Кандидатствай Вход
Как пътуването ни помага да поддържаме здравето си?

Как пътуването ни помага да поддържаме здравето си?

Вече сме говорили за преимуществата, които пътуването носи във връзка с опознаване на света, срещи с нови хора и култури, както и осъществяване на полезни контакти. Днес обаче ще се спрем по-специално на влиянието му върху здравословното състояние на човека. Истината е, че практиката да се пътува редовно предоставя редица преимущества по отношение поддържането на отлично здраве във времето. Подобна практика е от значение както за физическата, така и за психическата кондиция. По-надолу в текста ще разбереш точно как пътуването може да ти помогне да запазиш здравето си в дългосрочен план.

 

Пътуването е движение

На първо място, трябва да кажем, че пътуването е движение. Няма значение дали за да достигнеш до съответната дестинация си използвал автобус, влак, самолет или друго превозно средство, при всички случаи ти ще увеличиш своето движение. Движение ти е нужно както на самите летища и гари, така и след пристигането на място. А ако си сред хората, обичащи да разглеждат нови места и забележителности, със сигурност по време на престоя в чужбина ще направиш  поне няколко приятни и освежаващи разходки до местните атрации. Всичко това ще допринесе за здравето и укрепването на тялото ти, помагайки му да излезе за малко от лежерното и прекалено бедно на движение ежедневие в офиса. 

И като заговорихме за работното ежедневие, обикновено колкото по-бедно на движение е то, толкова по-богато е на стрес и напрежение. Стресът и напрежението са основни фактори за редица здравословни проблеми в днешно време. Те отслабват имунната система и естествените защитни сили на човека, правейки го по-уязвим на различни зарази и заболявания. Пътуването ще ти помогне да редуцираш до минимум влиянието на тези вредни фактори. Когато си на път към някоя далечна и екзотична дестинация, ти най-добре можеш да се отпуснеш и да забравиш поне за малко за служебните проблеми и предизвикателства. Именно затова специалистите съветват поне 1-2 пъти годишно да се правят подобни пътувания с оглед поддържането на отлично здраве и кондиция на тялото и организма.

Ако фитнес целите ти са насочени към топене на мазнини и сваляне на излишните килограми, пътуването ще ти помогне много за постигане на желаните резултати. И то без да се налага по време на това пътуване да правиш нещо кой знае колко специално. Достатъчно е само да се забавляваш и да гребеш с пълни шепи от възможностите за прекарване на приятни моменти, които ти се отдават. Разхождай се из съответното курортно селище, посещавай неговите забележителности и атракции, изминавай наличните туристически маршрути и пътеки. В случай, че хотелът, в който си отседнал, разполага с подходяща фитнес зала, можеш да провеждаш тренировки в нея за по 1 час на ден. Препоръчваме ти да следваш тези съвети и ще се изненадаш от постигнатия ефект, дори почивката ти да приключва в рамките само на седмица.

Контактите по време на пътуване

Срещите с нови хора и осъществяването на социални контакти са друго преимущество за здравето, което ще ти предостави пътуването. Истината е, че в резултат на постоянните работни ангажименти и задължения, често се случва да се изолираме от останалия свят и контактите с околните (извън кръга на колегите в офиса).  Пътуванията и почивките определено са шанс да разширим въпросния кръг и да общуваме с хора, които имат сходни интереси и разбирания за живота като нас. Без съмнение, човекът е социално животно и контактите му със себеподобни (или липсата на такива), въздейства върху неговото психологическо и емоционално състояние. В този смисъл, ако допуснеш изпадането си в наистина сериозна изолация от обществото, рискуваш да си причиниш сериозен душевен дискомфорт и дори навлизане в депресивни състояния. Нашият съвет към теб е да използваш пътуванията и почивките като възможност за общуване. Покани старите приятели да пътуват с теб, завързвай контакти с нови хора и ще видиш как това ще доведе до положителна промяна в настроението и цялостната ти нагласа към живота.

И накрая, когато посещаваш нови места, ти опознаваш не само хора от други култури, но и техните навици и начин на живот. Това може да ти помогне да получиш ценна информация как различните хора се справят със стреса и напрежението, на какви хранителни режими залагат и какво количество физически упражнения и активност практикуват. Това може да се окаже наистина ценна информация, която да използваш, за да промениш собствения си лайфстайл и да си гарантираш отлично здраве и кондиция в дългосрочен план.

Както сам разбираш, практиката да пътуваш редовно е възможно да бъде от голямо значение за твоето здраве. Така че си подарявай ежегодно поне по 1-2 почивки или екскурзии до екзотични и непознати дестинации. И не забравяй да вземеш със себе си кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и прави разплащанията много по-бързи, лесни и удобни. Заложи на кредитна Бяла Карта, защото това е кредитната карта, която винаги ще е до теб и ще се съобразява само и единствено с твоите нужди и желания. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш