Кандидатствай Вход
Как да подготвим детето за училище?

Как да подготвим детето за училище?

Остават броени дни до момента, в който училищния звънец ще удари и ще събере отново всички ученици в час. И твоето дете ще седне зад чина си, за първа или за поредна година. Един въпрос сигурно се върти в главата ти, месеци преди началото на учебната година. А именно - как да се справиш със суматохата около започването й и подготовката на детето за училище. Ако искаш да си спестиш поредната луда надпревара с времето и останалите препускащи по книжарниците родители, Бяла Карта ти дава няколко съвета за това как да постигнеш спокойствие при приготовлението.

Твое родителско задължение е, независимо в кой клас ще бъде детето ти, да създаваш празнично настроение преди започването на новата учебна година. Защото всички сме били деца и знаем, че това не винаги е най-желания ден за малките. Затова ти трябва да дадеш своя принос в това, детето ти да бъде подготвено за пътуването в света на знанията, а не да приема училището като задължително и отегчително място.

Ето няколкото предложения, които биха направили този ден празничен:

1. В този трескав за много родители маратон не забравяй, че е добре да направиш подарък на детето си и да създадеш у него празнично усещане.

2. Друго важно нещо, което може да свършиш е, заедно с детето да направите инвентаризация на детската стая, работното бюро и шкафовете. Навярно има много ученически пособия, които могат да влязат в употреба и през тази учебна година. Така ще избегнеш купуването на излишни ученически материали. Освен това, в началото на учебната година те се продават на по-високи цени, което е практика в нашите книжарници.

3. След направената инвентаризация идва ред на съставяне на списъка с покупките. Той със сигурност ще включва предоставени от училището списъци, някои идеи извадени от интернет и пособия, които знаеш, че са нужни в следствие на миналогодишен опит. От този списък премахваш всичко, което сте намерили с детето при ревизирането на детската стая.

4. Необходимо е да определиш бюджет за покупки, който да е съобразен със семейния бюджет. При липса на такъв възможностите на семейството са индикаторът за покупки.

5. При възможност не оставяй покупките за училище да се правят в навечерието на новата учебна година. Добре е да набавиш всичко необходимо поне седмица преди започването. Тогава има вероятност цените да са по-ниски.

6. Важно е училищните аксесоари да се купуват в присъствието на детето и да са съобразени с неговите вкусове и потребности. Децата искат да се чувстват комфортно в присъствието на своите ученици и са особено чувствителни към техните коментари и представянето си в това отношение.

7. Хубаво би било предварително да проучиш покупките по отношение на цена, качество и количество. Като родител е желателно да се запознаеш и с различните брандове при ученическите пособия и съответно да се коментира с детето доколко е важно за него да се купуват много скъпи стоки. Така детето ще получи своите уроци във връзка с неговите претенции и желания, за възможностите на семейството и доколко скъпите аксесоари са най-важното перо при покупките.

8. Много от необходимата литература може да се намери в интернет и да се разпечата, което ще намали чувствително разходите ти. Затова прецени дали всичко си заслужава да бъде купено от книжарница.

9. Ако детето ти разполага със свои джобни пари, нека то само да реши какво иска да си закупи. А ти не се изкушавай и не вземай грешното решение да разполагаш с неговите пари. Джобните пари са невероятен начин детето да разбере стойността на вещите и да започне да борави със своите средства много по-внимателно и отговорно.

10. Преди началото на годината не забравай да купиш най-необходимите пособия, а след това, според потребностите на детето, можеш да допълваш комплектите.

11. Възможностите на онлайн търговията са големи и биха могли да ти помогнат да се вместиш в ученическия бюджет с по-голяма лекота. Много от нещата, които ще бъдат необходими на детето ти можеш да намериш на по-изгодни цени в интернет.

12. Не се опитвай да накараш твоето дете да блесне и да бъде най-добре изглеждащо, като му купуваш скъпи вещи. Това възпитава много лоши навици и разбирания в него.

13. За по-големи покупки, като компютър, раница, спортни екипировки, отдели повече време и заедно с детето изберете моделите.

Така подготовката за училище ще стане по-рутинна и по-спокойна, а първия учебен ден за детето може би ще бъде по–празничен.

Ако срещаш затруднения в отделянето на бюджет за първия учебен ден, то не забравяй че Бяла Карта може да помогне и при старта на учебната година.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш