимни дестинации в Европа, за които вероятно не си чувал

6 прекрасни зимни дестинации в Европа, за които вероятно не си чувал

Съвсем не е задължително зимната ваканция да бъде свързвана с големите сезонни курорти, където се събират тълпи от хора, и шумът и блъсканиците винаги са налице. Ако търсиш спокойствие и освобождаване от натрупаните в ежедневието стрес и напрежение, подобна ваканция със сигурност няма да ти помогне. В днешната статия от блога на Бяла Карта обаче ще те насочим към няколко не толкова популярни сред мнозинството потребители зимни дестинации в Европа. Дестинации, които комбинират перфектните условия за туристите с една по-спокойна, приятна и разтоварваща атмосфера. Нека да видим тези дестинации в следващите редове.

1. Попрад (Словакия) – градчето с население от малко над 50 000 души се намира в северната част на Словакия. Обградено е от високи и заснежени планини, които създават особено съкровена и магическа атмосфера през зимата. Уникалната архитектура и множеството исторически сгради в Попрад осигуряват възможност за туристически разходки, снимков материал и приятни спомени. В градчето има редица ресторанти и заведения в традиционен стил, в които можеш да похапнеш вкусна храна на достъпни цени. За любителите на природата и спорта пък е гарантиран удобен транспорт до планинската верига Високите Татри, където са налице прекрасни условия за практикуване на различни зимни спортове.

2. Баден – Баден (Германия) – от векове населеното място се развива благодарение на СПА туризма. Перфектните условия и спокойствието, на което може да се наслади човек тук, са накарали дори звезди като Виктория Бекъм да изберат Баден – Баден за своята пълноценна почивка и релакс. Най-добре е да посетиш това място през зимата, когато чистият и пухкав сняг прави обстановката наистина невероятна. Освен това насред мразовитото време навън, една отпускаща гореща баня в местните СПА центрове ще ти се отрази идеално. В Баден – Баден се намират и редица уютни ресторанти, където е възможно да си поръчаш изискани специалитети като телешки бузи в пино ноар или нещо по-просто като паста, приготвена по домашна рецепта. 

3. Аре Йостерсунд (Швеция) – градче в северна Швеция с много богата история. Реликви от епохата на викингите са запазени в местния исторически музей. В същото време централната част на Аре Йостерсунд е изключително модерна и изпълнена с редица търговски центрове и заведения, театри и галерии на изкуствата. Една от най-големите атракции в градчето е Зимният парк, предоставящ възможност за забавление на цялото семейство. Каране на кънки, създаване на ледени скулптури, излежаване на шезлонг с чаша горещ шоколад в ръка – това са само част от нещата, които можеш да правиш тук в компанията на най-близките си хора.  

4. Познан (Полша) – буквално сравнено със земята по време на Втората световна война, днес градчето е напълно възстановено и подмладено. Използваме думата „подмладено“, защото в момента Познан е енергично студентско градче с множество млади хора. А това предполага и наличието на редица добри кафенета и барове, в които можеш да се сгрееш с топла напитка. Най-голямата атракция в Познан е Историческият музей, на чиято кула е изграден часовник с механични козлета, превърнал се в символ на населеното място. В централната част са специално обособени няколко търговски улици, където ще намериш дрехи, обувки и парфюмерия от най-високо качество. Така че не забравяй да вземеш и твоята кредитна карта Бяла Карта, правеща пазаруването максимално лесно и удобно за теб.

5. Тромсьо (Норвегия) – сред най-северните градове не само в Норвегия, но и като цяло на Стария континент. Което го превръща в подходяща дестинация за хората, жадуващи да зърнат прочутото Северно сияние. С това обаче съвсем не се изчерпват причините да избереш Тромсьо за своята зимна ваканция. В градчето се намира Полярният музей, документиращ историята на норвежките полярни експедиции. В допълнение, ценителите на хубавата храна ще открият редица ресторанти и заведения, в които да похапнат доста добре на достъпни цени.

6. Сибиу (Румъния) – и накрая завършваме с едно градче, намиращо се в нашата северна съседка Румъния. Разполагащо се в сърцето на Трансилвания, Сибиу е перфектното място за романтична зимна ваканция. Пухкав сняг, калдъръмени улички, средновековни кули и множество местни фестивали – на всичко това можеш да се насладиш по време на посещението си в Сибиу. Тук се предлагат редица традиционни румънски специалитети, като мамалига, супа с бекон и зеле, както и мусака с агнешко месо.     

По-малките градчета носят неподправен уют и комфорт, които ще ти бъдат нужни за постигане на пълноценен релакс. А за да си гарантираш сигурност във финансов план и непрекъснат достъп до свежи средства, носи със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е достъпна за използване навсякъде по света. Кредитна Бяла Карта ще ти даде спокойствието, от което се нуждаеш, за да прекараш една наистина вълшебна и незабравима зимна ваканция. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш