Кандидатствай Вход
Kъде почиват богатите и известните?

Kъде почиват богатите и известните?

Знаеш ли, коя е последната тенденция за почивка и дори алтернативно място за живеене сред богатите? Това е така нареченият „IslandLife“ или преведено на български „Островен живот“.

Това са хора, минали през светския разкош, притежаващи скъпи яхти. За тях всичко е на една ръка разстояние, затова търсят нещо ново и различно. Това е причината много от богатите милионери и милиардери да стават горди собственици и на частни острови. В тази статия ти даваме възможност да видиш къде почиват най-големите имена от света на киното, спорта и бизнеса.

Ето къде почиват богатите и известните

Изкуствен остров в Дубай 

Михаел Шумахер получава скъп подарък от принца на Дубай, шейх Хамдан бин Мохамед ал-Мактум. Този налудничав подарък е в чест на пенсионирането на пилота от Формула 1. Така, Шумахер се сдобива с късче земя в началото на пенсионирането си. 

Островът е част от проекта „Светът“ на мега богатият шейх. Според плана трябва да бъдат изградени над 300 атолови острова в близост до Персийският залив. 

Погледнати от птиче око островите трябва да образуват карта на света. Именно един от тях е подаръка на Шумахер.

Остров Некер 

Остров Некер е една приказка от Британските Виржински острови, които граничат с Атлантическия океан на север, а на юг с Карибско море. Негов собственик е основателят на огромната корпорация VIRGIN Ричард Брансън.

От необитаем остров до края на XX век. покрит с дива растителност, милиардерът успява да го превърне в едно от най-прекрасните и разкошни места за почивка, бизнес срещи и срещи с приятели

Островът приютява вилата The Great House и още 5 самостоятелни вили, построени като селски полинезийски къщи, с интериорното обзавеждане по последен хай-тек повик. 

Всичко това е потънало в зеленина, сред която се разхождат колибри, пеликани и 300 фламингота.

Забавленията на острова са най-разнообразни – ветроходство, водни спортове, тенис, билярд, спортни тренажьори, два частни плажа.

Като истински генератор на бизнес идеи, Ричард Брансън създава и Necker Nymph - подводен самолет, с който може да се лети до 50 метра под водата.

Много знаменитости, сред които Опра Уинфри и Обама, са били гости и са почивали на този така силно впечатляващ остров.

Остров Лаукала 

Остров Лаукала е невероятен частен оазис, първоначален притежател на който е семейство Форбс. През 2003 г. островът е купен от Дитрих Матешиц, собственик на фирмата за енергийни напитки Ред Бул.

Невероятно луксозен остров, осеян с лагуни, плажове, кокосови плантации и пищна зеленина. Място за почивка и на много звезди от кино и музикалната индустрия.

На острова, който е само 12 километра, се предлага изключителна кухня и обслужване от най-високо ниво. Кътче от рая, предпочитано за сватби и различни светски събития.

Остров Вела Малдиви е райски кът за почивка

Той е част от стотиците острови, част от Малдивите. Много от тях, включително и остров Вела, са частна собственост. Чешкият милиардер Smedzhku превръща този частен остров в невероятно красиво място за почивка. 

Прави тенис кортове, голф игрища, изгражда ресторанти, създава възможности за упражняване на водни спортове. Той може да приема едновременно 80 гости.

Остров Тагомаго

Остров Тагомаго се намира в Испания. Този частен остров се намира много близо до Ибиса в Испания. Разполага с всичко необходимо за една луксозна почивка.

Може да се достигне до там с хеликоптер или яхта и да се прекара чудесно в добре устроена вила с всички екстри, които един богаташ може да си пожелае.

Инфинити басейн, разкошни изгледи към Ибиса и невероятно средиземноморско усещане, а също и възможности за различни водни спортове.

Остров Делфин 

Остров Делфин е един от 322 Фиджи острова с невероятни сини лагуни сред Тихия океан. Това е предпочитано място за почивка на Бил Гейтстс, Никол Кидман, Мишел Пфайфър.

Частният остров Делфин предлага невероятни възможности за почивка с вкусни тропически плодове, морски дарове, дайвинг, ветроходство, джет, сърф.

Тук богатите гости могат да правят всичко, което си пожелаят.

Остров Melody Key 

Остров Melody Key във Флорида може да бъде истински подарък за релаксираща почивка по време на медения месец. Вила, оборудвана по най-модерния, фантастичен и луксозен начин е само малка част от вълшебствата на това място.

Гостите на острова могат да се наслаждават и палят огън под звездното небе, да ядат до насита различни морски деликатеси, да усетят истински дайвинг преживявания, да играят голф и тенис на маса.

Остров Кокос, Мавриций 

През 1920 г. британският губернатор Мавриций построява вила в маврокански стил. Вилата разполага с частен басейн, лодка за гости, както и персонал на разположение. Частен остров, напомнящ истински рай за малки групи или двойки.

Бели пясъчни плажове, изглед към Индийския океан, коралови рифове и любимите на всички посетители водни спортове. Отдава се под наем.

Song Caa 

Song Caa е частен тропически остров в Камбоджа, намиращ се в морски резерват. Той крие великолепен плаж с бял пясък, девствена тропическа гора, различни водни спортове, спа център.

Интересен е и факта, че на всеки един от тези острови могат да бъдат използвани кредитни карти.

Вероятно няма да релаксираш на частни тайни острови като богатите и известните, но където и да решиш за почивката си, кредитната карта в джоба може да ти бъде от полза.

Независимо дали отиваш някъде за една нощувка или за месец - не забравяй и ти да се подготвиш с твоята кредитна карта за всяка почивка била тя и на далеч по-малко екзотични места. Никога не знаеш кога може да ти послужи.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш